تحلیل:

ایران پرس: «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی با اشاره به تلاش مقام‌های دولت‌ این کشور برای کاهش تنش در منطقه غرب آسیا بر تعهد واشنگتن برای جلوگیری از وقوع یک جنگ گسترده در این منطقه تاکید کرد.

جو بایدن با ابراز نگرانی شدید به دلیل تشدید تنش میان رژیم صهیونیستی و حزب الله، گفت: "حتی در شرایطی که منطقه خاورمیانه همچنان در آستانه یک درگیری گسترده است، ما از هیچ تلاشی برای جلوگیری از وقوع یک جنگ همه‌جانبه در این منطقه دریغ نخواهیم کرد."

«جان کربی» سخنگو و هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا نیز پیشتر در اظهاراتی مشابه با بایدن تاکید کرده بود: "برای جلوگیری از وقوع یک جنگ همه‌جانبه میان اسرائیل و حزب‌الله از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم."

وی با بیان اینکه کاخ سفید معتقد است هنوز امکان دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک برای جلوگیری از وقوع این جنگ وجود دارد، مدعی شد: "ما معتقدیم اسرائیل به جز جنگ با حزب‌الله و گشودن یک جبهه جدید در شمال، راه‌های بهتری برای بازگرداندن امنیت به مرز با لبنان و بازگرداندن شهرک‌نشین‌ها به خانه‌های‌ خود در این منطقه در پیش رو دارد."

ادعای آمریکا درباره تعهد برای جلوگیری از وقوع جنگی گسترده در منطقه در حالی از جانب رئیس جمهور آمریکا ابراز شده که همه شواهد بر خلاف آن بوده و نشان دهنده همراهی کامل ایالات متحده با رژیم صهیونیستی در تهاجم علیه لبنان و نیز تداوم جنایات علیه فلسطینی ها در جریان جنگ غزه است.

اگر واقعا کاخ سفید مایل و متعهد به جلوگیری از وقوع یک جنگ گسترده در منطقه است باید گام هایی واقعی و ملموس برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی به منظور پایان دادن به جنگ غزه و توقف اقدامات تهاجمی و تروریستی علیه لبنان مانند انفجار پیچرها و وسایل ارتباطی و کشتن و مجروح کردن هزاران نفر از مردم لبنان و نیز توقف حملات به نقاط مختلف این کشور که منجر به نابودی منازل و شهادت غیر نظامیان شده است، بردارد.

همراهی عملی دولت بایدن با تل آویو در حمله به لبنان مساله ای است که حتی رسانه های اسرائیلی نیز به آن اذعان کرده اند. در این زمینه شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی پیش تر در گزارشی اعلام کرد: "دولت آمریکا از حمله اسرائیل به لبنان حمایت کرده ولی نسبت به خطر افزایش و گسترش تنش‌ها هشدار داده است."

براساس اعلام این رسانه صهیونیست، دولت بایدن به اسرائیل اعلام کرده است که مایل به حمایت از عملیات پیشدستانه یا هر اقدامی که به جنگ فراگیر منجر شود، نبوده و در عین اینکه نیاز تل آویو به پاسخ دادن به حملات حزب الله را درک کرده است ولی ترجیح می‌دهد اسرائیل پاسخ ندهد.

وبگاه آمریکایی «آکسیوس» نیز در این باره نوشت: "مقامات آمریکایی می‌گویند دولت بایدن به شدت نگران خطر جنگ همه‌ جانبه بین اسرائیل و لبنان است، اما امیدوار است از فشار نظامی فزاینده تل‌ آویو بر حزب‌ الله برای دستیابی به یک توافق دیپلماتیک برای بازگرداندن غیرنظامیان به خانه‌هایشان در هر دو طرف مرز لبنان و اراضی اشغالی استفاده کند."

مقامات آمریکایی به آکسیوس گفتند که آن‌ها «منطق اسراییل را می‌شناسند و با آن موافق هستند»، اما تاکید می‌کنند که این یک «تشدید وضعیت بسیار دشوار» است که ممکن است به راحتی از کنترل خارج شود و به یک جنگ همه‌ جانبه منجر شود. در واقع واشنگتن با اصل هدف رژیم صهیونیستی یعنی تلاش برای آسیب زدن به حزب الله لبنان موافق هستند، اما خواهان تبدیل شدن اقدامات این رژیم به یک جنگ گسترده و همه جانبه بین اسرائیل و حزب الله لبنان نیستند.

جنبش حزب الله لبنان پس از عملیات طوقان الاقصی در 7 اکتبر 2023 و آغاز جنگ ویرانگر غزه از جانب اسرائیل، در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین، عملیاتی را در مناطق مرزی با شمال فلسطین اشغالی آغاز کرده که همچنان ادامه دارد. ارتش رژیم صهیونیستی که از هشتم اکتبر ۲۰۲۳ ضربات سنگینی را به صورت روزانه از حزب‌الله لبنان دریافت کرده است، برای جبران این شکست در اقداماتی کور، مناطق غیر نظامی در جنوب لبنان را آماج حملات خود قرار داده است. ضمن اینکه حملات هوایی نیز به بیروت صورت داده است.

حزب‌الله لبنان نیز حملات به غیرنظامیان لبنانی را بی‌پاسخ نگذاشته و در واکنش به این جنایات حملات خود به شهرک‌های صهیونیست نشین در شمال اراضی اشغالی و همچنین مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در این منطقه را تشدید کرده است. این امر منجر به آوارگی صدها هزار از شهرک نشینان صهیونیست شده و مشکلات متعدد اجتماعی و اقتصادی را برای رژیم صهیونیستی موجب شده است.

از ابتدای عملیات حزب‌الله در شمال فلسطین اشغالی، شمار زیادی از شهرک‌نشینان صهیونیست در این منطقه ناگزیر به ترک خانه‌های خود شده‌اند و بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، بیشتر ساکنان مانده در این منطقه از مشکلات روحی و روانی رنج می‌برند.

اکنون رژیم صهیونیستی برای فرار از شکست‌های خود در کرانه باختری و باریکه غزه و ناتوانی مقابله با عملیات حزب الله در شمال فلسطین اشغالی، تهدید به حمله زمینی به لبنان کرده‌ و مبادرت به انتقال حجم عظیمی از ادوات زرهی و رزمی به نقاط مرزی با لبنان در راستای آماده سازی برای تهاجم زمینی به لبنان کرده است. ضمن اینکه در چند روز اخیر اقدام به بمباران هوایی گسترده مناطق مختلفی از جنوب لبنان نموده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117