هفدهم آوریل 1946 سالروز استقلال سوریه از تحت الحمایگی فرانسه و خروج آخرین سرباز فرانسوی از خاک آن کشور است.
در پیام تبریک دبیرکل سازمان ملل به رئیس جمهوری سوریه آمده است: جهان در آستانه شکوفایی بزرگی قرار دارد، اما همزمان ناامنی بسیاری از مناطق آن را دربرگرفته است.
گوترش در پیام خود به اسد تصریح کرده است: سال جدید با درخواستها و تلاشها برای استقرار صلح در جهان آغاز شد و هر آنچه همه جهانیان به عنوان یک خانواده انسانی از کرامت، عدالت، پیشرفت و شکوفایی به دنبال آن هستند در سایه صلح محقق میشود. دبیرکل سازمان ملل همچنین ابراز امیدواری کرد: سوریه در کمک به ایجاد ساختاری قدرتمند برای سازمان ملل و حرکت در مسیر برقراری امنیت، توسعه و حقوق بشر مشارکت کند.
اهمیت پیام دبیرکل سازمان ملل به رئیس جمهوری سوریه در ابعاد مختلف
پیام دبیرکل سازمان ملل به رئیس جمهوری سوریه از دو جهت قابل توجه است؛ نخست این که در بحبوحه هجمهها ضد «بشار اسد» برای برکناری وی از قدرت، گوترش در مقام دبیرکلی مهم ترین نهاد بین المللی که درباره صلح و امنیت جهانی تصمیم میگیرد، به دولت «بشار اسد» احترام میگذارد و سالروز استقلال سوریه را به وی تبریک میگوید.
دو این که، دبیرکل سازمان ملل از دولت سوریه به عنوان عضو این سازمان میخواهد سازمان ملل را در انجام رسالتش یاری کند که این مهم نشان دهنده اعتماد به دولت قانونی سوریه و نقش آن در برقراری صلح و امنیت جهانی است.
کرامت، عدالت، پیشرفت و شکوفایی در سایه صلح محقق میشود و هیچ کسی در هیچ جای کره زمین از این عناصر مهم و حیاتی زندگی مستثنی نیست. سازمان ملل متحد به عنوان یک خانواده تشکیل شده از کشورهای قانونی، رسالت مهمی در تحقق صلح جهانی دارد تا همه بشریت در سایه آن کرامت، عدالت، پیشرفت و شکوفایی را تجربه کنند.
بی توجهی کشورهای قدرتمند برای تحقق منافع غیرمتعارف خود به سازمان ملل
همکاری مشترک و جمعی شرط اساسی برای موفقیت سازمان ملل متحد در انجام رسالتش است، اما امروز نگاه سیاسی حاکم در این نهاد بین المللی صلح و امنیت جهانی را با خطر رو به رو کرده است. کشورهای قدرتمند برای تحقق منافع غیرمتعارف خود توجهی به سازمان ملل ندارند و نتیجه این رویکرد، وجود ناامنی در بیشتر مناطق جهان است.
منطقه غرب آسیا، یکی از مناطقی است که ناامنی و جنگ در آن تداوم دارد. ناکامی سازمان ملل در انجام رسالت خود و دخالت قدرتهای فرامنطقهای، ناامنی را در منطقه غرب آسیا به عنصری تقریبا ثابت تبدیل کرده است. سوریه، کشوری در این منطقه، از سال 2011 با دخالت بیگانگان دستخوش ناامنی و جنگ است و در میان، سازمان ملل متحد به عنوان نهادی که وظیفه آن تحقق صلح و امنیت جهانی است، در بحث سوریه عملا محلی از اِعراب ندارد.
در چنین شرایطی، دولت و ارتش سوریه برای دفاع از شهروندان خود در حال جنگ با گروههای مختلف تروریستی هستند تا مهمترین عنصر زندگی یعنی امنیت محقق شود و مردم سوریه در سایه آن، کرامت، عدالت، پیشرفت و شکوفایی را تجربه کنند.
نقشی که هم اکنون دولت و ارتش سوریه در جنگ با تروریستها دارند، عملا کمک به سازمان ملل متحد است و حرکت در مسیر برقراری امنیت منطقهای و جهانی به عنوان عضوی مسوولیتپذیر در این نهاد بین المللی محسوب میشود. 118/117
بیشترخوانید:
گوترش: اداره «مقابله با تروریسم» در سازمان ملل تشکیل می شود
گوترش: حل بحران سوریه، پایان کار داعش است