منابع آگاه گفتهاند؛ قاضی دادگاه لوکزامبورگ بر همین اساس، در اقدامی بی سر و صدا، 1.6 میلیارد دلار از داراییهای متعلق به بانک مرکزی ایران را توقیف کرده است.
نیویورکتایمز درباره علت توجه اندک به این اقدام دادگاه لوکزامبورگ نوشته است روند دادرسی این پرونده کاملاً محرمانه بود، اما جزئیات پرونده در نامهای که این روزها در واشنگتن دست به دست میشود تشریح شده است. ظاهراً وکلای قربانیان مذکور چند روز قبل با ارسال این نامه به نخستوزیر لوکزامبورگ خواستار کمک دولت وی برای مقابله با تلاش ایران برای رفع توقیف از اموالش شدهاند.
رونوشتی از نامه هم به مقامهای ارشد کاخ سفید ارسال شده است موضوعی که ماجرا را پیچیدهتر میکند این است که شکایت نامهای را که به صدور این حکم غیابی علیه ایران منجر شد، خانوادههای قربانیان حملات تروریستی 11 سپتامبر تنظیم کردهاند.
با توجه به نبود امکان اخذ پول از ایران، اجرای حکم دادگاه مسکوت ماند تا اعلام شد 1.6 میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی ایران که به موجب تحریمها مسدود شده بود، نزد شرکت «کلیر استریم» در لوکزامبورگ نگهداری میشود.
سال گذشته وکلای خانوادههای قربانیان 11 سپتامبر یک قاضی را در لوکزامبورگ متقاعد کردند اموال بانک مرکزی ایران را بار دیگر مسدود کند. آنها شکایتی تنظیم کردند و خواستار صدور حکم درباره امکان استفاده از این اموال برای اجرای حکم غیابی دادگاه آمریکایی شدند.
افکار عمومی در آمریکا، عربستان سعودی را مقصر حملات 11 سپتامبر می داند
باید به یاد آورد که مطابق گزارش مورد تایید کنگره امریکا، در حملات 11 سپتامبر، 19 هواپیما ربا حضور داشتند که پانزده نفر انها اتباع عربستان بودند. افکار عمومی در آمریکا، عربستان سعودی را در مورد این حملهها مقصر می داند و باید منتظر فرصتی برای شکایت از این کشور باشند اما نام عربستان در فهرست کشورهای منع شده برای رفتن به امریکا نیست.
در چنین فضایی آوریل سال گذشته، دیوان عالی آمریکا با صدور رایی به دادگاههای آمریکا اجازه داد که در رسیدگی به دادخواهی قربانیان جرایم تروریستی، از داراییهای مصادره شده ایران برای پرداخت غرامت استفاده کنند.
براساس این حکم دادگاهی در آمریکا، اعلام کرد که بستگان ٢۴۱ تفنگدار آمریکایی که در سال ١٩٨٣ در انفجار مقرشان در بیروت کشته شدند، میتوانند تا سقف دو میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران را به عنوان غرامت دریافت کنند.
جمهوری اسلامی ایران از آمریکا به علت مصادره بخشی از سپرده های بانک مرکزی ایران، رسما به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرده است اما سیاست خصمانه امریکا علیه ایران به شیوه های مختلف ادامه دارد. وزارت خارجه این کشور حتی ساختمانهای متعلق به ایران در امریکا را نیز اجاره داده است.
واقعیت این است که دشمنی آمریکا فقط در موضوع هسته ای خلاصه نمیشود و سریال دستبرد به اموال و دارایی های ایران نیز به بخشی از این جریان تبدیل شده است. اوباما در آخرین روزهای کاری اش در کاخ سفید با تمدید تحریم ها و امضای قانون استمرار وضعیت اضطراری درباره ایران نشان داد که همه راهها را برای ادامه این روند بازگذاشته است.
امریکا با این اقدامات سیاست ایران هراسی را دنبال می کند؛ اما اتفاق دیگری که با صدوراینگونه احکام افتاده است دستبرد به اموال ایران زیر پوشش احکام دادگاه های امریکا است.
اکنون این جریان مهندسی شده سرازدادگاهی در اروپا در اورده است و امریکا با سناریوسازی سعی دارد از مجاری محاکم قضایی به عنوان محملی برای توجیه سیاست های غیر منطقی و خصمانه خود علیه ایران استفاده کند.118/110
بیشتر بخوانید:
تخت روانچی: پیگیر پول های ایران در لوکزامبورگ هستیم