ایران پرس: سیاست های نظامی گری تحریک آمیز و خطرناک آمریکا در قاره پهناور آسیا همچنان ادامه دارد.

در همین ارتباط، بامداد امروز (جمعه- 16 ژوئن) زیردریایی هسته‌ای یو. اس. اس. میشیگان در راستای اجرای اعلامیه واشنگتن، در بندر پوسان واقع در ۳۲۰ کیلومتری جنوب شرقی سئول، پهلو گرفته است.

پهلوگیری این زیردریایی هسته ای آمریکا، پس از آن صورت گرفته است که دولت کره شمالی روز پنج شنبه (15 ژوئن) در اعتراض به رزمایش اخیر سئول و واشنگتن، به سمت دریای ژاپن دوموشک بالستیک کوتاه‌بُرد شلیک کرد. پیشتر دولت کره شمالی اعلام کرده بود: پیونگ یانگ سیاست بازدارندگی نظامی خود را در پاسخ به بیانیه واشنگتن افزایش خواهد داد.

بدیهی است، رزمایش مشترک اخیر آمریکا با کره جنوبی که به بهانه هفتادمین سالگرد اتحاد دو کشور که در فاصله ۲۵ کیلومتری مرز دو کره برگزار شد، بسیار خطرناک و تحریک آمیز بوده و ممکن است آتش جنگ را میان دو کره تشدید کند.

در جریان سفر ماه آوریل رئیس جمهوری کره جنوبی به واشنگتن، روسای جمهوری دو کشور سندی موسوم به «بیانیه واشنگتن» امضا کردند. این سند و تعهدنامه به دنبال تقویت قدرت بازدارندگی نظامی سئول برای مقابله با به اصطلاح «تهدیدهای کره شمالی» امضا شده است.

در نخستین واکنش، وزارت دفاع کره شمالی ضمن محکوم کردن تحرکات نظامی آمریکا، برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی را تحریک‌آمیز و تنش‌زا دانست و اعلام کرد: این رزمایش پاسخی «غیرقابل اجتناب» در پی خواهد داشت.

دولت پیونگ یانگ در واکنش به توافق اتمی سئول و واشنگتن اعلام کرده است: تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم بر کره شمالی پایان ندهد، از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

در همین ارتباط ، کیم یو جونگ، خواهر رهبر کره شمالی نیز، اعلام کرد: توافق آمریکا و کره جنوبی برای تقویت بازدارندگی هسته‌ای در برابر کره شمالی باعث تشدید ناامنی در جهان می‌شود. کیم یو جونگ در اظهاراتی که خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر کرد، همچنین گفت: توافق روسای جمهوری آمریکا و کره جنوبی بیانگر خصمانه‌ترین و تهاجمی‌ترین اقدام آن ها در برابر کره شمالی است که صرفا امنیت و صلح شمال شرق آسیا و دنیا را در معرض خطر جدی‌تر قرار می‌دهد.

این برای نخستین بار از دهه 1980 میلادی به این سو است که آمریکا در کره جنوبی زیردریایی‌های مجهز به موشک‌های بالیستیک مستقر می‌کند. توافق ماه آوریل آمریکا و کره جنوبی همچنین، بازتاب های منفی دیگری در جهان داشته است. از جمله این که دولت روسیه بیانیه واشنگتن را یک گام دیگر غرب برای تخریب امنیت بین المللی قلمداد کرد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به بیانیه واشنگتن، با انتشار بیانیه ای تصریح کرد: آمریکا و متحدانش در منطقه شمال شرق آسیا به طور آشکار حرکتی به سمت تکرار الگوهای مخرب برای امنیت بین‌المللی برداشته است.

شکی نیست که سیاستمداران حاکم بر آمریکا در برخی از مناطق جهان خواستار برقراری آرامش هستند و در برخی مناطق نیز بر طبل جنگ می کویند. بدیهی است که این سیاست دوپهلو و ریاکارانه مقام های کاخ سفید از سیاست های جنگ طلبانه و نظامی گری دولت واشنگتن ناشی می شود. دولت آمریکا به بهانه های مختلف تلاش دارد تا رقبای صنعتی ، نظامی و اقتصادی خود را در مناطق مختلف جهان در معرض تهدیدهای مختلف قرار دهد.

چین به عنوان اصلی ترین رقیب آمریکا با پیشرفت های اقتصادی، سیاسی و نظامی در سال های اخیر، خواب را از چشم رهبران کاخ سفید گرفته است. در این شرایط، آمریکا با ایجاد ناامنی در جنوب شرقی آسیا، صرفا در پی ایجاد بی ثباتی و ناامنی در این منطقه حساس از جهان است. در حقیقت، روزی نیست که مقام های آمریکا با آرامش خبرهای مختلف جهان را دنبال کنند. زیرا تا نابودی ساختارهای نظامی، اقتصادی و صنعتی چین، حاضر نیستند آرامش به جنوب شرقی آسیا باز گردد.

در همین راستا، دولت کره شمالی همواره اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا و متحدان منطقه‌ایش از جمله کره جنوبی را دلیل تشدید رقابت های تسلیحاتی، بی ثباتی و تضعیف صلح در شبه جزیره کره قلمداد کرده و تقریبا پس از هر رزمایش مشترک آمریکا و متحدانش در منطقه شرق آسیا، یک یا دو موشک بالستیک شلیک می‌کند. هدف کره شمالی از این اقدام، نشان دادن پیگیری تحرکات نظامی آمریکا و متحدانش در جنوب شرقی آسیا و مرزهای مشترک دو کره است.

در عین حال، اثبات توانمندی های نظامی و قدرت بازدارندگی کره شمال به تحرکات آمریکا است. در مجموع، باید گفت که با تحرکات نظامی آمریکا در جنوب شرقی آسیا، تردیدی نیست که مسابقه تسلیحاتی در این منطقه تشدید خواهد شد و همین امر زمینه های بروز ناامنی را در بخش مهمی از جهان فراهم خواهد کرد.

نویسنده: طالبی

116