ایران پرس- در پی سرنگونی یک فروند هواپیمای بدون سرنشین هند در خاک چین، پکن به دهلی نو اعتراض کرد.

"زانگ شویلی" Zhang suyly از مقامات ارشد نظامی چین در مرکز فرماندهی غرب این کشور روز پنج شنبه گفت، این اقدام هند، ناقض یکپارچگی ارضی چین است و ارتش این کشور  قاطعانه از استقلال و امنیت ملی چین دفاع  می کند.

بنا به اعلام رسانه های چین، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین هند پس  از تجاوز به حریم هوایی چین از سوی نیروهای ارتش این کشورسرنگون شد.

هواپیمای بدون سرنشین هند

 

این اقدام ارتش چین شدیدترین پاسخ به آنچه تجاوز هند به خاک چین می داند تلقی می شود. دو کشور در سال 1962 به دلیل اختلافات ارضی وارد جنگ شدند .از اینرو پاسخ قاطع چین به اقدام نظامی هند می تواند حامل این پیام روشن برای دهلی نو باشد که چین درباره مسایل مورد اختلاف با هند به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد.

با توجه به اعتراض ها ومخالفت های نهان وآشکار هند با برنامه اقتصادی چین تحت عنوان "یک کمربند -یک جاده" در ماههای اخیر تنش در روابط پکن و دهلی نو در مورد ختلافات ارضی شدت گرفته است و سرنگون کردن یک فروند پهپاد هند از سوی ارتش چین می تواند نوعی زنگ خطر در مورد بروز یک جنگ تمام عیار میان دو کشور باشد.

"خانم گیتا کوچارجیسوال " Gita Kocharjiswal کارشناس مسایل سیاسی درهند: 

"دهلی نو و پکن باید هرچه سریعتر برای کاهش تنش و علامت گذاری مرزی برای جلوگیری از حوادث پیش بینی نشده حرکت کنند.احداث جاده در دوکلم توسط چین و ورود نیروهای هندی به منطقه مورد مناقشه از جمله  دلایل اصلی تنش بین دو کشور است ".

علاوه براین با توجه به اینکه انتخاب امریکا در منطقه جنوب اسیا، هند به جای پاکستان است دولت پکن نگران ان است که دولت هند تحت تاثیر فشارها و تشویق های امریکا بخواهد برای چین دردسر سازی کند و یا تمایل و اراده چین را در مورد اختلافات ارضی با هند بار دیگر مورد سنجش قرار دهد. به همین دلیل چین با برخورد قاطع با انچه تجاوز پهپاد هند به خاک خود می داند پاسخی قاطع به قدرت نمایی هند داده است. با این حال برخی از محافل سیاسی  تنش های مرزی میان چین و هند را نوعی واکنش به مسایل داخلی این دو کشور می دانند تا توجه افکار عمومی را از مشکلات موجود منحرف کنند.

"بوریس ولخانسکوا" Boris Valkhanskaya کارشناس مسایل هند که دردانشگاه روسیه تدریس دارد.  

"برخی اظهارات واقدامات جنگ طلبانه مقامات هندی و چینی با هدف "ضروریات داخلی" طراحی شده وهدف از آن بر آورده شدن احساسات ملی مردم است."برای مثال، برای نخست وزیر هند  و یا رییس جمهوری چین مهم است که مردم این کشورها به آنان به چشم ، یک رهبر قوی نگاه کنند "

درهرحال چین و هند به عنوان پرجمعیت ترین کشورهای جهان و دارای سلاحهای هسته ای درصورتی که با رفع اختلافات با هم متحد شوند می توانند بر تحولات منطقه ای  و بین المللی تاثیر گذار باشند.از انجا که امریکا نگران به چالش کشیده شدن هژمون جهانیش از سوی چین است این ظن قوی وجود دارد که واشنگتن با تحریک هند درصدد دامن زدن به اختلافات و تنش در روابط دهلی نو و پکن است تا به گونه ای دولت چین را با سرگرم کردن به مسایل حاشیه ای ، از قدرت نمایی جهانی بازدارد.113/112

بیشتر بخوانید:

یک فروند پهباد هندی سرنگون شد

 

هواپیمای بدون سرنشین هند