بر اساس اعلام رسمی گارد مرزی بنگلادش، حداقل 11 کودک و 15 زن مسلمان میانماری دراین حادثه جان باختند.
در همین حال سازمان ملل نیز اعلام کرد، بیش از دو هزار و 600 خانه متعلق به مسلمانان روهینگیا در استان «راخین» در غرب میانمار توسط ارتش این کشور به اتش کشیده شده است.
بنا بر گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان UNHCR نیز در پی تشدید خشونتهای خونین حدود 60 هزار مسلمانان روهینگیایی به بنگلادش گریخته اند.
دور جدید خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا پس از اقدام اخیر ارتش میانمار در گسیل نیروهای خود به استان غربی میانمار اغاز شد.
به رغم اعتراضهای محافل سیاسی در مورد پیامدهای ان، دولت میانمار مدعی بود، این نیروها برای تامین امنیت و محافظت از مسلمانان روهینگیا به منطقه اعزام شده اند.
این در حالی است که بار دیگر ثابت شد، نظامیان میانمار خود عامل خشونت و کشتار مسلمانان روهینگیا هستند که ابعاد پنهان و اشکار زیادی دارد.
برخی از انان براثر شلیک مستقیم و یا خشونتهای خونین بوداییان افراطی کشته می شوند و برخی دیگر نیز با واژگون شدن قایقشان و یا گرسنگی و اواره شدن در جنگلها و دریا کشته میشوند.
این در حالی است که بعد از اجرای اصلاحات اقتصادی و سیاسی در میانمار انتظار می رفت، دولت این کشور برای حل مساله مشکل مسلمانان روهینگیا نیز اقدام کند؛ زیرا دولت میانمار با عدم اعطای حقوق شهروندی به انان زمینه کشتار و ازار و اذیتشان را فراهم می کند.
«مری لال»، استاد دانشگاه هایدلبرگ آلمان و کارشناس مسائل میانمار گفت:
"با انجام اصلاحات اقتصادی و سیاسی در میانمار هر چند وضع مالی جمعیت شهری بهتر شده است؛ اما سود ناشی از ان نه تنها عاید مناطق روستایی و حومه نشینان نشد، بلکه شرایط سختی را برای بسیاری از اقلیتها برای حفظ خانه و کاشانه شان فراهم کرد."
دور تازه خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا در حالی همچنان ادامه دارد که محافل غربی به دلیل نگرانی از واکنش منفی دولت میانمار و منتفی کردن امتیازات اقتصادی در چارچوب اصلاحات همچنان سکوت کرده اند.
برای محافل غربی در جایی که منافع اقتصادی و تسلط بر کشوری که از موقعیت راهبردی در منطقه برخوردار است، همواره بر استفاده صوری و حتی عوام فریبانه از حقوق بشر ارجحیت دارد.
«رامزی باروود» روزنامه نگار آمریکایی- فلسطینی ساکن واشنگتن گفت:
"بعد از لغو تحریمهای میانمار غرب فرصت مناسبی یافته است تا از منابع طبیعی این کشور استفاده کند و این امر برای کشورهای غربی نسبت به حقوق بشر ترجیح داده می شود. به همین دلیل آنها دربرابر کشتار مسلمانان در میانمار سکوت کرده و تنها بدنبال منافع اقتصادی خود در این کشور هستند."
در هر حال ، به نظر می رسد تنها کشورها و مجامع اسلامی هستند که می توانند با اتخاذ موضع قاطعانه مانع از ادامه جنایات نظامیان تندرو و بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا شوند.
در این میان تردیدی نیست مالزی و اندونزی به عنوان کشورهای مسلمان عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق اسیا که میانمار نیز عضو ان است از مسئولیت سنگین تری برای مهار خشونتها ضد مسلمانان روهینگیا برخوردارند. 133/111
مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
درخواست مالزی از میانمار برای پایان بحران روهینگیا
انتقاد میانمار از نخست وزیر مالزی به دلیل دفاع از مسلمانان روهینگیا
غرق شدن چهل زن و کودک روهینگیا/ویدئو
مخالفت میانمار با ارسال کمک های مالزی به مسلمانان روهینگیا