ایران پرس:منابع خبری از استعفای«آندری تاران»وزیر دفاع اوکراین از سمت خود خبر دادند. قانونگذاران حزب حاکم اوکراین روز دوشنبه گفته بودند که «آلکسی رزنیکوف»معاون نخست وزیر را به عنوان جایگزین تاران به عنوان وزیر دفاع معرفی خواهند کرد.

آلکسی رزنیکوف، روز دوشنبه استعفای خود از دولت را ارائه کرد. رسانه‌ های اوکراین اعلام کردند که رزنیکوف به عنوان مسئول الحاق دوباره سرزمین‌های اشغالی در شرق اوکراین است.

هرچند دلیل رسمی استعفای وزیر دفاع اوکراین اعلام نشده اما به نظر می رسد این موضوع به طور مستقیم با تحرکات نظامی جدید روسیه در مرز با اوکراین، اقدامات اخیر کی یف در تشدید فعالیت های نظامی در شرق اوکراین و نیز اقدامات ضد روسی این کشور ارتباط داشته باشد. به ویژه اینکه رزنیکوف، جانشین وزیر دفاع ماموریت الحاق مجدد شرق اوکراین را که از سال 2014 تحت سیطره مخالفان روس گرا قرار دارد، برعهده خواهد داشت.

در روزهای اخیر، برخی مقامات نظامی ارشد اوکراین خواستار تقویت تمام مناطق این کشور شده و ادعا کرده اند که هیچ تضمینی وجود ندارد که روسیه به اوکراین حمله نکند. مقامات اوکراینی هم چنین در چارچوب جنگ روانی و تبلیغاتی علیه روسیه مدعی بازسازی زیرساخت‌های نظامی و استقرار انوع سلاح‌های هسته ای و برخی هواپیماهای جنگی روسیه با قابلیت حمل سلاح اتمی در شبه جزیره کریمه شده اند. کی یف در عین حال ادعا کرده که  مسکو درصدد استقرار مجدد موشک های بالستیک «اسکندر-ام» در این منطقه است.

در واکنش به این اتهامات، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه پیشتر گفته بود که مسکو، اوکراین را تهدید نمی‌داند و بر این باور است که اوکراینی‌ها برادران روسیه هستند.

به رغم موضع آشتی جویانه مسکو، اما شواهد نشان می دهد که اوکراین به پشتگرمی حمایت کامل آمریکا و ناتو، روند تشدید تنش ها در قبال روسیه را در پیش گرفته است. آمریکا که به تازگی دو فروند رزم‌ناو به آب های دریای سیاه در نزدیکی قلمرو روسیه اعزام کرده است، ادعا می کند نگران تقویت حضور نظامی روسیه در مرز با اوکراین است.

ضمن اینکه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در حاشیه اجلاس اقلیمی در گلاسکو با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دیدار و بر حمایت آمریکا از حاکمیت ارضی اوکراین تاکید کرد. هم چنین واشنگتن آشکار خواهان عضویت اوکراین در ناتو شده است.

«پاتریک بوکَنِن» کارشناس سیاسی آمریکایی می گوید:«الحاق اوکراین به ناتو یا استقرار نیروهای ایالات متحده یا ناتو در این کشور، عبور از خط قرمز روسیه است.»

دولت غرب گرای اوکراین نیز بر افزایش حمایت آمریکا از این کشور و در واقع رویارویی مستقیم واشنگتن با مسکو تاکید می کند. با توجه به اینکه جو بایدن اعلام کرده که واشنگتن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه را نمی پذیرد، لذا اوکراین امید دارد که با ایجاد روابط راهبردی با آمریکا، ضمن برخورداری از کمک های گسترده نظامی و امنیتی آن و قرار گرفتن زیر چتر نظامی آن، از پشتیبانی سیاسی واشنگتن در پیگیری بازگرداندن دوباره کریمه به اوکراین بهره برد.

این موضع حمایت گرایانه واشنگتن موجب شده تا کی یف بیش از پیش موضع تقابلی درقبال مسکو اتخاذ نماید.در جدید ترین اقدام در این زمینه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه بسته جدید تحریم‌های ضد روسیه شامل چهار دستور اجرایی، ۱۴۰ فرد حقیقی و ۵۰ فرد حقوقی در روسیه را امضا کرد.

این اقدام هم راستا با تقویت نظامی اوکراین با خرید 48 فروند پهپاد شناسایی رزمی «بیرقدار تی بی2» از ترکیه و به کارگیری آنها در در گیری های شرق اوکراین صورت گرفته است. مجموع این اقدامات و پیش بینی افزایش عملیات نظامی ارتش اوکراین در شرق این کشور با روی کار آمدن وزیر دفاع جدید، نمایانگر روند تشدید تقابل و تنش ها با روسیه است.

116

بیشتر بخوانید:

هشدار روسیه به ترکیه در باره فروش پهپاد به اوکراین

دیدار مرکل و رئیس جمهور اوکراین؛ ادعاهای متناقض درباره نورد استریم-2