«باسم تاخلدینه» تحلیلگر و مشاور وزیر امور خارجه ونزوئلا تاکید کرد: نیت واقعی که در پشت موضع «ماکری» مخفی شده است، بررسی موضوع ونزوئلا در این اجلاس است.
آنچه که او دراین نشست دنبال می کند این است که افکار عمومی بین المللی و به ویژه کشورهایی که در این اجلاس حضور دارند را به موضوعات داخلی ونزوئلا جلب کند و توجه آنها را از کشور خود دور سازد، برای اینکه آنها متوجه نشوند که هم اکنون در آرژانتین چه می گذرد.
«ماگدا خیبلی» نویسنده خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارش خود نوشت: طی ماه های اخیر، آرژانتین شاهد سناریویی از برگزاری تظاهراتی علیه سیاست اقتصادی دولت ماکری بوده است، زیرا اقتصاد این کشور آمریکای جنوبی علی رغم این که توافقی را با صندوق بین المللی پول (FMI) به امضا رسانیده، اما همچنان رکود اقتصادی و افزایش میزان بیکاری در آرژانتین حاکم است.
این در حالی است که پول ملی آرژانتین به پایینترین نرخ برابری خود در برابر دلار سقوط کرده است.
بنابراین، دولت آرژانتین برای مقابله با بحران خواستار دریافت وامی به ارزش 50 میلیارد دلار پیش از موعد از صندوق بینالمللی پول شد.
به دنبال توافق یادشده، اعتصاب سراسری علیه سیاست ریاضت اقتصادی دولت، آرژانتین را فرا گرفت.
(سندیکاهای کارگری نگران آن بودند که جبران کاهش بودجه به بهای اخراجهای گسترده در خدمات دولتی و کاهش پروژههای عمرانی انجام پذیرد.)
به این ترتیب، وضعیت ونزوئلا موضوعی نیست که رهبران گروه بیست به طور رسمی با آن برخورد کنند؛ حتی این موضوع در اسنادی که بین آنها به امضا خواهند رسید، ذکر نخواهد شد.
از سوی دیگر، «جیووانا د میشله» کارشناس امور بین الملل و استاد دانشگاه مرکزی ونزوئلا، در این زمینه هشدار داد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در آرژانتین، وضعیت اقتصادی این کشور قابل مقایسه با ونزوئلا نیست و براساس گزارش منتشر شده از سوی صندوق بین المللی پول، ممکن است تورم آرژانتین به 2 میلیون درصد در سال جاری برسد.
در حالی که پارلمان «مرکوسور» (بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی) قبلا تاکید کرده بود که نشست جی بیست به عنوان "بنر تبلیغاتی" دولت ماکری است.
چرا که ماکری به عنوان رئیس جمهور راستگرای آرژانتین در دوران حکومت خود نتوانست نتیجه قطعی و مثبتی را برای حل بحران اقتصادی این کشور کسب کند.
به این ترتیب، «جیووانا د میشله» خاطرنشان کرد، ماکری قصد دارد برای اینکه عملکرد دولت خود مورد توجه رهبران جی بیست قرار نگیرد، از ونزوئلا استفاده کند و موضوع داخلی این کشور بولیواری را در کانون توجه رهبران کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال ظهور قرار دهد.
گفتنی است که گروه بیست متشکل از وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان ، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه ، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است، که توسط شورای ریاست دورهای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی میشود.
«جیووانا د میشله» در ادامه اظهارات خود افزود: بله، درست است که در آرژانتین وضعیت اقتصادی دشواری وجود دارد و تورم این کشور افزایش یافته است، اما هرگز این موضوع را نمی توان با وضعیت داخلی ونزوئلا مقایسه کرد؛ در نتیجه من معتقدم که رئیس جمهور آرژانتین نیاز ندارد که برای عدم توجه رهبران اجلاس جی بیست به وضعیت داخلی کشور خود، مسئله ونزوئلا را در این نشست مورد هدف قرار دهد.
