ایران پرس- «مارک زاکربرگ» بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک بابت نقض حریم میلیون ها تن از کاربران این شبکه اجتماعی عذرخواهی کرد. 

زاکربرگ که در جلسه ای پنج ساعته در کنگره آمریکا سخن می گفت؛ بابت این رسوایی عذرخواهی کرد و انگشت اتهام را به سمت روسیه گرفت.

وی در عین حال قول داد به همکاری با مقامات مسوول در پرونده دخالت ادعایی روسیه در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا ادامه دهد. 

پای فیسبوک زمانی به این پرونده کشیده شد که رسانه ها از سو استفاده از اطلاعات قریب به هشتاد میلیون کاربر این شبکه در جریان انتخابات سال 2016 ریاست جمهوری آمریکا خبر دادند.

در آن زمان، «کمبریج آنالیتیکا»، یک موسسه مشاوره سیاسی به اطلاعات میلیون ها کاربر فیسبوک دسترسی یافت تا با تجزیه و تحلیل دیدگاه های سیاسی این افراد، به نفع ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ»، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبلیغ کند؛ در حالی که فیسبوک به عنوان شرکت خدمات ده پیام رسان متعهد شده بود از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران خود محافظت کند.

البته این نخستین بار نبود که اطلاعات محرمانه کاربران شبکه های اجتماعی در اختیار دیگران قرار می گرفت؛ در سال های اخیر به کرات گزارش هایی از هک اطلاعات شبکه های اجتماعی و سو استفاده از آنان منتشر شده است.

فروش اطلاعات کاربران به شرکت های خصوصی؛ یکی از منابع درآمدی شبکه‌های اجتماعی

یکی از منابع درآمدی شبکه‌های اجتماعی همچون فیسبوک، توئیتر یا اینستاگرام از محل فروش اطلاعات کاربران به شرکت های خصوصی تجاری تامین می شود.

در حال حاضر یکی از منابع درآمدی شبکه های اجتماعی همچون فیسبوک، توئیتر یا اینستاگرام از محل فروش اطلاعات کاربران به شرکت های خصوصی تجاری تامین می شود؛ از این اطلاعات برای سنجش علائق و نیازهای کاربران استفاده می شود تا آنان را مورد اهداف تبلیغاتی خاص قرار دهند.

این در حالی است که دولت های غربی به بهانه ضرورت های امنیتی و مقابله با تهدیدات تروریستی و مجرمانه، به کرات اطلاعات کاربران این شبکه های اجتماعی را مورد بازبینی قرار می دهند. 

با این حال، ماجرای ارتباط پنهانی فیسبوک با «کمبریج آنالیتیکا» برای نخستین بار از بهره برداری سیاسی - انتخاباتی اطلاعات در اختیار شبکه های اجتماعی پرده برداشت.

بروز پدیده جدیدی مبنی بر شکل دادن غیرقانونی به افکار عمومی در زمان انتخابات

این  موضوع علاوه بر نقض آشکار حریم خصوصی افراد، نگرانی از پدیده جدیدی مبتنی بر شکل دادن غیر قانونی به افکار عمومی در زمان انتخابات را بوجود آورد.

فیسبوک با کاربرانی بیش از دو میلیارد و چهارصد میلیون تن، از هر کشور دیگری حتی چین نیز پرجمعیت تر به شمار می آید.

با توجه به اقبال گسترده به این شبکه در کشورهای اروپایی و آمریکا، فیسبوک قادر است به تنهایی سرنوشت انتخابات را در برخی از این کشورها تغییر دهد.

از آنجا که میزان تعهد مدیران این شبکه ها به حفظ اطلاعات محرمانه کاربران اطمینان بخش نیست و بارها تحت فشار دولت ها این اطلاعات را لو داده اند، به نظر نمی رسد عذرخواهی فردی همچون مارک زاکربرگ و وعده وی به اصلاح این روند، این نگرانی ها را برطرف کند.  

«دیوید اینگرام» در رویترز نوشت: 51 درصد آمریکایی ها معتقدند شرکت فیسبوک از قوانین حریم خصوصی پیروی نمی کند و این وضعیت به اعتماد کاربران به این شبکه اجتماعی لطمه سنگینی زده است.115/110

نویسنده: امیرعلی بوالفتح 

بیشتر بخوانید:

اعتراف زاکربرگ به نقض حریم خصوصی کاربران در فیس‌بوک+ ویدئو

افشای ابعاد رسوایی فیس‌بوک ادامه دارد+ ویدئو

اذعان فیس بوک به افشای اطلاعات 87 میلیون کاربر خود+ ویدئو