وزیر امور خارجۀ ترکیه در واکنش به اظهارات همتای ایرانی خود برای میانجیگری میان آنکارا و بغداد گفت اگر ایران نقش سازنده‌ای در این مورد داشته باشد، ما از آن استقبال می‌‎کنیم.

مولود چاووش اوغلو که در قطر به سر می‌بُرد، در واکنش به اظهارات محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، گفت: «در مورد موضوع بعشیقه ما با نقش سازندۀ همه موافقیم. عراق کشور برادر و همسایۀ ماست. مردم عراق هم برادر ما هستند. اگر ایران هم نقش سازنده‎‏ای در این زمینه داشته باشد، خرسند می‎‏شویم، زیرا این کشور نیز همسایۀ ماست.»

وزیر امور خارجۀ ترکیه دربارۀ نظامیانِ تُرک مستقر در اردوگاه بعشیقه در عراق، گفت: «موضوع این اردوگاه باعث ایجاد یک تنش غیرضروری شده و ما برای رفع آن از مسیر دیپلماتیک تلاش می‎‏کنیم.»

چاووش اوغلو افزود: «عراق و سوریه همسایه‎های ما هستند و در حل مشکلات آن‎ها تلاش می‏کنیم. هدف از تشکیل اردوگاه بعشیقه، آموزش به نیروهای محلی برای مبارزه با داعش بود، اما اکنون دیگر غیرضروری است.»

وی همچنین گفت: «دولت عراق بیش از دیگران نسبت به اهمیتی که ما برای تمامیت ارضی و استقلال این کشور قائل هستیم، واقف است. ما خواهان تداوم روابط خوب با تمامی همسایگان خود بوده و گام‏های مثبتی هم در این زمینه برخواهیم‌داشت.»

اخیراً تنش میان بغداد و آنکارا بر سر حضور نیروهای ارتش ترکیه در شمال عراق، افزایش یافته‌است.

ارتش ترکیه اواسط آذر 1394 بیش از 150 نیروی نظامی خود را با پشتیبانی دست‌کم 20 تانک به منطقۀ بعشیقه در شمال شرق شهر موصل در استان نینوا اعزام و به رغم اعتراض‌های بغداد اعلام کرد این نیروها تا آزادسازی موصل در عراق می‌مانند.

مجلس ترکیه نیز 10 مهر سال جاری به‌ اتفاق آراء با تمدید یک‌سالۀ مجوز استقرار نیروهای این کشور در سوریه و عراق موافقت کرد.

حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق، که پیشتر با ابراز نگرانی دربارۀ ادامۀ حضور نیروهای ترکیه در شمال عراق، ماجراجویی‌های آنکارا در منطقه را موجب بروز یک جنگ منطقه‌ای دانسته‌بود، سه‌شنبه (11 آبان) در یک نشست‌ خبری در بغداد هشدار داد: «ما در پی جنگ با ترکیه نیستیم، اما اگر آنان به‌دنبال جنگ هستند، ما نیز برای آن آماده‌ایم. تجاوز ترکیه به خاک عراق به فروپاشی ترکیه می‌انجامد.»

نخست‌وزیر عراق همچنین در واکنش به هشدار ترکیه به حشد الشعبی (نیروهای بسیج مردمی عراق) دربارۀ نزدیک شدن به شهر ترکمن‌نشین تَلعفَر در حومۀ موصل افزود: «دولت عراق بیش از دیگر کشورها نسبت به امنیت تلعفر حساسیت دارد.»

اخیراً رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با تأکید بر اهمیت تلعفر برای ترکیه به نیروهای حشد الشعبی هشدار داد در صورتی‌که  بخواهند در این شهر مستقر شوند با پاسخ «متفاوت» ترکیه مواجه خواهند شد.

بغداد حضور نیروهای ترکیه در اراضی عراق را تجاوز به حاکمیت عراق می‎‏داند و جامعۀ بین‌المللی نیز بارها بر لزوم خروج نظامیان ترکیه از شمال عراق تأکید کرده‌است.