ایران پرس - سخنگوی وزارت ‏امور خارجه چین، تحریم شرکت های این کشور از سوی ژاپن را محکوم کرد و ان را به زیان اینده روابط دوکشور دانست.

«لو کانگ» تاکید کرد، دولت پکن با هر گونه تحریم یک جانبه ‏ضد شرکتها و شهروندان چینی که خارج از چارچوب شورای ‏امنیت سازمان ملل اعمال شود برخورد می کند.

دولت ژاپن اخیرا با هدف اعمال فشار بر دولت چین برای توقف اعمال فشار بر کره شمالی جهت توقف فعالیت های موشکی و هسته ایش دو شرکت چینی را به اتهام پول شویی برای پیونگ یانگ تحریم کرد.

این اقدام ژاپن در چارچوب سیاست جدید امریکا مبنی براین که چین دربرابر توقف برنامه های موشکی کره شمالی مسئولیت دارد اتخاذ شده است.

این در حالی است که دولت پکن بحران شبه جزیره کره را مساله ای میان امریکا و کره شمالی می داند و ادعای مسئولیت پذیری چین از سوی امریکا را رد می کند.

اهداف ژاپن از پیروی از سیاست های ضد چینی امریکا

با این حال ژاپن با اعمال تحریم ضد دو شرکت چینی چند هدف را دنبال می کند اول انکه «شینزو ابه» نخست وزیر تندرو و ملی گرای افراطی ژاپن می کوشد با سیاستهای امریکا ضد چین که اخیرا تحریم هایی را نیز کنگره امریکا تصویب کرد، همراهی کند تا جایگاه منطقه ای خود را در سیاست «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا تقویت کند.

دوم انکه ژاپن از قدرت گرفتن روزافزون نظامی و اقتصادی چین نگران است و سوم انکه ژاپن نیز مانند امریکا می کوشد با گره زدن مساله موشکی و هسته ای کره شمالی با چین مطالبات منطقه ای و بین المللی از دولت پکن را بالاببرد.

این بدان معنا است که چین تحت فشارهای امریکا و متحدینش ،کره شمالی را وادار به تسلیم دربرابر خواسته های امریکا کند .

«الکساندر برونتسوف»، تحلیلگر مسایل سیاسی در روسیه:

"آمریکا و متحدینش تحت  شرایطی که به  آمادگی کره شمالی برای تسلیم منجر شود حاضر به همکاری با چین هستند اما کره شمالی تاکنون بر اساس چنین شروطی از مذاکره سر باز زده و به مواضع خود ادامه داده است."

دولت تندرو ژاپن با اعمال تحریم بر ضد چین درواقع با اتخاذ سیاست تهاجمی ضد پکن به دنبال اجرای جاه طلبی های خود در منطقه است و می کوشد با الگوبرداری از امریکا از موقعیت اقتصادی و تجاری برتر خود بر چین استفاده کند و این در حالی است که ژاپن به بازار پرجاذبه چین به شدت نیازمند است و سوق یافتن دو کشور به سمت جنگ تجاری به نفع ژاپن نیست.

«شن فنگینگ»، کارشناس ‏مسائل اقتصادی از ‏مرکز اقتصادی موسسه ‏روابط معاصر چین  می گوید:

"اهمیت ‏خط مشی اقتصادی و ‏مالی به مراتب ‏فراتر از چارچوب ‏روابط سیاسی است. آمریکا و متحدینش نمی ‏توانند وزنه اقتصادی کشورهای منطقه را در معادلات ‏تجاری و اقتصادی ‏نادیده بگیرند.این ‏مسئله از آنرو بسیار ‏مهم است که چین ‏اقتصاد دوم ‏جهان است.‏"

در هر حال، تحریمهای ژاپن ضد شرکتهای چینی نه تنها به حل بحران شبه جزیره کره کمک نمی کند بلکه با درگیر کردن کشورهای منطقه و دامن زدن به تضاد و اختلاف میان انها موجب پیچیده تر شدن بحران شبه جزیره کره میشود که به نفع هیچ یک از کشورهای منطقه نیست که اقتصادشان صادرات محور است.116/112

مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

 مذاکرات چین و ژاپن برای حل اختلافات در دریای چین شرقی

چین و ژاپن چهارمین دور گفتگوهای دوجانبه در سطح مقامات بلندپایه را برگزار کردند