به گزارش خبرگزاری ایران پرس، برونو رودریگز پاریلا، وزیر امور خارجه کوبا طی سخنرانی در نشست کمیته جنبش غیرمتعهدها درباره فلسطین گفت: هاوانا از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در در دادگاه لاهه حمایت میکند.
پاریلا افزود: ما بشدت، قتل غیرنظامیان، بویژه زنان، کودکان و نیروهای سازمان ملل متحد" توسط ارتش اسرائیل را محکوم میکنیم.
وی ادامه داد : مصونیت دولت اسرائیل در انجام اقدامات خود به آن در مورد عدم پاسخگویی اطمینان میدهد, زیرا آمریکا و سایر متحدان ناتو از آن حمایت میکنند. این مصونیت باید پایان یابد.
این در حالی است که «آندری کلین» سفیر روسیه در لندن هم روز چهارشنبه در گفت و گو با شبکه رادیویی "ال بی سی" از شکایت آفریقای جنوبی ضد رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بینالمللی کرد.
کلین با بیان اینکه هدف اسرائیل حذف شهروندان بومی در باریکه غزه است، از شکایت آفریقای جنوبی ضد رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بینالمللی حمایت کرد.
آفریقای جنوبی پرونده تاریخی شکایت علیه رژیم صهیونیستی را به اتهام کشتار، نسلکشی، کوچ اجباری و محروم کردن فلسطینیها در دادگاه لاهه باز و پیگیریهای قضایی بینالمللی در این زمینه را کلید زده است.
در این اقدام کم سابقه، پرتوریا در اولین روزهای سال جدید 2024، اسرائیل را به ارتکاب جنایت "نسلکشی" که بر خلاف قوانین و ضوابط کنوانسیون نسل کشی 1948 سازمان ملل است، متهم کرد.
در این گزارش با استناد به وزارت بهداشت فلسطین آمده است، به دنبال بیش از صد روز جنگ در غزه از هفتم اکتبر 2023 تاکنون افزون بر 24 هزار نفر از فلسطینیها شهید شدهاند که این رقم شامل هزاران کودک، زن و سالمند است.
این درحالی است که جنایت آشکار رژیم صهیونیستی ضد بشریت، با وجود اعتراضات گسترده در سراسر جهان و درخواست ملتها و دولتها برای اجرای آتشبس همچنان ادامه دارد.
آفریقا جنوبی با سابقه طولانی در همبستگی با آرمان فلسطین، تشابهات زیادی در مبارزه مردم فلسطین با مبارزه آنها ضد آپارتاید دارد.
سیاست جداسازی نژادی و تبعیض که توسط اسرائیل به اجرا گذاشته شده پیشتر توسط دولت اقلیت سفیدپوست در آفریقای جنوبی ضد اکثریت سیاه پوست این کشور تا اولین انتخابات دموکراتیک در سال 1994 به طور سیستماتیک و دولتی اعمال شده است.
«مولانا محمد عزمی عبدالحمید» رئیس سازمان اسلامی شورای مشورتی مالزی (MAPIM) هم در حاشیه کنفرانس بینالمللی "طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری" که روز یکشنبه در تهران برگزار شد، با اشاره به تحولات جنگ غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، گفت، محکومیت اسرائیل در دیوان بینالمللی کیفری، سنگبنا و دلیلی متقن برای تعلیق عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل است.
«مولانا محمد عزمی عبدالحمید»، عبدالحمید با اشاره به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دادگاه دیوان دادگستری بین المللی گفت، شواهد متقن و مدارک خدشهناپذیری وجود دارد که بهواقع وقوع نسلکشی رژیم صهیونیستی را اثبات میکند.
رئیس سازمان اسلامی شورای مشورتی مالزی تاکید کرد: اسرائیل، جنایتکار بوده و در بالاترین سطح مرتکب نسلکشی شده است.
عزمی عبدالحمید تصریح کرد، متاسفانه واقعیت این است که بهرغم تظاهرات گسترده کشورهای مسلمان و غیرمسلمان سراسر جهان در حمایت از فلسطین که تقریباً به امری روزانه بدل شده، جامعه بینالملل در متوقف کردن نسلکشی رژیم اشغالگر در غزه ناکام بوده است.
پیشتر، «تیرانا حسن» مدیر اجرایی دیده بان حقوق بشر گفت، جامعه بین المللی باید در قبال تبعیت کردن اسرائیل از هر تصمیمی که پس از شکایت آفریقای جنوبی ضد این رژیم توسط دیوان بین المللی دادگستری لاهه صادر میشود، مسئول باشد.
مدیر اجرایی دیده بان حقوق بشر افزود: اگر رژیم اسرائیل از رویهها یا دستورات دادگاه تبعیت نکند، جامعه بینالملل باید اطمینان حاصل کند که هر نوع فشار ممکن برای مجبور کردن این رژیم به اجرای واقعی اقدامات، وجود دارد.
درهمین راستا، اتحادیه عرب و همچنین 200 کارشناس و پروفسور حقوق بینالملل بر حمایت کامل خود از شکایت آفریقای جنوبی ضد رژیم صهیونیستی در برابر دادگاه بینالمللی لاهه به اتهام ارتکاب کشتار جمعی و نقض کنوانسیون منع کشتار جمعی سال 1948 تاکید کرده اند.