درحالی که اقدامات فلسطینی ها علیه تعرضات روزمره صهیونیست ها به مسجد الاقصی وارد فاز جدید عملیاتی شده و طی چند هفته اخیر 5 عملیات بی سابقه انهم در داخل اراضی اشغالی 1948 موسوم به اسرائیل صورت گرفته است، رژیم صهیونیستی از تصمیم جدید خود برای ساخت 4 هزار واحد مسکونی جدید در کرانه باختری و شرق بیت المقدس در آستانه سفر جوبایدن رئیس جمهور امریکا به فلسطین اشغالی خبرداده است.
اعلام این تصمیم باردیگر از تقسیم کار میان دولت صهیونیستی و شهرک نشینان پرده برمی دارد که طی ان شهرک نشینان مسئولیت امحاء تدریجی مسجد الاقصی را بردوش گرفته اند و رژیم صهیونیستی نیز با ساخت و توسعه شهرک ها عقبه و پایگاه اجتماعی و سیاسی آن ها را تقویت می کند.
همچنین اعلام این تصمیم قبل از سفر بایدن به این مفهوم است که این رژیم می خواهد بایدن و حزب دموکرات را در مسیری هدایت کند که قبلا حزب جمهوریخواه و دونالد ترامپ را در آن مسیر قرار داد و امریکا را از سیاست اعلامی خود مبنی بر طرح تشکیل دو دولت دورکرد.
امریکا به همراه دیگر اعضای کمیته چهارجانبه شامل: اتحادیه اروپا، سازمان ملل و روسیه توافق کرده بودند که روند مذاکرات سازش میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان در نهایت به تشکیل دولت فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیت المقدس منجر شود.
در قطعنامه های 242 و 338 شورای امنیت سازمان ملل نیز رژیم صهیونیستی به خروج بدون قید و شرط از اراضی اشغالی 1967 از جمله کرانه باختری و شرق بیت المقدس موظف شده است که همین قطعنامه ها در کنار دهها قطعنامه دیگرسازمان ملل پشتوانه حقوقی تشکیل دولت فلسطینی را تشکیل می دهد.
اما رژیم صهیونیستی درست از همان روزهای پایانی جنگ 1967 با نقض تصویب قطعنامه 242 شورای امنیت، راهبردی جدید تحت عنوان اشغال خزنده یا همان اشغال در اشغال در پیش گرفت و به تغییر بافت جغرافیایی و جمعیتی اراضی اشغالی 1967 از طریق ساخت مجتمع های یهودی نشین پرداخت.
این شهرک ها در سه نوار امنیتی جداگانه از شمال به جنوب کرانه باختری امتداد می یابند و ضمن تجزیه و شقه شقه کردن کرانه باختری، شهر قدس را از هر چهارسو تحت محاصره قرار می دهد و در واقع ان را از بقیه مناطق فلسطینی نشین جدا می کند.
هدف از این راهبرد این است که با از بین بردن یکپارچگی ارضی کرانه باختری از امکان تشکیل دولت فلسطینی ولو به صورت محدود در این اراضی جلوگیری کند و در عین حال سلطه این رژیم را بر شهر قدس و تبدیل ان به پایتختی این رژیم محقق سازد.
هرچند از شهرک سازی به عنوان یکی از پنج مسائل حیاتی تلقی می شد اما در اصل این موضوع با هر چهار موضوع حیاتی دیگر یعنی مسئله اوارگان، آب ها، مرزها، قدس گره خورده است و بدون حل مسئله شهرک ها هیچ امکانی درباره حل دیگر مسایل وجود ندارد.
در چنین شرایطی استمرار شهرک سازی از سوی رژیم صهیونیستی حاوی این پیام است که این رژیم هیچ حدو مرزی برای خود قایل نیست و همچنان به اشغال بقیه مناطق فلسطینی نشین در کرانه باختری چشم دوخته است و ان را با شهرک سازی گام به گام به پیش می برد و ضمن از بین بردن امکان تشکیل دولت فلسطینی از بازگشت اوارگان فلسطینی هم جلوگیری کند.
از همه مهم تر اینکه با جداکردن شهر قدس از بقیه کرانه باختری تسلط خود را بر این شهر کامل کند و افراطیون صهیونیستی را به ارزوی دیرینه خود مبنی بر گذاشتن مجسمه هیکل به جای مسجد الاقصی برساند.
در پاسخ به این تحرکات فلسطینی ها نیز دور جدید عملیات های خود را بر شهرک نشینان متمرکز کرده اند و در چنین شرایطی یکی از نتایج تصمیم رژیم صهیونیستی برای ساخت 4 هزار واحد مسکونی جدید افزایش حملات و عملیات های ضد صهیونیستی علیه شهرک نشینان در کرانه باختری و شرق بیت المقدس خواهد بود.
در این شهرک ها که تعداد ان ها به بیش از 200 مورد می رسد، نزدیک به نیم میلیون مهاجر یهودی اسکان داده شده . تا پیش از اینکه فلسطینی ها به توان موشکی مجهز شوند این شهرک که به سلاح های فردی مجهز شده از حملات فلسطینی ها مصون بودند اما طی هفته های اخیر نه خود و نه نظامیان صهیونیستی قادر به تامین امنیت شهرک نشینان نشده اند و درعین حال برخورداری گروه های مقاومت از توان موشکی این احتمال را فراهم کرده است که در نبرهای احتمالی اینده مجبور شوند از این توان علیه شهرک ها در کرانه باختری استفاده کنند که به صورت غیر قانونی در این مناطق احداث شده اند.
نویسنده: احمد کاظم زاده
112
بیشتر بخوانید:
زخمی شدن ۵۰ فلسطینی در حمله نظامیان صهیونیست
عملیات العاد، ناتوانی اسرائیل در برابر مقاومت فلسطینیها
برگزاری نماز جمعه هزاران فلسطینی در مسجدالاقصی
اعتراض سفیر فلسطین به سکوت غرب در برابر حوادث مسجدالاقصی
شهادت بیش از 50 فلسطینی از ابتدای سال جاری میلادی