با وجود دست داشتن گسترده رژیم صهیونیستی در تولید بدافزارهای امنیتی و علیرغم ادعاهای این رژیم در زمینه اقدامات سایبری در سراسر جهان، شبکههای و زیرساخت های الکترونیکی این رژیم دارای حفره ها و باگهای امنیتی فراوان است که به نفوذ سایبری و هکری متعدد علیه نهاهای خصوصی و دولتی رژیم صهیونیستی منجرشده و معضلی جدی برای این رژیم پدید آورده است.
اگرتا پیش ازاین تصور می شد که رژیم صهیونیستی در عرصه جنگ سایبری و جنگ شناختی ید بالایی دارد اما اکنون شواهد موجود نشان می دهد که در این عرصه ها نیز بازی را باخته است.
رسانههای صهیونیستی عصر پنجشنبه از چندین حمله سایبری متعدد و قوی به وبسایتها و سایتهای خبری اسرائیل خبر دادند.
گروه های هکری، سایتهای اینترنتی دو شرکت مخابرات و خدمات اینترنت را نیزهدف گرفتند. همچنین جریان برق در مناطق وسیعی از شمال و جنوب اراضی اشغالی از جمله شهرهای تلآویو، الخضیرة، بیتاح تیکفا، رمات گان، ریشون لتسیون، عکا، طبریا و برخی مناطق دیگر قطع شد و این مناطق را در تاریکی فرو برد و ضمن وارد کردن خسارت زیاد، سیستم حمل و نقل را مختل کرد.
قطع جریان برق باعث از کار افتادن چراغهای راهنمایی گردید که نتیجه آن شلوغی برخی خیابانهای تلآویو بود که در پی آن پلیس از اسرائیلیها خواست در این مناطق از مسیرهای جایگزین استفاده کرده و به اماکن شلوغ نزدیک نشوند.
همزمان با قطع جریان برق در اراضی اشغالی گروه هکری «انانیموس سودان» در کانال تلگرامی خود خطاب به رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اسرائیل، آیا تاریکی زیباست؟ آیا شما برق دارید؟ آیا این حمله خوبی بود؟ آیا بیش از این هم میخواهید مورد حمله واقع شوید؟ آیا میخواهید اینترنت و ارتباطات شما قطع شود؟ حمله به سیستم برق تنها برای سرگرمی بود.
رسانههای فلسطینی روز سهشنبه نیز گزارش دادند حمله هکری به پایگاههای اینترنتی رژیم صهیونیستی، ۱۵ دستگاه و نهاد مهم در سرزمینهای اشغالی فلسطین را به تعطیلی کشاند.
از میان شرکتها و نهادهای هک شده میتوان به سایت تلویزیون رژیم صهیونیستی، دو شرکت ارتباطی «سیلکوم» و «پارتنر»، دانشگاه تل آویو، روزنامه «جروز الم پست» و شرکت آب اشاره کرد.
شرکت حمل و نقل عمومی و بانک «دیسکونت» به عنوان سومین بانک بزرگ رژیم صهیونیستی از دیگر اهداف این حمله سایبری بودند.
این حملات سایبری باعث توقف خدمات رسانی یا کندی، هرج و مرج و ازدحام شدید و بی نظمی و از کار افتادن سرورها در دستگاهها و نهادهای مورد نظر شد.
دوشنبه شب نیز همین گروه هکری از حمله به سایت سازمان اطلاعات و عملیات ویژه رژیم صهیونیستی موسوم به موساد و بیمه اجتماعی رژیم صهیونیستی خبر داده بود.
به نوشته روزنامه صهیونیستی «معاریو» در حمله روز دوشنبه «گروه هکری انانیموس در صفحه خود در تلگرام اعلام کرد که دو وبسایت اصلی دولتی یکی متعلق به موساد و دیگری مربوط به بیمه دولتی را از کار انداخته است و تهدید کرده که این حمله، مقدمهی حملهای بزرگتر است».
روزنامه تایمز اسرائیل هم در گزارشی از تغییر موازنه قدرت در عرصه سایبری به نفع جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرده است.
این روزنامه نوشته اکنون چندین سال است که آخرین جمعه ماه رمضان- به عنوان روزی که به عنوان روز قدس نامگذاری شده- با حملات هکری و تلاش برای مختل کردن زندگی اسرائیلیها همراه میشود.
پیش ازاین نیز گروه هکری «عصای موسی» بیشترین ضربه سایبری را به شبکهها و زیرساخت های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی وارد کرده بود.
این گروه رسما اعلام کرده که "هدفش مبارزه و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و افشای جنایتهای صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی و ایجاد حداکثر اختلال در عملیات و آسیب رساندن به اهداف در اراضی اشغالی از طریق افشای اسرار شرکت ها و سایر اطلاعات حساس است."
