درگیری ها در هلال نفتی لیبی دستکم 16 کشته و 11زخمی بر جای گذاشت.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، یک منبع بیمارستانی در شهر «أجدابیا» نزدیک منطقه هلال نفتی در لیبی با بیان اینکه نیروهای امدادی هنوز وارد منطقه درگیری نشده اند، اعلام کرد، احتمال افزایش شمار کشته‌ها و زخمی‌ها وجود دارد.

یک مسئول امنیتی نیز اعلام کرد، نیروهای وابسته به مجلس نمایندگان لیبی  وارد فرودگاه «رأس لانوف» نزدیک هلال نفتی شدند و کنترل آن را از گروه‌های افراطی  موسوم یه گردان بنغازی  باز پس گرفتند.

بنابراین گزارش، «گردان‌ دفاع از بنغازی» همچنان بر منطقه مسکونی شهر رأس لانوف سیطره دارد و ایست‌های بازرسی پراکنده‌ای در این منطقه ایجاد کرده‌ است اما نیروهای ارتش وابسته به «خلیفه حفتر» برای یورش به این منطقه آماده می‌شوند.

در آن سوی منطقه نیز گردان دفاع از بنغازی 27 خودروی زرهی را در منطقه الجفره به سوی هلال نفتی مستقر کرده است.

گروه مسلح گردان‌ دفاع بنغازی که به القاعده وابسته است قصد دارد از طریق تصاحب منطقه نفتی لیبی، پشتوانه مالی عملیات تروریستی خود را در افغانستان، مصر، کشورهای اروپا و دیگر کشورها تامین کنند.

«خلیفه حفتر» 12 سپتامبر سال 2016 عملیات نظامی در منطقه موسوم به «هلال نفتی» را رهبری کرد و بنادر الزویتین ، بریقه، راس لانوف و السدر را در این منطقه ای به تصرف خود در آورد.

آمریکا و کشورهای اروپایی مخالف سیطره نیروهای حفتر بر منطقه هلال نفتی هستند.

«خلیفه حفتر» پس از سرنگونی نمعمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی، از سوی برخی افسران ارشد ارتش لیبی و پارلمان طبرق به عنوان فرمانده کل ارتش انتخاب شد.

ادامه ناآرامی های گسترده در لیبی/ تحلیل

حمله به نقطه نفتی موسوم به «هلال نفتی» در شمال شرق لیبی در حالی صورت گرفت که چند ماه قبل با اتحاد نیروهای نظامی این کشور، گروهک تروریستی داعش از شهرهای اشغال شده بیرون رانده شد، اما اکنون ادامه اختلافات سبب شده تا گروه تروریستی  دیگری جایگزین شود و بار دیگر حوزه نفتی این کشور با هدف اشغال مورد حمله قرار گیرد.

در همین حال، دولت وحدت ملی مستقر در طرابلس درغرب لیبی در بیانیه ای اعلام کرد، این دولت هیچ ارتباطی با تشدید تنش های نظامی در منطقه هلال نفتی ندارد.

گارد تاسیسات نفتی لیبی تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده کل ارتش این کشور وابسته به دولت موازی مستقر در شرق لیبی است که به حاکمیت دولت وحدت ملی در طرابلس معترض است.

خلیفه حفتر در 12 سپتامبر سال 2016 عملیات نظامی در منطقه موسوم به هلال نفتی را رهبری کرد و بنادر الزویتینه، بریقه، راس لانوف و السدر را در این منطقه ای به تصرف خود در آورد.

اکنون گروه مسلح گردان‌ دفاع بنغازی که به القاعده وابسته است قصد دارد از طریق تصاحب منطقه نفتی لیبی، پشتوانه مالی عملیات تروریستی خود را در افغانستان، مصر، کشورهای اروپا و دیگر کشورها تامین کنند.

لیبی از سال 2011 و پس از سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور وقت این کشور و به دنبال دخالت های غرب و ناتو دچار چند دستگی و آشوب شده است و گروههای تروریستی از جمله داعش از فرصت ایجاد شده ناشی از نبود امنیت در این کشور نفت خیز نهایت استفاده را کرده اند.

تاثیر منفی تسلط گروه های تروریستی به چاه های نفت لیبی بر امنیت و اقتصاد این کشور

اگرچه بحران لیبی مدتهاست ادامه دارد اما با افزایش گروه های شبه نظامی و گسترش فعالیت های تروریستی به ویژه در مناطق بحرانی اکنون بار دیگر خطر جدی شده است.

لیبی یکی از مهمترین و بزرگترین تولید کنندگان نفت جهان است و عمده درامدهای این کشور از محل صادرات نفت تامین می شود.

از این روی اشغال پایانه ها و تاسیسات نفتی همواره مورد توجه بوده است و اکنون با شرایط کنونی گروه های تروریستی درصدد هستند تا با اشغال این پایانه ها نه تنها هزینه های خرید سلاح و ادوات نظامی خود را تامین بلکه ثروت بسیاری به دست آورند.

ضمن اینکه در صورت اشغال این پایانه ها، منبع درامد کشور نیز قطع و عرصه اقتصادی بیش از پیش تنگ خواهد شد.

در حالیکه این خطر جدی است و حتی بار دیگر بیم تجزیه لیبی می رود، جدال سیاسی میان گروه های مختلف همچنان ادامه دارد.

تاکنون علیرغم میانجیگری های کشورهای منطقه و رایزنی های صورت گرفته با مقامات مختلف این کشور هنوز توافقی حاصل نشده است و در آخرین تلاش ها نیز پارلمان و دولت شرق لیبی پیشنهاد مصر برای میانجیگری را نپذیرفته است.

آتش جنگ داخلی و جنگ بر سر قدرت در لیبی نه تنها فرصت را در اختیار تروریست ها قرار داده بلکه امکان مداخله کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه را نیز در امور داخلی این کشور فراهم آورده است.

این کشورها در تلاشند با حمایت های پنهانی از گروه های تروریستی آتش جنگ و تفرقه را در لیبی و منطقه روشن نگه دارند و بتوانند به مقاصد خود و گسترش نفوذ خود در منطقه کمک کند.

حمله و سیطره گروه تروریستی بر منطقه هلال نفتی لیبی هشداری به گروه های سیاسی برای رسیدن به توافق و برقراری ثبات و امنیت در این کشور است ،پیش از آنکه ثروت طبیعی لیبی بیش از این تاراج شود.116/111

بیشتر بخوانید:

تاکید شرکت نفت لیبی بر ضرورت حفظ این شرکت در مقابل نزاع سیاسی لیبی

هزاران تروریست در لیبی امنیت کشورهای همجوار را تهدید می کنند

ادامه بحران لیبی و دخالت های خارجی در این کشور/ تحلیل