مجموعه اخبار فرهنگی رادیو ایران پرس برای خبر ساعت 9 پنجشنبه 10 تیر95

*برپایی فرهنگسرای قدس در روز قدس

 

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، فرهنگسرای قدس را برپا می‌کند.
 
حجت الاسلام حسن ناصری‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری با اشاره به ویژه‌ برنامه‌های روز قدس در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان گفت: ویژه‌ برنامه‌های روز قدس در قالب فرهنگسرا در میدان انقلاب اجرا می‌شود و این برنامه‌ها با محوریت «جهان بدون اسرائیل» و با رویکرد «جهاد کبیر» و «انقلابیگری» پذیرای مردم روزه‌ دار در راهپیمایی روز قدس است. 
 
وی ادامه داد: فراخوان بزرگ «اینجا فلسطین، ۲۵ سال بعد» نیز برای گرافیست‌ها، تصویرسازان، نقاشان و سایر هنرمندان تجسمی در نظر گرفته شده و هنرمندان می‌توانند تصویری شبه واقعی از فلسطین آزادشده در ۲۵ سال بعد خلق کنند و آثار برگزیده به صورت پلاکارد و پوستر در اختیار شرکت کنندگان در راهپیمایی روز قدس قرار خواهد گرفت.
جوایز برگزیدگان نیز روز یکشنبه ۱۳ تیر ماه طی مراسمی اهدا می‌شود.
 
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اجرای برنامه «پنج شکست اسراییل» عنوان کرد: اجرای پنج سازه به همراه واقعیت افزوده در مسیر راهپیمایی روز قدس یکی دیگر از برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری است که در آن به پنج شکست تاریخی دولت جعلی اسراییل از جمله شکست در بیروت در سال ۱۹۸۲ و خروج از پایتخت لبنان، شکست از حزب الله و خروج از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰، جنگ ۳۳ روزه، جنگ ۲۲ روزه و جنگ اخیر غزه می‌پردازیم.
 
وی اضافه کرد: طراحی، تولید و توزیع سربند «عاشق مبارزه با اسراییل» برای ارائه به راهپیمایان، مجموعه برنامه‌های صحنه‌ای «با یاد کودکان غزه»، کارگاه‌های تصویرگری و نقاشی «۷۰ قاب از ۷۰ شهید مقاومت» در فرهنگسرا‌ها، توزیع کتاب نقاشی و رنگ آمیزی ویژه کودکان در غرفه فرهنگسرای قدس و برگزاری شب‌های شعر مقاومت در هفت فرهنگسرا و با مشارکت مناطق ۲۲گانه شهر تهران دیگر برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز قدس است.
 
*اکران کاریکاتورهای ضدصهیونسیتی در تهران
 
به مناسبت روز جهانی قدس آثار منتخب کارتون و کاریکاتور مسابقه‌های «غزه» و «هولوکاست» در فضای تبلیغات شهری نصب شد.
این کاریکاتورها با همکاری انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس و سازمان زیباسازی شهر تهران در سطح شهر تکثیر و به صورت افقی و عمودی بر روی عرشه پل‌ها قرار گرفته است.
 
در این اکران شهری آثاری از هنرمندان جهان از جمله کاسو از برزیل، جیتت کاستانا از اندونزی، ملو از برزیل، محمدحسین نیرومند و فالکو از کوبا دیده می‌شود.
 
*زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب 3 کیلو گندم به مبلغ 6000 تومان و بر اساس قوت غالب برنج حداقل 15 هزار تومان اعلام شد
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران، زکات فطره یا فطریه معادل با سه کیلوگرم قوت غالب مورد استفاده مسلمانان است که به طور معمول بر اساس مبلغ برنج یا گندم محاسبه می‌شود.
بر کسی که خودش فقیر نباشد، واجب است برای خود و تمام کسانی که تحت تکفل او هستند زکات فطره را بپردازد. 
 
دفتر آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله مکارم شیرازی میزان کفاره هر مد طعام در سال 95 را برای هر نفر 2000 تومان و زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب 3 کیلو گندم به مبلغ 6000 تومان و بر اساس قوت غالب برنج حداقل 15 هزار تومان اعلام کردند.
 
دفتر آیت‌الله وحید خراسانی نیز میزان زکات فطره بر اساس 3 کیلو گندم را مبلغ شش هزار تومان اعلام کرد.
 
*«نظام جامع رسانه‌های همگانی» اولین لایحه فرهنگی دولت به مجلس
معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارائه لایحه «نظام جامع رسانه‌های همگانی» به مجلس دهم شورای اسلامی تا مهر ماه امسال خبر داد.
 
حسین نوش‌آبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه تهیه پیش نویس لایحه «نظام جامع رسانه‌های همگانی» از ابتدای دولت یازدهم در دستورکار بوده است، گفت: پیش نویس «نظام جامع رسانه‌های همگانی» تهیه شده و در کمیسیون‌های تخصصی دولت در حال بررسی است که پس از نهایی شدن بررسی‌ها، به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.
 
معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تدوین این نظام جامع، یکی از اقدامات مهم در حوزه رسانه و مطبوعات محسوب می شود، اظهار کرد: در این لایحه مباحثی مانند تقویت جایگاه رسانه‌ها در ارکان نظام، توجه به محتوای منتشر شده و دفاع از حقوق خبرنگاران، مدل‌های برخورد با تخلفات رسانه‌ها، رسیدگی به جرائم، الزام بیشتر مطبوعات جهت توجه به حقوق مطبوعات و غیره مورد تاکید قرار گرفته است؛ ضمن آنکه در تهیه پیش نویس لایحه سعی شده تا از حقوق مطبوعات حمایت بیشتری شود زیرا تحقق این امر می‌تواند گامی مهم در اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات باشد.
 
نوش آبادی با اشاره به اینکه دولت در تلاش است تا پیش نویس لایحه «نظام جامع رسانه‌های همگانی» را به عنوان یکی از اولین لوایح حوزه فرهنگ به مجلس دهم تقدیم کند، خاطرنشان کرد: با توجه به پیگیری‌های انجام شده، لایحه مذکور تا مهرماه سال جاری به مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.
 
 
*نامزدهای مرحله نهایی جایزه قلم زرین مشخص شدند
 
چهاردهمین دوره از جایزه قلم زرین، نامزدهای نهایی خود را شناخت.
 
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، اسامی نامزدهای چهاردهمین دوره جایزه قلم زرین در بخش های شعر کودک، دادستان کودک و نوجوان، شعر بزرگسال، داستان بزرگسال و نقد و پژوهش معرفی شدند.
 
آیین پایانی چهاردهمین دوره از جایزه قلم زرین هر سال همزمان با روز قلم در چهاردهم تیرماه برگزار می‌شد اما امسال به دلیل همزمانی روز قلم با ماه مبارک رمضان، برگزاری این مراسم به روز 19 تیرماه در سالن سوره حوزه هنری موکول شد.
 
اسامی اعلام شده نامزدهای نهایی قلم زرین هستند و قرار است از میان این آثار با برگزاری یک جلسه داوری کتاب‌های برگزیده یا تقدیری شناخته شوند.
 
*انتشار کتاب صوتی اشعار «پروین اعتصامی» به زبان ارمنی
 
کتاب صوتی اشعار «پروین اعتصامی» به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در ارمنستان و به زبان ارمنی چاپ و منتشر شد.
 
به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی کشورمان با همکاری باشگاه فرهنگی ایران ـ ارمنستان «مهر» و با هدف آشنایی اندیشمندان و فرهیختگان ارمنی با فرهنگ و تمدن ایران‌زمین در قالب کتب صوتی، اقدام به ترجمه و انتشار آثار بزرگان و مفاخر فرهنگ و ادب فارسی کرده است.
 
کتاب نوشتاری و صوتی منتخب آثار پروین اعتصامی به زبان ارمنی چهاردهمین شماره از مجموعه محصولات مشترک رایزنی فرهنگی و باشگاه فرهنگی مهر است که در اختیار علاقه‌مندان به آثار ادیبان و مفاخر ایران زمین قرار می‌گیرد.
 
تهیه‌کنندگان این کتاب صوتی ابراز امیدواری کردند که این اثر پس از کتب صوتی بزرگانی همچون حضرت امام خمینی (ره)، فردوسی، نظامی، مولوی، سعدی، رودکی، حافظ، عمر خیام، بابا طاهر و ... در تعمیق شناخت فرهنگی از ایران‌زمین تأثیر بسزایی داشته باشد.
 
گویندگی اشعار کتاب صوتی منتخب آثار پروین اعتصامی توسط خانم آیدا آساطوریان از گویندگان مشهور ارمنستان انجام شده است.
 
*شناسایی آثار پنج هزارساله در شهرستان "درمیان" خراسان جنوبی
 
براساس مطالعات گاهنگاری مقدماتی برروی اثار تاریخی بخش مرکزی شهرستان "درمیان" خراسان جنوبی، تاریخ هزاره سوم پیش از میلاد تا اواخر دوره قاجاریه را می توان برای این آثار شناسایی کرد.
 
به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، محسن دانا سرپرست پروژه بررسی و شناسایی آثار باستانی بخش مرکزی شهرستان درمیان گفت: پروژۀ باستان شناسی بررسی و شناسایی آثار باستانی بخش مرکزی شهرستان درمیان در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ آغاز شد . 
 
به گفته این باستان شناس، در جریان این بررسی آثار تاریخی که از قبل شناسایی شده بودند مجدداً مورد بازبینی قرار گرفته و در کنار آن، آثار تاریخی که تاکنون در منطقه معرفی نشده بود، شناسایی و اطلاعات آنها ثبت شد.
 
دانا افزود: با انجام این بررسی بالغ بر ۸۰ اثر تاریخی در این بخش از شهرستان مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت که با توجه به مطالعات گاهنگاری مقدماتی صورت گرفته روی این آثار، تاریخ هزارۀ سوم پیش از میلاد تا اواخر دورۀ قاجاریه را می توان برای آثار شناسایی شده در نظر گرفت.
 
وی با اشاره به اینکه بیشتر آثار تاریخی موجود در این بخش از شهرستان را قلاع تاریخی، بنا های مسکونی، آسیاب های آبی، مزار ها و محوطه های باستانی تشکیل می دهد گفت: برخی از آنها مثل آسیاب های آبی منطقه تاکنون مورد شناسایی قرار نگرفته بودند.
 
دانا تصریح کرد: در مجموع با احتساب آثار تاریخی شناسایی شده از سایر بخش های این شهرستان می توان گفت که در این شهرستان حدود ۲۰۰ اثر تاریخی و باستانی وجود دارد که برخی از این آثار از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند.