جنگنده های اسرائیلی بار دیگر مناطق مختلف باریکه غزه را بمباران کرده اند.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد شب گذشته (دوشنبه شب) ۱۵ هدف را در شمال غزه بمباران کرده است
این اقدام در حالی انجام شد که گروههای مقاومت فلسطین برای مذاکره و آتش بس با اسرائیل اعلام آمادگی کرده اند؛ به عبارتی، اسرائیل مذاکره و آتش بس را تامین کننده منافع خود نمی داند و خواستار تداوم جنگ و وضعیت جنگی است.
سوریه، دیگر عرصه جنگ افروزی اسرائیل است؛ اگرچه حمله های موشکی اسرائیل به سوریه متوقف شده، اما اشغال جولان به معنای جنگ افروزی تل آویو علیه دمشق است.
دونالد ترامپ در اقدامی غیرقانونی حاکمیت اسرائیل بر جولان سوریه را به رسمیت شناخته است، اقدامی که متحدان غربی آمریکا و اسرائیل نیز از آن حمایت نکرده اند.
در همین راستا، دفتر سخنگوی اتحادیه اروپا دوشنبه شب طی بیانیه ای اعلام کرد که این اتحادیه حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان را به رسمیت نمی شناسد.
لبنان، عرصه دیگر جنگ افروزی رژیم اسرائیل است، اما طی ماههای اخیر تل آویو به جز نقض حریم هوایی لبنان، اقدام دیگری علیه این کشور انجام نداد زیرا رژیم صهیونیستی از توانمندی دفاعی، قابلیت آفندی و پدافندی حزب الله لبنان آگاهی دارد؛ بنابراین از هر گونه اقدام نظامی علیه لبنان و به خصوص مواضع حزب الله خودداری می کند.
اقدام های جنگ افروزانه اخیر اسرائیل که حمایت قاطع آمریکا را نیز دارد حاوی پیامهای مهمی است.
اسرائیل ثبات و امنیت در جهان اسلام را نمی خواهد
نخستین پیام این است که اسرائیل ثبات و امنیت در جهان اسلام به خصوص کشورهای عربی را در تضاد با منافع خود می داند لذا، جنگ در سوریه، جنگ علیه یمن و جنگ علیه غزه در راستای منافع اسرائیل قرار دارد.
دومین پیام این است که اسرائیل و دولت کنونی آمریکا از واگرایی و اختلاف در جهان عرب برای اشغال سرزمین های عربی استفاده می کنند.
در حالی که آمریکا پیش از این قدس را پایتخت اسرائیل معرفی و سفارت خود را به قدس منتقل کرد، اکنون نیز حاکمیت اسرائیل را بر جولان سوریه به رسمیت شناخته است.
این اقدام ها بیش از همه پیامد اختلاف، واگرایی و انفعال کشورهای عربی به خصوص مدعیان رهبری جهان عرب است.
در همین راستا، «ناصر کنعانی» رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره در واکنش به اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان سوریه، گفت: "گویی تل آویو و واشنگتن یقین کرده اند که تنها واکنش جبهه سیاسی مقابل، صدور بیانیههای سیاسی است."
سومین پیام این است که اختلاف و تنش میان کشورهای اسلامی بیش از آنکه منشا درونی و واقعی داشته باشد، ریشه خارجی و تصنعی دارد.
آمریکا و اسرائیل با تهدید نشان دادن شیعه و مقاومت و برجسته سازی آن، منافع خود از جمله منافع اقتصادی آمریکا و منافع اشغالگرایانه اسرائیل را تامین می کنند؛ از این رو، جنگ در خاورمیانه نه تنها امری مذموم نیست بلکه "نیاز" واشنگتن و تل آویو نیز است.
اکنون که تنها دو هفته تا برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در اسرائیل باقی مانده، این نیاز برای نتانیاهو به بالاترین حد نیز رسیده است زیرا موقعیت وی و حزب لیکود در سرزمین های اشغالی بیش از هر زمان دیگری ضعیف شده است؛ لذا می توان خشونت بیشتر و جنگی تازه و شدیدتر را نیز با محوریت اسرائیل و حمایت آمریکا انتظار داشت./115/118
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
انصارالله یمن: تصمیم جنجالی ترامپ درباره جولان اقدامی خطرناک است
ترامپ و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان سوریه/ تحلیل
مقامات ترکیه: اقدام آمریکا درباره جولان غیرمشروع است