چندی پیش این گروه با نفوذ به سیستمهای فوق امنیتی وزارت جنگ این رژیم، اطلاعات صدها نظامی ریز و درشت ارتش از جمله اسامی، ایمیل، آدرس و شمارهتلفنها و فایلی شامل اطلاعات بنیادی گردان رزمی این رژیم موسوم به «گردان الفون» را هک کرد.
همچنین در دومین سالگرد ترور حاج قاسم، شبکه العربی قطر در گزارشی از حمله گروهی از هکرها به نام «قاصم» خبر داد که طی آن هکرها تصویری گرافیکی از حمله موشکی به سایت اتمی دیمونا منتشر کردند که در آن از یک انگشتر عقیق در یک مشت گره شده، یک موشک به سوی محلی که نمادی از کوره هستهای اسرائیل در دیمونا است، شلیک شده است.
روزنامه هاآرتص با اشاره به موارد متعدد حملات هکری، «تهدید سایبری» را یکی از بزرگترین تهدیدات موجودیتی این رژیم خوانده و نوشته، صهیونیستها به میزان لازم به این تهدید توجه نمیکنند و علیرغم اینکه به قدرت سایبری خود میبالند، اما همان لحظه نیز با ضد حملات بسیار شدیدی مواجه هستند.
به نوشته روزنامه «رأی الیوم» حملات سایبری، «خطرناکترین دشمن پنهانی» است که رژیم صهیونیستی را به وحشت انداخته و با فشار دادن یک دکمه، حرکت آن را فلج میکند.
آسیب پذیری در جنگ سایبری زمینه را برای آسیب پذیری در جنگ شناختی نیز فراهم کرده است.
نهادهای امنیتی رژیم اشغالگر در ماه رمضان سال گذشته میلادی اقدام به تشکیل یک کمیته امنیتی برای مقابله با روایت فلسطینیها در شبکههای اجتماعی کردند و این کمیته به شدت در همه شبکهها و رسانهها برای مقابله با جنگ شناختی فعال شد.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که رمضان سال ۲۰۲۱ همراه با نبرد سیف القدس و همچنین شورش اعراب ساکن در مناطق ۱۹۴۸، به شدت به چهره رژیم صهیونیستی در عرصه افکار عمومی جهانی ضربه زد.
به نوشته وبگاه عربی۲۱، صهیونیستها موارد متعددی را به یاد میآورند که در آن متحمل یک شکست بزرگ تبلیغاتی و دیپلماتیک شدهاند که از جمله آنها حمله به کشتی کمکرسانی «ماوی مرمره» در سال ۲۰۱۰ در نزدیکی سواحل غزه بود که با محموله کمکهای غذایی و دارویی برای رفع محاصره این منطقه عازم فلسطین اشغالی شده بود، اما مورد حمله کماندوهای اسرائیلی قرار گرفت و ۹ غیرنظامی کشته و ۶۰ نفر از سرنشینان آن زخمی شدند.
این عملیات موجی از نفرت را علیه صهیونیستها پدید آورد و یک شکست اطلاعاتی برای صهیونیستها بود، چرا که آنها پیشبینی نمیکردند که ده ها فعال حقوق بشری در داخل کشتی باشند.
به نوشته وبسایت عربی۲۱، صهیونیستها به ضرباتی که در حوزه شناختی متحمل شدهاند، معترف هستند و آن را خطر بزرگی در راستای مشروعیتزدایی از خود میدانند.
رژیم صهیونیستی که میان یک بنبست و تنگنای بزرگ داخلی و خارجی قرار گرفته است و خطر جنگ چندجبههای از سوی مقاومت را بیش از هر زمانی احساس میکند، به انجام مانور تبلیغاتی درباره فعالسازی سیاست «ترور» رهبران مقاومت روی آورده است.
بازگشت به سیاست ترور، خواستهای است که وزرای فاشیست و افراطی کابینه نتانیاهو مانند ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ در سایه فرسایش بازدارندگی اسرائیل مطرح میکنند، اما در شرایطی که صهیونیستها همه تلاش خود را برای اجتناب از ورود به جنگ چندجبههای بهکار بستهاند، صحبت درباره فعالسازی سیاست ترور علیه رهبران مقاومت فلسطین، در واقع ماهیت تبلیغاتی دارد.
انجام عملیاتهای ترور مستلزم تصمیم سیاسی است؛ اما صحبت درباره آن در رسانهها صرفاً یک جنگ روانی و تبلیغات رسانهای و سیاسی با هدف احیای بخشی از بازدارندگی ازدسترفته رژیم صهیونیستی میباشد، بهویژه اینکه عمده تمرکز صهیونیستها طی دوره اخیر معطوف به جنگ چندجبههای علیه این رژیم است که خطر آن بیش از هر زمانی احساس میشود.
ارزیابیهای محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که در سایه تحولات اخیر در سطح درگیری با مقاومت، این رژیم بعد از ماه مبارک رمضان، مرحلهای سخت و پیچیده پیش رو دارد و باید همه تلاش خود را برای اجتناب از جنگ چندجبههای به کار گیرد.
در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به ویژه روز جهانی قدس، صهیونیستها با دقت جزییات سخنرانیهای رهبران محور مقاومت را دنبال میکردند؛ به ویژه سخنان «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله و «یحیی السنوار» رهبر حماس در نوار غزه که یک سخنرانی آتشین علیه اشغالگران انجام داد.
در این میان سخنرانی یحیی السنوار عمیقاً توجه صهیونیستها را به خود جلب کرد و آن ها پیامهای سخنان السنوار را دریافت و به این نتیجه رسیدند که او قادر به اتخاذ یک استراتژی قاطع جهت آغاز جنگ چندجبههای علیه اسرائیل و تغییر قواعد درگیری است.
صهیونیستها همچنین به عکسی که سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و صالح العاروری، معاون وی در نشست مشترک اخیر خود گرفته بودند، اشاره کردند که تجسمی از وحدت جبهههای مقاومت بود.
سران و محافل امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر همچنین بر سخنرانی سید حسن نصرالله متمرکز شدند؛ به ویژه آنجا که اعلام کرد مقاومت دیگر در برابر تجاوزات اسرائیل به سوریه ساکت نخواهد ماند و همچنین هرگونه تجاوز علیه قدس به معنای ورود به جنگ منطقهای است. صهیونیستها این تهدیدات دبیرکل حزبالله را نشانه تغییر قواعد درگیری و پیوند دادن عرصه قدس و مسجدالاقصی به یک جنگ چندجبههای علیه اسرائیل دانستند.
برهمین اساس محافل سیاسی و نظامی اسرائیل بعد از ارزیابی اوضاع در همه جبهههای تهدیدآمیز علیه این رژیم درحال بررسی سناریوها و پیامدهای آن هستند و تأکید دارند باید گزینههایی را انتخاب کنند که دست کم به رویاروییِ همزمان در چند جبهه منجرنشود.
محافل امنیتی و نظامی اسرائیل در ارزیابیهای خود به این نتیجه رسیده اند که سطح هماهنگی و همکاری بین جبهههای مقاومت لبنان و فلسطین از زمان نبرد «شمشیر قدس» در مه 2021 تاکنون به شکل بیسابقهای گسترش یافته است.
مقامات صهیونیستی بر این باورند که معادلات درگیری و جنگ تغییر کرده و سیاست این رژیم برای جداسازی جبههها و عرصههای فلسطین و کل مقاومت، کاملاً بیهوده بوده است. در این زمینه «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر هشدار داد که زمان جنگ در یک عرصه به پایان رسیده و ارتش باید خود را برای جنگ همزمان در چندین جبهه آماده کند.
کاهش قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی موضوعی است که طی دوره اخیر در محافل اسرائیلی، به وفور درباره آن صحبت میشود. تصویر بازدارندگی رژیم صهیونیستی از زمان جنگ جولای 2006 با حزبالله لبنان تا نبرد شمشیر قدس در مه 2021 دچار تنزل شده بود اما از زمان روی کار آمدن کابینه راستافراطی بنیامین نتانیاهو، بازدارندگی رژیم صهیونیستی دچار یک فرسایش عمیق و بیسابقه شد؛ تا جایی که مسئولان و کارشناسان نظامی این رژیم از نابودی بازدارندگی اسرائیل میگویند.
موسسه راهبردی و امنیت داخلی رژیم اسرائیل در قدس اشغالی با انتشار گزارشی اعلام کرد که دشمنان اسرائیل روز به روز اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنند و انتظار دارند تنشهای داخلی اسرائیل منجر به فروپاشی آن از درون طبق نظریه «خانه عنکبوت» سید حسن نصرالله شود.
در کنار گروه های سنتی مقاومت مانند جنبش حماس و جهاد اسلامی اکثر گروه های مقاومت جدید فلسطینی نه از غزه؛ بلکه از کرانه باختری پا به عرصه در گیری گذاشته اند و تمرکز عملیاتیشان در داخل سرزمین های اشغالی، مرز های ۱۹۴۸ و حتی در بیت المقدس و در کنج خانه صهیونیست هاست. از جمله این گروه ها می توان به تیپ: جنین، تیپ طولکرم، صقور الکرامه (عقاب های کرامت) و عرین الاُسود (بیشه شیران) اشاره کرد.
اکنون مقاومت چه در داخل و چه خارج به دنبال تثبیت مرکزیت قدس به عنوان یک سرفصل ملی و اسلامی است که میتواند همه جبههها را در برابر دشمن صهیونیستی بسیج کرده و تلاشهای رژیم اشغالگر برای یهودیسازی قدس و تجزیه زمانی و مکانی مسجدالاقصی را ناکام بگذارد.
احمد کاظم زاده