ایران پرس- جنگ تجاری میان آمریکا و چین برای تولید محصولات کشاورزی کشورهای بازار مشترک آمریکای‌جنوبی (مرکوسور) منفی خواهد بود، زیرا این موضوع به افزایش اعتبارات و بسته شدن بازارها منجر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک؛ کشورهای عضو "مرکوسور" به عنوان دومین منطقه بزرگ تولید غلات در جهان هستند.

تولید غلات و دانه‌های روغنی این بلوک تجاری در 25 سال گذشته، 220 درصد افزایش یافته، در حالی که در سایر نقاط جهان تنها 25 درصد افزایش داشته است.

بنابراین، در سال 2030، این منطقه به عنوان اولین صادر کننده‌ای محسوب خواهد شد که می‌تواند 50 درصد از تقاضای جهان را تامین کند.

مرکوسور در سال 1991 توسط سران کشورهای آرژانتین، برزیل، اورگوئه و پاراگوئه تاسیس شد.

درحال حاضر، بولیوی، شیلی، کلمبیا، پرو و اکوادور، کشورهای شریک آن به شمار می‌روند و مکزیک و نیوزیلند عضو ناظر آن هستند.

«گوستاوو ایدیگوراس» مدیر مرکز مطالعات کشاورزی آرژانتین گفت: علی رغم این که این بلوک تجارات از این توانایی و پتانسیل بالا برخوردار است، اما منطقه آمریکای لاتین تحت تاثیر جنگ تجاری بین چین و ایالات متحده قرار می‌گیرد.

ایدیگوراس معتقد است که جنگ تجاری به سه دلیل بر منطقه آمریکای لاتین تاثیر می‌گذارد: اول این که این جنگ به افزایش اعتبارات بین‌المللی و افزایش نرخ بهره و محدودیت دسترسی به اعتبارات منجر می‌شوند.

دوم این که، آمریکا به منظور صادر کردن محصولات خود از قبیل سویا، آرد و روغن به سایر نقاط جهان مجبور به پرداخت سوبسید می‌شود، زیرا اکنون آمریکا در واردات سویای خود به چین که خریدار تاریخی آن است، با محدودیت روبرو شده است.

(گفتنی است که آمریکا بزرگترین تولیدکننده سویا در جهان است و سالانه ۱۰۸ میلیون تُن تولید می‌کند که ۵۶.۷ میلیون تُن آن  صادر می‌شود. در کنار آمریکا، برزیل، آرژانتین، چین و هند هم به عنوان ۵ کشور تولیدکننده هستند.)

این در حالی است که سویا یکی از محصولات پراهمیت در صنایع غذایی چین به شمار می رود که تا پیش از آغاز جنگ تجاری بخش عمده آن از طریق آمریکا تامین می شد.

سومین پیامد منفی از جنگ تجاری بین آمریکا و چین این است که چون سویا تنها در سه کشور آرژانتین، برزیل و آمریکا کشت و تولید می شود، مابقی کشورها از جمله چین باید نیاز خود به این محصول را از این سه کشور تولید کننده بزرگ تامین کند. به این ترتیب، این کشور آسیایی، برزیل و آرژانتین را جایگزین آمریکا برای خرید سویای خود کرده است.

این مقام آرژانتینی در این زمینه تاکید کرد: نتیجه این خواهد بود که آرژانتین قصد دارد تا سال 2019 فروش سویای خود را اولویت‌بندی کند، درحالی که این امر، درآمد ارز خارجی را بدتر می‌کند؛ در نتیجه بزرگترین برنده این جنگ تجاری چین خواهد بود.

از سوی دیگر، آرژانتین با فروش محصولات تولیدی صنعتی و فرآوری شده خود مانند آرد و روغن به آمریکا، تنها محصولات اولیه خود را از دست می‌دهد، زیرا این کشور باید برای فروش محصولات خود سوبسید پرداخت کند.

