«ژیل مریت» Gilles Merit بنیانگذار و رئیس «اندیشکده دوستان اروپا» the Friends of Europe think tank در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت:
"جمعیت اروپا به تدریج رو به کاهش گذارده است.
ما باید مرزهای خود را به روی تمامی مهاجران اعم از آوارگان و مهاجران اقتصادی باز کنیم در غیر این صورت شاهد مرگ آرام قاره سبز خواهیم بود، زیرا ما برای جایگزینی این جمعیت کهنسال به حد کافی فرزند آوری نداریم.
سرعت پیر شدن جمعیت بالاست، به عنوان مثال در سال 2015 در ازای یک فرد بازنشسته مستمری بگیر چهار شهروند شاغل وجود داشت، اما در بیست سال آینده به ازای هر فرد بازنشسته مستمری بگیر تنها دو فرد شاغل خواهیم داشت."
بنیانگذار و رئیس «اندیشکده دوستان اروپا» در ادامه افزود، این ترتیب روند تدریجی به دگرگونی عظیم در جوامع ما منجر خواهد شد، چرا که جمعیت بومیان اروپا رو به زوال است.
ژیل مریت در همین راستا با اشاره به وضعیت مهاجرت در آلمان و کشورهای اسکاندیناوی خاطر نشان کرد، حتی اگر پدیده مهاجرت از سوی بسیاری از اروپاییان پدیده ای غیر قابل قبول به حساب بیاید هم نمی توان از ارزش عظیم اقتصادی مهاجرت برای اروپا غافل شد.
بر اساس استدلال مریت، در سالهای 2015 و 2016، ورود شمار عظیمی از مهاجران و پناهجویان به کشور آلمان تا سال 2026 مبلغی حدود 65 میلیارد یورو را نصیب اقتصاد این کشور خواهد کرد.
این در حالی است که به اعتقاد گروه دیگری از اقتصاددانان چنین تخمین زده اند که در کشورهای اسکاندیناوی که در بازه زمانی مشابه پذیرای بیشترین میزان مهاجران بوده اند، تولید ناخالص ملی تا سال 2020 بسیار قابل توجه بوده و 2/5 درصد افزایش نشان خواهد داد.
بر اساس پیشبینیهای سازمان ملل متحد تمامی کشورهای اروپایی تا سال 2050 با معضل کاهش جمعیت و پیر شدن جمعیت مواجه خواهند بود و در این میان هزاران نفر از مهاجران و پناهجویان مایوس و نا امید زندگی خود را به خطر می اندازند تا شاید بتوانند وارد کشورهای عضو اتحادیه اروپا شوند وچه بسا با خطری بزرگتر در این مسیر مواجه شوند و دست آخر با درهای بسته مواجه شوند.
بررسی راهحلهای اروپا برای مقابله با بحران اقتصادی
بنیانگذار و رئیس «اندیشکده دوستان اروپا» در ادامه مصاحبه خود با خبرگزاری اسپوتنیک سرمایه گذاری در زمینه تحصیل و آموزش مهاجران جوان و ایجاد شغل برای آنها را تنها راه حل برای مواجه با بحران اقتصادی آینده در اروپا که ریشه در کمبود نیروی کار دارد دانست.
ژیل مریت، جلوگیری از تصویب قوانین و لوایح مربوط به کاهش دستمزدها به منظور افزایش امکان استخدام مهاجران و آموزش آنها را یکی دیگر از راههای مقابله با معضلاتی نظیر کاهش نیروی کار در عرصه هایی نظیر تولید صنعتی، ساختمانسازی و حوزه بهداشت دانست که در حال حاضر پیش روی کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارد.
بنا بر نظر وی، آموزش مهاجرانی که وارد اروپا شده اند می تواند از طریق فرایندی موسوم به مهاجرت دایره وار به توسعه و آبادی کشورهای آفریقایی و کشورهای خاورمیانه که در آن مهاجران پیوسته به دلایل کاری بین کشور مبدا و مقصد در تردد هستند نیز کمک کند.
بنیانگذار و رئیس «اندیشکده دوستان اروپا همچنین با اشاره به ناخشنودی کشورهای غربی از پذیرش مهاجران به ویژه کشورهای مجارستان و لهستان خاطر نشان کرد که این کشورها خود پذیرای صدها هزار نفر از مهاجرانی هستند که عمدتا متعلق به کشور اوکراین هستند.
وی سپس علت اصلی نارضایتی جوامع اروپایی از مهاجر پذیری را افزایش اسلام هراسی عنوان کرد.
ژیل مریت در پایان خاطر نشان کرد، باید بدانیم که ما بین دین مبین اسلام و آنچه که ادعای گروهکهای تروریستی از این دین آسمانی است تفاوتهای آشکاری وجود دارد.
وی در عین حال از تمامی اروپاییان خواست تا ذهنیت و نگرش خود را در باره مهاجران مسلمان برخاسته از خاورمیانه و آفریقای شمالی تغییر دهند.
از سال 2015 تاکنون اتحادیه اروپا با بحران مهاجرت ناشی از ورود موجی از مهاجران و پناهجویان که از بحرانهای رخ داده در خاورمیانه و شمال آفریقا گریخته اند دست و پنجه نرم می کند.
تداوم این مساله باعث ایجاد شکاف بین کشورهای اروپایی شده است، به این مفهوم که بسیاری از این کشورها نظیر آلمان خواهان بازکردن درها به روی مهاجران هستند و کشورهای دیگری نظیر جمهوری چک، مجارستان، لهستان و اسلوانی بنا بر دغدغه های امنیتی و فرهنگی از پذیرش مهاجر سر باز می زنند.
مترجم: لیلا مهریار
116/111
بیشتر بخوانید:
هشدار مارین لوپن به اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا یا باید تغییر کند یا منحل شود!
کاهش تدریجی شمار مهاجران آفریقایی در اروپا
وضعیت مهاجران در اروپا
درخواست لهستان برای بستن مرزهای اروپا بر روی مهاجران/ تحلیل