یک هفته بعد از این انتخابات پرحاشیه، تبون برای تصدی سمت ریاست جمهوری الجزایر در یک دوره پنج ساله سوگند یاد کرد.
تبون در مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری ضمن دعوت به پایان اختلافات و آغاز گفتوگو در این کشور، حمایت از فلسطین را بخش محوری سیاست خارجی دولتش اعلام کرد.
«عبدالمجید تبون» در حالی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد که بسیاری از شهروندان الجزایر انتخابات کنونی را انتخاباتی واقعی ندانسته و از نامزدهای آن به دلیل آن که آنها را مردان دولت «عبدالعزیر بوتفلیقه» رییس جمهوری سابق این کشور می دانستند، حمایت نکردند و حتی انتخابات را تحریم کردند.
اکنون نیز بسیاری از مردم الجزایر تبون را نمادی از تداوم حاکمیت سیاسی دوران 20 ساله «عبدالعزیر بوتفلیقه» رییس جمهوری سابق این کشور می دانند و با وی مخالف هستند؛ دورانی که الجزایر در سال 2019 ماه ها درگیر اعتراضها علیه آن بوده است.
گروهی از سیاسیون و مردم الجزایر اما معتقدند، اگرچه تبون خود از درون حاکمیت سیاسی بوتفلیقه برخاسته است؛ اما قابلیت آن را دارد که پاسخ گوی بخشی از مطالبات اجتماعی مخالفان دوران بوتفلیقه باشد.
آنان می گویند، تبون همان گونه که خودش زمانی به منتقد سرسخت برخی سیاست های رئیس جمهوری مستعفی تبدیل شد، این بار نیز می تواند زندانیان سیاسی را آزاد، آزادی بیان و حتی آزادی مطبوعات را در کشور تضمین و نظر مخالفان خود را برای همکاری با دولت به خود جلب کند.
ریاست جمهوری تبون و دشواری های پیش رو
اکنون تبون به عنوان رییس جمهوری الجزایر وعده تغییر و بازسازی این کشور را داده است.
تبون با تاکید بر پای بندی به تغییراتی که مردم الجزایر خواهان آن هستند، گفت: "به تغییر پایبندیم و توانایی آن را هم داریم."
وی در حالی دوره ریاست جمهوری خود را در الجزایر آغاز می کند که راه دشواری را در پیش دارد.
تبون باید تلاش کند علاوه بر حل مشکلات داخلی و خارجی، به احزاب مخالف اثبات کند که نوع حکومت داری اش با دوران بوتفلیقه فرق دارد؛ آن هم در شرایطی که الجزایر با بحران های عمیق سیاسی و اقتصادی در داخل و مداخله جویی های خارجی رو به رو است.
اختلافات میان احزاب و گروه های سیاسی در داخل الجزایر ادامه دارد. در این شرایط مذاکره با آنها و یکدست کردن فضای سیاسی کشور از جمله اقدامات مد نظر تبون است.
«نورالدین بکیس» استاد جامعه شناسی دانشگاه الجزیره می گوید: "تبون قطعا مجبور است مخالفان سیاسی را به گفت وگوی سیاسی فرا بخواند، اما تا زمانی که او نتواند به شفاف سازی سیاست هایش در باره توسعه وضعیت جاری برای مردم بپردازد بی تردید با مخالفت آنها برای مذاکره رو به رو خواهد شد."
مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری؛ تورم و فقر موضوع دیگری است که رییس جمهوری جدید الجزایر با آن روبه رو است.
درامدهای خارجی این کشور به دلیل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و بحران های داخلی به شدت کاهش یافته است.
ترمیم درامدها و سامان دادن به شرایط اقتصادی از دیگرانتظارات الجزایری ها از رییس جمهوری جدید است.در این زمینه تبون کاهش تورم،خروج از رکود، اشتغالزایی و مبارزه با فساد را وعده داده است.
در زمینه سیاست خارجی نیز رییس جمهوری جدید راه دشواری را در پیش دارد. شرایط، موقعیت و منابع غنی طبیعی و انرژی الجزایر سبب شده تا این کشور همواره مد نظر بسیاری از کشورهای غربی به ویژه فرانسه قرار داشته باشد.
«صبری بوقادوم» وزیر امورخارجه الجزایر گفت، الجزایر قادر است، مشکلات خود را بدون آن که هیچ گروهی، قوانین خود را تحمیل کند، حل نماید؛ از این رو این کشور مداخلات خارجی در امور داخلی را نخواهد پذیرفت.
تبون در دوران خاصی زمام امور را در الجزایر به دست گرفته است.
گذر از میراث بوتفلیقه، حل مشکلات سیاسی و اقتصادی، جلب اعتماد و ایجاد همراهی در احزاب مخالف و معترضان، راه دشواری است که رییس جمهوری جدید الجزایر پیش رو دارد؛ آن هم در شرایطی که بسیاری در این کشور از تغییرات بنیادین و تشکیل "جمهوری دوم" سخن می گویند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
133/116
بیشتر بخوانید:
رئیس جمهور جدید الجزایر سوگند خورد
اعلام نتیجه انتخابات الجزایر و ادامه اعتراضات/ تحلیل