به گزارش ایران پرس، وزیر اقتصاد ایالت آسام هند اعلام کرد، پلیس این ایالت تاکنون 75 مسلمان روهینگیایی را بازداشت و آنها را به میانمار تحویل داده است.
وزیر اقتصاد ایالت آسام افزود، دولت محلی این ایالت از پلیس خواسته است، شناسایی و بازداشت پناهجویان روهینگیایی را در اولویت کار خود قرار دهد.
"هیمانتا بیسوا ساردا"، درخصوص امکان زندگی مسلمانان روهینگیایی در ایالت آسام با استفاده از کارت مهاجرتی نیز تصریح کرد، هند هیچ کارت پناهجویی صادر شده از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان را به رسمیت نمی شناسد.
"ناینا بوز" سخنگوی گروه هماهنگ کننده بین سازمانی ISCG که وظیفه مدیریت سازمانهای خیریه وابسته به سازمان ملل را بر عهده دارد، اعلام کرد، از آغاز سال 2019 تاکنون، بیش از هزار و 300 روهینگیایی به علت ترس از بازگشت به میانمار، هند را به مقصد بنگلادش ترک کرده اند.
سازمان ملل و گروه های طرفدار حقوق بشر هند را متهم کرده اند که در بازگرداندن آوارگان روهینگیایی به قوانین بین المللی توجه نکرده و این گروه اقلیت را با خطر احتمالی در میانمار روبرو ساخته است.
هند که کنوانسیون مهاجرت سازمان ملل را امضا نکرده است، در سال 2018 بیش از 230 پناهجوی روهینگیایی را بازداشت کرد.
هندو های تندرو خواهان اخراج دسته جمعی آوارگان روهینگیایی از هند شده اند.
دولت هند نیز اعلام کرده است، آوارگان روهینگیایی به صورت غیر قانونی وارد این کشور شده اند و یک تهدید امنیتی برای هند محسوب می شوند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور میانمار اخیرا خاطرنشان کرد نسل کشی مسلمانان روهینگیایی در این کشور همچنان ادامه دارد.
"یانگی لی" Yanghee Lee تصریح کرد دولت میانمار نشان داده است علاقهای به ایجاد دموکراسی و شرایط برابر برای همه شهروندان خود ندارد.
از 25 اوت 2017 تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.
استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.
سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.
برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران به دلیل مانع تراشی دولت میانمار تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.
141/117
بیشتر بخوانید:
تاکید بنگلادش بر لزوم بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار
دور جدید سرکوبها در میانمار و نگرانی سازمان ملل
ابراز نگرانی از دور جدید حملات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا
نقش رژیم صهیونیستی در کشتار مسلمانان روهینگیا