آمریکا به‌ منظور پر کردن جای خالی چین (بزرگترین مصرف کننده سویا در جهان)، به‌ دنبال افزایش فروش سویای خود به کشورهایی نظیر برزیل مخصوصا آرژانتین است.

در این راستا، چین تا پیش از شروع جنگ تجاری با آمریکا بخش قابل توجهی از نیاز وارداتی خود را از طریق کشاورزان آمریکایی تامین می‌کرد اما بعد از مشکلات تجاری پیش آمده در حال جایگزینی سایر کشورها بخصوص کشورهای آمریکای لاتین به جای آمریکاست.

به علاوه، جنگ تجاری بین چین و آمریکا، یک موضع‌گیری جدید ایدئولوژیک آمریکا در منطقه است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تعرفه 25 درصدی بر خودروهای وارداتی از اتحادیه اروپا اعمال کرد و علاوه بر اتحادیه اروپا، اعمال تعرفه واردات فلزات از مکزیک و کانادا مذاکرات آمریکا با این دو کشور درباره پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) را نیز در معرض خطر قرار داد.

از سوی دیگر، جنگ تجاری می‌تواند همچنین مذاکرات اتحادیه اروپا با مرکوسور را تحت تاثیر خود قرار دهد.

از آنجایی که گروه مرکوسور به عنوان چهارمین بلوک تجاری بزرگ جهان محسوب می‌شود و با توجه به ضربه جدیدی که اتحادیه اروپا از محدودیت‌های واردات فلزات آمریکا متحمل شده است، به عنوان هدف جدید در فهرست تجاری موفق اروپایی‌ها قرار گرفته است.

به دلیل جنگ تجاری بین آمریکا با اتحادیه اروپا، همچنین ممکن است که روند مذاکرات بین اتحادیه اروپا با مرکوسور با تاخیر روبرو شوند.

از سوی دیگر، همزمان با مواجهه آرژانتین با بحران مالی جدید، دولت بوینس آیرس (پایتخت آرژانتین) از صندوق بین المللی پول خواست برای کمک به حل بحران مالی در این کشور کمک‌های مورد نیاز را اختصاص دهد و در این راستا، دونالد ترامپ از دولت آرژانتین در مسیر حل این بحران و اقداماتش برای کمک از صندوق بین المللی پول حمایت کرد. در حالیکه آمریکا از این اقدام خود قصد دارد تا همبستگی بیشتری بین خود با آرژانتین ایجاد کند.

آرژانتین با بزرگترین مشکل خود روبه‌رو شده است، زیرا از یک طرف درگیر جنگ تجاری دو ابرقدرت شده است و از طرف دیگر در صورت همکاریش با آمریکا، امکان خروجش از مرکوسور (به عنوان کانال نهادی بین المللی) وجود دارد.

آرژانتین همچنین می تواند به عنوان بهترین گزینه برای آمریکا به جای اروپا باشد و به دلیل ایجاد اختلافش با اتحادیه اروپا، این امکان وجود دارد که مرکوسور در کانون توجه این کشور امپریالیستی قرارگیرد. هم اکنون ایالات متحده و چین مشتریان مشابهی برای آرژانتین هستند.

به علاوه، سازمان تجارت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده بود، کشورهای گروه 20 که بزرگترین اقتصادهای جهان را در اختیار دارند، از اواسط ماه مه تا اکتبر گذشته بیش از 40 سیاست محدود کننده تجاری را علیه یکدیگر اتخاذ کرده‌اند، در حالی که سیاست‌های اتخاذ شده از سوی گروه 20 یک نگرانی بزرگ و عمده برای این کشورها و جامعه جهانی است و تشدید تنش‌ها یک تهدید جدی است. 138/120

مترجم: نگین فلکشاهی

بیشتربخوانید:

سوتی دیگری از ترامپ در آرژانتین

تظاهرات ضدترامپ در آرژانتین همزمان با نشست گروه ۲۰

گروکشی امنیتی آمریکا در جنگ تجاری با چین/تحلیل

مقابله اروپایی‌ها با جنگ تجاری آمریکا ضد چین