مخالفت آمریکا در حالی است که انتظار می رفت شورای امنیت بدون چالش این انتصاب را تایید نماید.
به گفته سختگوی سازمان ملل، انتخاب سلام فیاض، با توجه به توانایی و شخصیت فردیاش و در راستای کمک به حصول توافق صلح در این کشور صورت گرفته است.
با توجه به اینکه نمایندگان این نهاد بین المللی در هرجای دنیا که باشند فقط نماینده ویژه سازمان ملل محسوب می شوند و نماینده هیچ دولت و کشوری نیستند، مخالفت آمریکا را می توان نمونه بارز تبعیض ملیتی از سوی آمریکا و از سوی دیگر تلاش این کشور در راستای حفظ منافع رژیم صهیونیستی دانست.
شرایط لیبی همچنان بحرانی است
شرایط در لیبی همچنان بحرانی است، در داخل این کشور نیروهای سیاسی در صف آراییهای نسبتا جدیدی قرار گرفته اند به طوری که با اعلام تشکیل «گارد ملی لیبی» برخی آن را تضعیف دولت وحدت ملی این کشور ارزیابی می کنند.
دخالت های خارجی در این کشور نیز همچنان ادامه دارد.
لیبی به دلیل موقعیت استراتژیک منابع عظیم ثروت همچنین نفت، همواره مورد طمع بسیاری از کشورها غربی و آمریکا بوده و دخالت های نظامی و غیرنظامی این کشورها شرایط کنونی را در این کشور رقم زده است.
بسیاری از این کشورها با روشن نگه داشتن آتش تفرقه در داخل به دنبال منافع خود هستند.
اگرچه دبیر کل سازمان ملل از ابتدا با تعیین نماینده ویژه در ظاهر تلاش برای آشتی ملی و تشکیل دولت وحدت ملی را در دستور کار خود قرار داده اما هیچکدام از این نمایندگان تاکنون عملکرد موفقی نداشته اند.
تعویض های مکرر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی
پس از اینکه بحران در لیبی افزایش یافت و این کشور وارد یک دوران هرج و مرج و آشوب داخلی شد، «بان کی مون»، دبیر کل وقت سازمان ملل متحد، نبرناردینو لئون» اسپانیایی را به عنوان نماینده دبیرکل در امور لیبی منصوب کرد.
وی تمرکز خود را بر ایجاد اجماع میان گروه های لیبیایی و تشکیل دولت وحدت ملی قرار داد و در ماه های پایانی ماموریت خود درباره لیبی، طرح تشکیل دولت وفاق ملی را مطرح کرد که این طرح با مخالفت دولت طرابلس مواجه شد و وی عملا" موفقیتی به دست نیاورد.
نماینده بعدی «مارتین کوبلر» آلمانی در حالی جایگزین لئون شد که ماموریت خود در لیبی را ادامه تلاش برای دستیابی به توافق صلح بین طرف های درگیر در این کشور، بیان کرد.
اگرچه دولت وحدت ملی در این کشور تشکیل شده است اما هرج و مرج ها و جدال های سیاسی در این کشورهمچنان ادامه دارد و این دولت مورد تایید پارلمان لیبی نیست از این رو قدرت اجرایی ندارد، ضمن اینکه برخی گروههای داخلی نیز منتقد وی هستند.
کوبلر، پیش از این اعلام کرده بود که در پایان دوره وی همچنان راه حلی برای بحران لیبی وجود نخواهد داشت.
این در شرایطی است که بحران سیاسی اوضاع اقتصادی و بحران انسانی را در این کشور وخیم کرده است و این کشور در معرض خطر جدی تجزیه شدن و بازگشت دوباره گروه های تروریستی است.
رقابت آمریکا و دیگر قدرتهای مداخلهگر در این کشور همچنان ادامه دارد.
در این میان تعیین نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی نیز بیش از آنکه در راستای کمک به برقراری امنیت و ثبات در این منطقه باشد، به یارکشی میان قدرت های بزرگ تبدیل شده است.116/110
بیشتر بخوانید:
تاکید سازمان ملل بر پیشرفت مذاکرات سیاسی لیبی/ تحلیل
بحران لیبی همچنان محور گفتگوها ی منطقه ای و بین المللی/ تحلیل
ناتو، عامل بی ثباتی لیبی