در این راستا "ابراهیم عثمان العمیر" وابسته نظامی عربستان با "محمد عثمان الحسین" رئیس جدید ستاد مشترک ارتش سودان در خارطوم دیدار و گفت وگو کرد.
رئیس جدید ستاد مشترک ارتش سودان در این دیدار روابط عربستان و سودان را "ویژه و مستحکم" دانست و از تلاشهای وابسته نظامی سعودی برای توسعه این روابط قدردانی کرد.
اظهارات رئیس جدید ستاد مشترک ارتش سودان مبنی بر مستحکم بودن روابط خارطوم - ریاض در حالی است که مردم سودان در ماه های اخیر بارها با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور، دخالت های عربستان، امارات و مصر را در امور داخلی کشورشان محکوم کرده اند.
"الصادق المهدی"، رئیس حزب الامه سودان ضمن هشدار درباره دخالت برخی دولت ها در امور داخلی این کشور گفت: سودان با چالش های خارجی رو به رو است.
آنها خیرخواه سودان نیستند و می خواهند این کشور نمونه ای برای بیداری ملت ها نباشد.
مداخلات خارجی در سودان با کودتای 11 آوریل ارتش این کشور که به برکناری ژنرال "عمر البشیر" از سمت ریاست جمهوری و تشکیل شورای نظامی انجامید، وارد مرحله جدیدی شده و افزایش یافته است.
عربستان، امارات و مصر از حامیان اصلی شورای نظامی سودان هستند و تلاش می کنند از طریق این شورا و رخنه در حاکمیت آینده سودان، اهداف سودجویانه خود را در این کشور همانند قبل پیش ببرند.
در این راستا ادامه حضور نظامیان سودان در ائتلاف علیه یمن، اهمیت ویژه ای برای مقامات سعودی دارد و آنها درصدد هستند با اختصاص کمک های مالی و پشتیبانی های نظامی و تسلیحاتی، مقامات شورای نظامی سودان را به ماندن در این ائتلاف ترغیب نمایند.
بنا بر گزارش های منتشر شده بیش از 30 هزار مزدور سودانی در جنگ یمن حضور دارند و بسیاری از آنان کودکانی هستند که در ازای دریافت پول از مناطق محرومی چون "دارفور" به جنگ یمن اعزام شده اند.
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارشی به استفاده نیروهای واکنش سریع سودان از کودکان در جنگ ائتلاف سعودی ضد یمن اذعان کرد و نوشت: مسئولان مرتبط با نیروهای واکنش سریع سودان، اسناد کودکان عضوگیری شده را برای استفاده از آن ها به عنوان نیرو در جنگ ائتلاف سعودی ضد یمن، جعل کرده اند.
با توجه به تحولات سودان، اکنون مردم و بسیاری از احزاب سودان، ادامه حضور نظامی این کشور را در ائتلاف ضد یمن برنمی تابند و خواهان خروج نیروهای کشورشان از این ائتلاف سعودی هستند.
از دیدگاه آنان، ادامه حضور نظامیان سودانی در ائتلاف سعودی- امارانی ضد یمن، راه را بر مداخلات بیشتر ریاض و ابوظبی در امور داخلی سودان هموارتر می کند و موجب اتلاف منابع مالی و انسانی سودان می شود.
از این رو آنها خواهان خروج نظامیان کشورشان از ائتلاف سعودی و بازگشت نظامیان اعزامی به جنگ یمن هستند.
ادامه روند کنونی در سودان نگران کننده است. عربستان و امارات با حمایت از شورای نظامی در تلاش برای حفظ شرایط موجود و بهره برداری از آن در راستای منافع خود هستند. شورای نظامی سودان نیز منافع و بقای خود را در حفظ روابط با عربستان و امارات می بیند.
این در حالی است که گروههای معترض سودان خواهان کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیرنظامی، تشکیل حکومت دموکراتیک و قطع مداخلات خارجی هستند.
به نظر می رسد سودانی ها راه طولانی برای رسیدن به این آرمان های خود در پیش دارند.
135/117
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید :
دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش سودان با وابسته نظامی سعودی
ادامه تظاهرات مردم سودان علیه شورای نظامی حاکم بر این کشور
تظاهرات گسترده در سودان؛ پافشاری بر حرکت در مسیر دموکراسی/ تحلیل