«امل حسین»، دختر هفت ساله یمنی به قول خانواده اش در مقابل گرسنگی بیش از این نتوانست مقاومت کند و جان باخت.
چهارصد هزار کودک یمنی شبیه «امل حسین» اکنون در این کشور حضور دارند که جنگ عربستان برای آنها ره آوردی نظیر گرسنگی مفرط را در پی داشته است، به نحوی که به گفته صندوق حمایت از کودکان ملل متحد(یونیسف) در اثر شدت گرسنگی با خطر مرگ مواجه هستند.
مادر «امل حسین» در گزارشی که روزنامه نیویورک تایمز آمریکا از مرگ دختر وی تهیه کرده، به این موضوع اشاره کرد که، «الان دیگر نگران باقی کودکان یمن هستم.»
در مرگ «امل حسین» چندین موضوع وجود دارد که نشان دهنده تبعات وخیم جنگ عربستان سعودی است؛
این دختر یمنی در اثر گرسنگی با تهدید مرگ مواجه شد. گرسنگی در اثر محاصره همه جانبه یمن توسط عربستان سعودی و متحدانش به وجود آمده است. محاصره سبب شد از ارسال هر گونه کمک بشردوستانه به یمن جلوگیری شود.
کودکان اصلی ترین قربانیان محاصره همه جانبه یمن هستند.
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد، اواسط نوامبر 2017 در نامه ای به هیات نمایندگی عربستان در این سازمان نوشت «محاصره یمن توسط ائتلاف سعودی، مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه به یمنی ها است.»
امکانات ضعیف بیمارستانی سبب شد دختر یمنی نه تنها در بیمارستان مداوا نشد بلکه غیرمستقیم در بیمارستان، مرگ وی را اعلام کردند.
این وضعیت بهداشتی و درمانی یکی دیگر از نتایج جنگ عربستان سعودی علیه یمن است.
به گفته وزارت بهداشت یمن، جنگنده های سعودی تا ژوئن 2018 بیش از 460 مرکز بهداشتی از جمله چندین بیمارستان حیاتی و دهها واحد امدادی را هدف بمباران های خود قرار دادند.
علاوه بر این، محاصره همه جانبه سبب شد مراکز درمانی یمن با مشکل شدید کمبود دارو مواجه شوند. همچنین محاصره همه جانبه سبب شد بیماران یمنی نتوانند برای مداوا از این کشور خارج شوند.
گران بودن سوخت و هزینه حمل و نقل سبب شد خانواده «امل حسین» نتوانند دخترشان را برای مداوا به بیمارستان «پزشکان بدون مرز» در 15 مایلی اردوگاه آوارگان جنگی منتقل کنند. افزایش هزینه های زندگی نیز یکی از تبعات اصلی و ملموس جنگ عربستان سعودی علیه یمن است.
اما موضوع مهم این است که چه تفاوتی میان مرگ «جمال خاشقچی»، روزنامه نگار سعودی و مرگ «امل حسین» ها در یمن وجود دارد که قدرت های غربی در اثر مرگ خاشقچی خواهان تحریم عربستان می شوند اما در مقابل مرگ کودکان یمنی هیچ حرفی برای گفتن ندارند و با سکوت خود این جنایت را پشتیبانی هم می کنند؟
عامل جنایت در هر دو موضوع یک کشور است، عربستان سعودی.
دستور جنایت در هر دو موضوع توسط یک نفر صادر شده است، محمد بن سلمان.
شاید اگر از مدت ها قبل جنایت آل سعود و متحدانش علیه کودکان بی گناه یمنی با واکنش جدی غرب مواجه می شد، امروز قدرتهای غربی شاهد جنایت علیه «جمال خاشقچی» نبودند.
«تبعیض نگرشی» در الگوی رفتاری قدرت های غربی مشهود است.
خاشقچی از جنس غرب و رسانه غربی بود، اما کودکان یمنی از جنس «مقاومت و مظلومیت» هستند و مرگ آنها، مرگ بی صدا و مرگ در سکوت است.
خبری از «بلوای رسانه ای» نیست.
جنایت چه علیه خاشقچی باشد چه علیه «امل حسین» هر دو مذموم است، اما، عدالت غربی جنایت علیه کودکان یمنی را نمی بیند.
139/110
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
ادامه حملات جنگندههای سعودی به مناطق مسکونی یمن
سازمان ملل: خشونت ها در یمن متوقف شود+ ویدئو
پادگان سعودی ها هدف موشک بالستیک یمن قرار گرفت
جنگنده های ائتلاف سعودی پایتخت یمن را بمباران کردند