«جنیفر گرانهولم» مدعی شد که بسیاری از کشورها تلاش میکنند تا چنین اقداماتی را علیه آمریکا انجام دهند.
«جینا ریموندو» وزیر بازرگانی آمریکا نیز با اشاره به حملات سایبری علیه آمریکا گفت: شرکتهای آمریکایی باید برای پذیرش این واقعیت آمادگی داشته باشند که حملات سایبری به یک مسئله عادی تبدیل شده است.
چندی پیش، کاخ سفید در پی حملات سایبری اخیر به بزرگترین خط لوله سوخت رسانی در آمریکا موسوم به «خط لوله کلونیال» و هک شرکت «سولارویندز تکنولوجیز» به تمامی شرکتها و سازمانهای خصوصی هشدار داد مراقب حملات سایبری جدید باشند و در نامهای توصیههایی به صاحبان این شرکتها برای کاهش خطر حملات هکرها ارائه داد.
«آن نوبرگر» معاون مشاور امنیت ملی در امور سایبری می گوید: "خطر هک در مراکز حساس آمریکا بسیار جدی و برخی شرکتها و سازمانهای کشور در مقابل این هکرها آسیب پذیر شده اند."
اذعان مقامات ارشد دولت «جو بایدن» و کاخ سفید به آسیب پذیری آمریکا در مقابل حملات سایبری در حالی صورت گرفته که آمریکا خود مسئول بسیاری از حملات سایبری در جهان است.
آمریکایی ها هرگاه خود اقدام به حمله سایبری علیه دیگر کشورها کنند که نمونه بارز آن حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران با بدافزار «استاکس نت» بود، آن را موجه و مشروع قلمداد می کنند، در حالی که اقدام مشابه از سوی دیگر کشورهای رقیب یا خصم را برنمی تابند.
هدف از انجام حملات سایبری
در حالی که حملات سایبری به مثابه تیغی دو لبه محسوب می شود که توسط دیگران نیز می تواند به نحو موثری علیه آمریکا مورد استفاده قرار گیرد.
حملات سایبری از جمله حملات هکری بیشتر با هدف دستیابی به اطلاعات حساس بویژه درباره ابعاد صنعتی و نظامی و سیاسی، خرابکاری در تاسیسات کشور رقیب و یا شنود مکالمات و یا با انگیزه های مالی به ویژه باج گیری صورت می گیرد.
در عین حال حملات سایبری بی سابقه به آمریکا، ادعای آن را به عنوان قویترین قدرت سایبری جهان زیر سئوال برده و نشان داده که دشمنان واشنگتن می توانند ضربات بزرگی به آن وارد کنند.
«کارن گیبسون» مدیر اجرایی سنای آمریکا تهدید ناشی از حملات سایبری به واشنگتن را بسیار خطرناکتر از تکرار حملات 6 ژانویه به کنگره این کشور ارزیابی کرده و گفت: "من بیش از نگرانی در مورد حمله گروهی دیگر به پایتخت، نگران امنیت سایبری هستم."
حملات سایبری کنونی به آمریکا نشان می دهد که به رغم تلاش های بسیار گسترده واشنگتن برای توسعه توانمندی سایبری خود در دو بعد تدافعی و تهاجمی، اما دشمنان آمریکا نیز هم زمان به تقویت توانایی های سایبری خود پرداخته و در عمل توانسته اند با حملات بسیار گسترده به نهادهای دولت فدرال، شرکتهای خصوصی و انواع تاسیسات زیر بنایی آمریکا عملا آن را تا آستانه فلج و ناتوانی کامل ببرند.
دولت «دونالد ترامپ» در سپتامبر 2018 استراتژی ملی امنیت سایبری جدیدی را اعلام کرد که در آن اولویت های دفاعی دولت فدرال درعرصه سایبری تشریح و بر حمله به هکرهای خارجی تاکید شده بود.
در این سند به هکرها و گروههای مجازی خارجی هشدار داده شده بود که از این به پس تحت استراتژی جدید امنیت سایبری آمریکا، تدابیر تهاجمی علیه آنها افزایش خواهد یافت.
با این حال اکنون مشخص شده که این تهدیدها توخالی بوده و واشنگتن عملا دربرابر بزرگترین تهاجم سایبری به آمریکا، دچار سردرگمی و انفعال شده به نحوی که دولت بایدن ناچاربه اذعان به ناتوانی واشنگتن در مقابله با این حملات سایبری شده است.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
حملات مداوم سایبری علیه شبکه انرژی آمریکا
حمله سایبری به بزرگترین شرکت خدمات مسافرت دریایی آمریکا