بر اساس گزارشهای موجود، چهل تن از اعضای حزب دموکراتهای پیشروی کنگره آمریکا همزمان با پانزدهمین سالگرد افتتاح زندان گوانتانامو، اقدام به نگارش این نامه کردند.
به نظر می رسد موضع جنجالی ترامپ در کارزار انتخاباتی سال 2016 استقبال از این زندان و نیز ابراز تمایل وی به ازسر گیری شکنجه های گوناگون مانند شکنجه غرق مصنوعی در کنار انتصاب افرادی که طرفدار این اقدامات ضد انسانی و بعضا جنگ طلب هستند شماری از نمایندگان دموکرات آمریکا را بر آن داشته است تا هرچه سریعتر در جهت انحلال این زندان اقدام و با اشاره به اتمام دوران حکومت اوباما در چند روزآینده خواستار آزادی 55 نفر از زندانیان باقی مانده در این زندان شوند.
در همین راستا "باربارا لی" نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا که یکی از امضا کنندگان این نامه بود، ضمن وحشیانه خواندن این شکنجه ها و منتسب دانستن آن به دوران حکومت بوش خواستار بسته شدن این فصل تاریک در تاریخ آمریکا شد.
این در حالیست که اشتون کارتر وزیر دفاع ایالات متحده امریکا روز سه شنبه احتمال انتقال تعداد بیشتر زندانیان از این زندان را نا محتمل توصیف کرده بود.
وی در ادامه اظهارات خود، ضمن زمانبر خواندن روند انتقال زندانیان، آن را از وظایف آتی جانشین خود{یعنی تیلرسون}خواند.
به اعتقاد مارگارت هوانگ مدیر بخش آمریکا در سازمان عفو بین الملل انتشار این نامه از سوی گنگره آمریکا حاوی پیام و مفهومی مهم در مقطع زمانی خاص است. وی در ادامه تصریح کرد نمی توانیم اجازه دهیم گوانتامو به مرکز دائمی ظلم پروری مبدل شود.
تا کنون دولت اوباما توانسته است تعدادی از زندانیان زندان گوانتانامو را به کشورهای دیگر جهان منتقل کند اما هنوز تعداد کمی از این زندانیان در این زندان به سر می برند که بنا بر ملاحظات امنیت ملی و به تشخیص دولت این کشور همچنان باید در این زندان بمانند.
پیشنهاد بسته شدن زندان گوانتانامو در حالی از سوی نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا مطرح می شود که این مهم یکی از وعده ها ی انتخابات باراک اوباما در سال 2008 میلادی بود که هیچگاه عملی نشد.121/111