تحلیل:

ایران پرس: «بن شائول» گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حقوق بشر و مبارزه با تروریسم با اشاره به اینکه آمریکا و آلمان نقش زیادی در ادامه فعالیت «ماشین جنگی» رژیم صهیونیستی ایفا می‌کنند، گفت: این دوکشور ۹۹ درصد از تسلیحات رژیم صهیونیستی را تامین می‌کنند و اقدام قانونی علیه این کشورها امکان‌پذیر است.

به گفته گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حقوق بشر و مبارزه با تروریسم حدود ۶۹ درصد از سلاح و مهمات اسرائیل را آمریکا تامین می‌کند و حدود ۳۰ درصد دیگر نیز توسط آلمان تامین می‌شود.

شائول گفت: کشورهایی مانند «آمریکا و آلمان تفسیر درستی از تعهدات بین‌المللی خود نداشته و به آنها عمل نکرده‌اند» و می‌توان در دادگاه‌های داخلی و خارجی علیه آنها اقدام قانونی انجام داد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل با بیان اینکه «جنایات جنگی اسرائیل به خوبی مستند شده‌اند» یادآور شد: بسیاری از سلاح‌هایی که آمریکا و آلمان به اسرائیل فرستاده‌اند در این اقدامات به کار رفته‌اند.

بن شائول با بیان اینکه اوضاع غزه همچنان «فاجعه‌آمیز» است، اظهار کرد که بحران در این باریکه «از لحاظ سطح خشونت‌ها و ویرانی‌هایی که در یک دوره زمانی کوتاه رخ داده، بی‌سابقه» است.

به گفته این مقام سازمان ملل، هر کشوری طبق قوانین بین‌المللی وظیفه دارد که تضمین کند سلاح‌هایی که به کشورهای دیگر می‌دهد در نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی استفاده نمی‌شود.

وی تاکید کرد که در حال حاضر «شمار بسیار اندکی» از کشورها هستند که به اسرائیل سلاح می‌دهند.

اعلام تامین ۹۹ درصد از تسلیحات رژیم صهیونیستی توسط آمریکا و آلمان بار دیگر نقش برجسته غربی ها در تداوم اقدامات جنایتکارانه اسرائیل به ویژه نسل کشی فلسطینی ها در باریکه غزه را به نمایش گذاشته است. واشنگتن و برلین از نخستین ماههای جنگ غزه تدارکات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را برعهده گرفته و به خصوص آمریکا با ارسال هزاران تن انواع سلاح و مهمات نقش اصلی را در نسل کشی فلسطینی ها در غزه ایفا نموده است.

به رغم محکومیت ها و انتقادات گسترده جهانی از اسرائیل و اقدامات جنایتکارانه آن ، اما در پانزدهمین ماه از جنگ غزه رژیم صهیونیستی هم چنان از قبول آتش بس خودداری کرده و بر تداوم نسل کشی مردم مظلوم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و جلوگیری از امداد رسانی به مردم غزه تاکید دارد.

با وجود امتناع اسرائیل از قبول خواسته جامعه جهانی برای آتش بس در جنگ غزه، اما آمریکا به عنوان حامی اصلی آن هم چنان به حمایت های گسترده سیاسی و نظامی از رژیم صهیونیستی ادامه داده و صرفا به بیان هشدار های ظاهری به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کند.

آلمان نیز همواره از حامیان اسرائیل و توجیه گر اقدامات جنایتکارانه آن بوده است. در جریان جنگ غزه که پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز و تاکنون موجب شهید شدن بیش از ۴۵ هزار نفر و زخمی شدن حدود  ۱۰۸ هزار نفر از ساکنان غزه شده، مقامات آلمانی به ویژه «اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان همواره از حملات رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود حمایت کرده اند.

بدین ترتیب حمایت های ایالات متحده سیاسی و نظامی ایالات متحده و آلمان، رژیم صهیونیستی راه را برای ارتکاب بی سابقه ترین جنایات و نسل کشی فلسطینی های غزه هموار دیده و هیچ اعتنایی به درخواست های جهانی برای توقف این حملات جنایتکارانه ندارد.

البته آلمان گام دیگری نیز در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی برداشته و در ژانویه ۲۰۲۴ شکایت درباره نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه را رد و اعلام کرد آماده است تا با شرکت در جلسات دیوان بین‌المللی دادگستری به‌ عنوان طرف ثالث در مورد استفاده از کنوانسیون نسل کشی 1948 شفاف‌سازی کند.

برلین براین تصور است که با پشتیبانی از اسرائیل کودک کش می تواند مانع از محکومیت آن در دیوان بین المللی دادگستری شود. با این حال واقعیتی که آلمان نمی تواند آن را نادیده بگیرد نزول روز افزون موقعیت رژیم صهیونیستی در عرصه جهانی و نفرت فزاینده مردم جهان از این رژیم جنایتکار است.

نکته مهم دیگر درباره سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با اسرائیل است. در حالی که شمار قابل توجهی از قانونگذاران دموکرات کنگره مخالف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند، اما کاخ سفید هم چنان بر تسلیح تل آویو تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه ولبنان وحمله به سوریه را برای رژیم صهیونیستی ارسال می کند.

در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص تداوم جنگ غزه و حنله به کشورهای همسایه مانند لبنان و سوریه بوده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117