یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام لغو کمک 200 میلیون دلاری این کشور به باریکه غزه و کرانه باختری رود اردن، خاطرنشان کرد؛ واشنگتن قصد دارد این مبلغ را صرف مصارف دیگر کند.
این اقدام در حالی است که آمریکا 16 ژانویه (26 دی 1397) نیز در ادامه رویکرد خصمانه خود ضد مردم مظلوم فلسطین، پرداخت 65 میلیون دلار از کمکهای وعده داده شده به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا» UNRWA را تعلیق کرد.
از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا، وی در حمایت از اسرائیل بر سیاست های خصمانه خود علیه فلسطینیان افزوده است.
افزایش حمایت های امریکا از رژیم صهیونیستی
در این راستا می توان به اقداماتی چون تصمیم ترامپ به انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس، خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل در پی حمایت از اسرائیل، قطع کمک به آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» و اکنون قطع کمک 200میلیون دلاری به فلسطینی ها اشاره کرد.
«حسام زملط» Husam Zomlot سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در آمریکا در این زمینه گفت: "این یک باج خواهی سیاسی است، در واقع این تصمیم ثابت می کند دولت آمریکا ضد صلح است."
کاهش این کمک ها به ویژه کمک های مربوط به طرح«آنروا» سبب افزایش وخامت اوضاع فلسطینی ها شده است.
به طوری که بسیاری از فلسطینیان ساکن غزه و کرانه باختری اکنون با شرایط وخیم اقتصادی و مشکلات ناشی از عدم دسترسی به غذا و دارو رو به رو شده اند.
بنابر آخرین گزارش، سازمان ملل متحد در حال حاضر تامین مالی عملیات بشردوستانه در سرزمینهای اشغالی فلسطین به پائین ترین حد خود رسیده و ارسال کمکهای بشردوستانه حیاتی به ساکنان نوار غزه و کرانه باختری رود اردن به خطر افتاده است.
بحران در نوار غزه و فشار ترامپ به فلسطینیان برای موافقت با طرح «معامله قرن»
«زید رعد الحسین» Zeid Raad Al Hussein کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در اینباره گفت:
"وخامت اوضاع در باریکه غزه ناشی از بحران شدید مالی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا» و محدودیت های اعمال شده علیه غزه از سوی اسرائیل است."
در واقع ترامپ تلاش می کند، با اعمال اینگونه سیاست ها بر فشار علیه فلسطینیان بیفزاید و آنها را وادار به موافقت با طرح موسوم به «معامله قرن» نماید.
طرح آمریکایی «معامله قرن»
بر اساس طرح آمریکایی «معامله قرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار میشود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت.
این در حالی است که براساس تازه ترین نظرسنجی موسسه «جی. ام. سی. سی» 80 درصد فلسطینیان با طرح آمریکایی «معامله قرن» مخالفت هستند.
اقدامات آمریکا نشان می دهد، این کشور درصدد استفاده از همه اهرم های فشار برای حمایت از اسرائیل و سیاست های تجاوزکارانه آن است و در این راستا نه تنها حقوق فلسطینیان و قوانین حقوق بشری برای واشنگتن اهمیتی ندارند بلکه حتی پایبندی بر توافقات بین المللی را نیز الزامی برای خود نمی داند.
اکنون مقامات واشنگتن در موضوع فلسطین از کمک های انسانی و توسعه عمرانی نیز به عنوان ابزاری برای باج خواهی سیاسی استفاده می کنند؛ این در حالی است که سالها مقاومت فلسطینیان و مبارزه آنها برای به دست آوردن حقوق شان نشان می دهد اینگونه اقدامات و فشارها تاثیری بر آینده سیاسی آنها ندارد.
«حنان عشراوی» Hanan Ashrawi از اعضای سازمان آزادی بخش فلسطین در این باره گفت:
"حقوق مردم فلسطین قابل خرید و فروش یا معامله نیست و مردم فلسطین هرگز با تهدید و اجبار تسلیم نخواهند شد."
نویسنده: آتوسا دینیاریان
133/110
بیشتر بخوانید:
آمریکا کمک 200 میلیون دلاری به فلسطینی ها را قطع کرد
راهپیمایی حقبازگشت؛ گواهی مرگ طرح معاملهقرن/ تحلیل و ویدئو
واکنشها به توطئه آمریکا علیه آوارگان فلسطینی در قالب معامله قرن/ تحلیل