به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کوو ایران برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد، از شرکتهای وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام تولید شده و خرداد ماه گذشته تزریق آن از سوی سازمان غذا و دارو تأییدیه دریافت کرد.
محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در تحقیقات خود چهار واکسن سینوفارم، آسترازانکا، کوو ایران برکت و اسپوتنیک را در سه بخش پیشگیری از عفونت، بستری و مرگ بررسی قرار دادند.
دکتر «یونس پناهی» معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری صبح امروز (چهارشنبه) در استودیو سلامت وزارت بهداشت، در پاسخ به سوالی درباره آخرین تحقیقات از میزان اثربخشی واکسن ها، با رونمایی از جدیدترین مقاله دانشمندان ایرانی، اظهار داشت: براساس این تحقیقات که بر روی یک میلیون و 80 هزار نفر انجام شده است، واکسن کوو ایران برکت در بخش پیشگیری از عفونت ناشی از کرونا 87 درصد، در بخش پیشگیری از بستری 86 درصد و در بخش پیشگیری از مرگ ناشی از کرونا 98 درصد ایمنی و کارایی نشان داده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن اسپوتنیک نیز در پیشگیری از مرگ و میر تا 100 درصد کارایی نشان داده است.
یونس پناهی افزود: به هرحال واکسیناسیون، مانع از ابتلای به کرونا نمی شود، اما تحقیقات نشان داده است، شدت بیماری با واکسیناسیون کاهش می یاید.
117