از سوی دیگر، «باسم تاخلدینه» تحلیلگر ونزوئلایی نیز تصریح کرد که حضور روسیه و چین در منطقه آمریکای لاتین به عنوان یکی از جنبه های کلیدی محسوب می شود، زیرا آنها مانع از اجرایی شدن نقشه های آمریکا در این منطقه می شود و این کشور امپریالیستی نمی تواند از هر فضای بین المللی به عنوان یک پلت فرم برای حمله به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا استفاده کند.
«تاخلدینه» تاکید کرد: چین و روسیه، که در این اجلاس گروه بیست حضور خواهند داشت خود را درگیر بازی های آنها نخواهند کرد.
ماکری قبلا درباره این که موضوع ونزوئلا را در این اجلاس بازگو نکند را مورد تائید قرار نداده بود.
بعلاوه، «جیووانا د میشله» معتقد است که ممکن است موضوع مداخله در امور داخلی برخی از کشورها در این اجلاس مطرح شود که این امر نیز مرتبط با ونزوئلا است، زیرا افزایش مهاجرت ونزوئلا بر اقتصاد چندین کشور در منطقه آمریکای لاتین تاثیر می گذارد.
لازم به ذکر است که تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ونزوئلا منجر به بحران اقتصادی این کشور شده است و این امر رویاروییها و شکافهای سیاسی را در ونزوئلا ایجاد کرده و اقتصاد و معیشت مردم ونزوئلایی را تحتتاثیر خود قرار داده و این کشور را به سمت ورشکستگی برده است.
به این ترتیب، مردم ونزوئلا برای تامین نیازهای معیشتی خود راهی جز مهاجرت به سوی کشورهای همسایه نداشته اند.
حال آن که کشورهای همسایه دربرابر این موج بزرگ از پناهجویان ممکن است در کوتاهمدت تحمل داشته باشند، اما در بلندمدت دچار مشکلاتی خواهند شد.
کارشناس امور بین الملل و استاد دانشگاه مرکزی ونزوئلا در ادامه اظهارات خود افزود: وضعیت اقتصادی و بحرانی حاکم در ونزوئلا بار دیگر برای کشورهای منطقه، از جمله آرژانتین و حتی برای سایر کشورهایی که مجبور به پرداخت کمک مالی به پناهجویان شده اند، تکرار شده است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) و سازمان بین المللی مهاجرت (OIM) با اشاره به موضع مهاجرت ونزوئلایی ها از این کشور به کشورهای همسایه تاکید کردند که دولت های آرژانتین، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، پاراگوئه، پرو و اروگوئه طرحی را برای حمایت و حفاظت از پناهجویان و مهاجران ونزوئلایی اتخاذ کرده اند.
هدف این کشورها از اتخاذ این طرح، تسهیل حرکت ونزوئلایی ها، ترویج اقدامات عادی برای وضع مهاجرت و دسترسی و تضمین وضعیت پناهندگی آنها بوده است.
اقتصاد ونزوئلا با بحران عمیق و تورم شدید مواجه است و بسیاری از مردم از فقر و گرانی، کمبود دارو و افزایش جنایت به کشورهای همسایه مهاجرت کرده اند.
گفته شده است که سازمان ملل متحد با هدف کمک به برنامههای بشر دوستانه در حوزههای مختلف از جمله بهداشت و تغذیه، ۹.۲ میلیون دلار کمک اضطراری به ونزوئلا اعطا کرد.138/1120
مترجم: نگین فلکشاهی
بیشتربخوانید:
تشدید تدابیر امنیتی ونزوئلا در مرز با کلمبیا
مخالفت رئیس جمهوری برزیل با دخالت نظامی در ونزوئلا
بی بی سی: ونزوئلا در حال خداحافظی با دلار
معاون رئیس جمهور ونزوئلا: کاراکاس به دنبال حذف دلار از معاملاتش است