کارگران بخش نفت و گاز نیجریه در ایالت "دلتا" در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و دستمزدشان اعتصاب کردند.

کارگران بخش نفت و گاز نیجریه در ایالت "دلتا" در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و دستمزد اعتصاب کردند. اعتصاب کنندگان تهدید کرده اند در صورت رد درخواست هایشان ، در روزهای آتی به اعتصاب ادامه خواهند داد. چنانچه این اعتراض ادامه پیدا کند ممکن است بسته شدن تأسیسات برق را در پی داشته باشد و بر تولید نفت و گاز که پیش از این بر اثر حملات شورشیان به نیروگاه ها درسال 2016 آسیب دیده اند، تأثیر بیشتری گذارد.

این موضوع همچنین ممکن است در نتیجه به مسدود شدن تأمین مواد کارخانه گاز طبیعی در اوتوروگو Utorogu یکی از مهمترین کارخانه های گاز این کشور منجر شود و در نهایت برق رسانی را با مشکل مواجه کند. فروش نفت خام، دو سوم از درآمدهای دولت نیجریه را تامین می کند و در حال حاضر تولید نفت نیجریه حدود یک سوم کاهش یافته است.

انتظار می رود اعتصاب کارگران تاثیرات مخرب بیشتری بر اقتصاد نیجریه وارد سازد. پاسخگویی به مطالبات کارکنان، تقویت بنیه اقتصاد کشور را می طلبد  و  این مهم با تامین ثبات ، امنیت ، مبارزه با فساد و حفظ وحدت داخلی محقق می شود.

در شرایط فعلی، فساد گسترده دولتی، معضل مهمی در این کشور می باشد و صنعت نفت یکی از کانون های فساد نیجریه است. "محمد بوهاری" رئیس جمهوری نیز تا کنون علیرغم وعده های انتخاباتی خود در مهار بحران های موجود  ضعیف عمل کرده  است. 

حملات شورشیان به تاسیسیات نفتی جنوب، در کنار فعالیت های بوکوحرام که شمال کشور را عرصه تاخت و تاز قرار داده اند، ثبات نبحریه را تخت تاثیر قرار داده است. فراخواندن شورشیان به پای میز مذاکره از سوی " بوهاری" نیز در کاهش حملات تاثیری نداشته است. شورشیان سهم بیشتری از ثروت نیجریه در بخش انرژی را مطالبه می کنند.

"جنبش رهایی بخش دلتای نیجر" از اصلی ترین جنبش های شورشی در جنوب کشور است که در سال ۲۰۰۶ تشکیل شد و بسیاری از عملیات خرابکارانه به گروه مذکور نسبت داده می شود. در تئوری، شورشیان خواستار تقسیم سودهای نفتی در میان مردم هستند. با این حال برخی معتقدند اقدامات شورشیان بیشتر در راستای ثروت اندوزی و منافع شخصی است.

شورشیان با دادن رنگ و لعاب ایدئولوژیک به فعالیتهای خود، سعی دارند، مردم را با خود همراه سازند. شعار شورشیان مبارزه برای تقسیم عادلانه تر ثروت های ملی در میان مردم کشور است.

به نظر می رسد، مهم ترین ریشه بی ثباتی در جنوب کشور؛  خشونت، توسعه نیافتگی، آسیب  دیدگی های زیست محیطی و ناتوانی در برقراری نهادهای معتبر در سطح فدرال و محلی است. کندی روند اصلاحات در دلتای نیجر، بیکاری، مشکلات برق رسانی و آب رسانی و ناکافی بودن مدارس و مراکز بهداشتی و درمانی در بسیاری از بخش های منطقه، موجب سرخوردگی مردم و تحریک گروه های شورشی و مبارز در منطقه است. 

بسیاری معتقدند، دولت بوهاری با اهتمام به حل چالش های اخیر می تواند بر  بسیاری از بحران  های فعلی غلبه کند.