ایران پرس- مردم پاکستان با برگزاری تظاهرات، محدودیت های دولت هند ضد مردم کشمیر تحت کنترل این کشور را محکوم کردند.

در این تظاهرات، مردم شهرهای مختلف پاکستان از جمله اسلام آباد پایتخت این کشور و همچنین کراچی و لاهور علیه دولت هند شعار سر دادند و بر احقاق حقوق کشمیری‌های تحت کنترل هند تاکید کردند.

اعتراض سراسری مردم پاکستان در ادامه تشدید تنش ها بین دولت‌های دو کشور همسایه بر سر منطقه کشمیر است که از هفته ها پیش شرایط در این منطقه را در وضعی بحرانی قرار داده است.

اقدامات اخیر هند از جمله تشدید سرکوبگری بخصوص اقدام به لغو خودمختاری کشمیر تحت کنترل هند که روز گذشته اتفاق افتاد، نشانه هایی از تشدید رویکرد تهاجمی دهلی نو و برخورد چکشی دولت "نارندرا مودی" با مساله کشمیر است. 

لغو بند 370 قانون اساسی هند از سوی پارلمان تحت کنترل حزب بهاراتیا جاناتا "بی جی پی" که بر اساس آن شرایط برای کشمیری های تحت کنترل هند دشواتر و زمینه برای مهاجرت هندوها به این منطقه و خرید و فروش اراضی کشمیر از سوی آنها فراهم می شود، در 70 سال اخیر بی سابقه خوانده شده است.

کشمیری های تحت کنترل هند این اقدام و دیگر گام‌های اخیر دهلی نو در این منطقه را اعلام جنگ علیه خود خوانده اند.

دولت پاکستان و برخی نهادهای بین المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی به اقدام هندی ها واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده اند. حالا نیز همچون چند دهه گذشته، مردم پاکستان در حمایت از مردم کشمیر پا به میدان گذاشته اند.

تظاهرات سراسری در پاکستان در اعتراض به اقدامات هند ضد منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور نشانه ای از این واقعیت است که با گذشت چند دهه از آغاز مناقشه هند و پاکستان بر سر کشمیر، افکار عمومی این کشور همچنان به مساله کشمیر حساس است و نمی پذیرد که تصمیمات در این منطقه بدون همفکری و تعامل با ساکنان کشمیر اتخاذ شود.

با توجه به همین نگاه ویژه مردم پاکستان به منطقه کشمیر و اولویت این موضوع برای افکار عمومی است که احتمالا واکنش ها به تصمیمات اخیر هند، به تظاهرات روز گذشته محدود نخواهد ماند.

بنابراین در حالی که مساله کشمیر همچنان برای مردم پاکستان، دولت این کشور، مجامع بین المللی و افکار عمومی جهان اسلام موضوعی مهم و اولویت دار است پرسش این است که علت تشدید اقدامات دهلی نو در این منطقه و برداشتن گام‌های بی سابقه ضد مردم چیست؟ هر چند اقدامات اخیر دولت مودی را می توان حرکت آن به سمت عملی کردن وعده های انتخاباتی اش قلمداد کرد اما به نظر نمی رسد دولت کنونی از حساسیت این موضوع بی اطلاع باشد.

از همین رو آنچه محتمل تر به نظر می رسد این است که تصمیمات اخیر با اتکا به حمایت بازیگران خارجی از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی اتخاذ شده است چرا که این بازیگران از دیرباز در سرکوب مردم کشمیر و تشدید تنش بین هند و پاکستان نقشی انکارناپذیر داشته اند.

از همین روست که تصمیمات جدید درباره منطقه کشمیر تحت کنترل هند، احتمال وقوع رویدادهای غیرمنتظره بین دو کشور همسایه را به نحو کم سابقه ای افزایش داده است.

در چنین شرایطی است که بسیاری از کارشناسان حتی بسیاری از تحلیلگران هندی بر نسخه همیشگی خود، یعنی بازگشت به میز گفت وگو بخصوص بین دولت هند و کشمیری‌های تحت کنترل این کشور تاکید می کنند.

"پرکاش ملک" کارشناس نظامی هند می گوید: رهبران سیاسی هند باید تمام توان خود را برای آغاز گفت وگو با مردم و رفع سوءتفاهم ها به کار گیرند. آنها نباید برای حل مشکل کشمیر تنها به نیروی های مسلح تکیه کنند چرا که ارتش به تنهایی قادر به حل مشکل کشمیر و پایان دادن به نارضایتی ها نیست. راه حل نهایی برای حل مشکل کشمیر از طریق گفت وگوهای سیاسی به دست می آید.

نویسنده: محمود بلند اختر

139/118

بیشتر بخوانید:

واکنش ھند و پاکستان در خصوص گزارش سازمان ملل درباره کشمیر

برگزاری نشست فوق العاده مجالس ملی و سنای پاکستان

اعزام 25 هزار نیروی نظامی هند به مرز پاکستان