ایران پرس- حزب النهضه تونس خود را پیروز انتخابات شوراهای شهرداری در این کشور معرفی کرد.

لطفی زیتون Lotfi Zitoun از رهبران حزب النهضه تونس اعلام کرد، این حزب با اختلاف 5 درصد نسبت به حزب ندای تونس، در انتخابات شوراهای شهرداری در مناطق مختلف تونس پیروز شده است.

در این انتخابات، حزب النهضه و حزب ندای تونس- حزبی که باجی قائد السبسی Beji Caid Essebsi رئیس جمهوری این کشور تاسیس کرده است، در همه شهرها فهرستی از نامزدها را ارائه کرده بودند و پیش بینی می شد نامزدهای این دو حزب، برندگان انتخابات باشند.

«محمد التلیلی المنصری» Mohammed al-Talili Al-Mansri رئیس هیات عالی انتخابات تونس، میزان مشارکت شهروندان تونس در این انتخابات را 33.7 درصد و تعداد رای دهندگان را یک میلیون و 796 هزار و 154 نفر اعلام کرد.

این در حالی است که بدون احتساب تونسی های مقیم خارج، پنج میلیون و 370 هزار نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده بودند.

این نخستین انتخابات شوراها پس از تحولات سیاسی سال 2011 تونس بود که براساس آن اعضای شوراهای شهر انتخاب شدند و آنان تا اواسط ماه ژوئن، شهرداران را انتخاب خواهند کرد.

اگرچه ماه ها مقامات تونس برای جلب مشارکت مردم در این انتخابات تلاش کردند، اما مطابق برخی پیش بینی ها، میزان مشارکت تونسی ها در این انتخابات پایین بود.

ادامه مشکلات اقتصادی مانند تورم و بیکاری، اجرای سیاست های اقتصاد ریاضتی که مشکلات را برای قشرهای کم درآمد دامن زده و نیز اختلافات سیاسی داخلی سبب شد تا بسیاری از مردم تونس، انگیزه ای برای شرکت در انتخابات نداشته باشند.

با این حال برگزاری انتخابات شوراها اتفاقی مهم در عرصه سیاسی و اجتماعی این کشور محسوب می شود. در عرصه سیاسی برگزاری این انتخابات در راستای نهادینه شدن دموکراسی و نمادی از مشارکت مردم در امور کشور است. 

میکائیل عیاری پژوهشگر "گروه بین المللی بحران" در این زمینه گفت: "تا کنون هرگز انتخابات آزاد و رقابتی شهرداری ها در تونس وجود نداشته است و انتخابات در دروره های قبلی تحت نظام تک حزبی برگزار می شد."

انتخابات شوراها در تونس همچنین نخستین گام محسوس به سمت تمرکز زدایی است که در قانون اساسی این کشور بر آن تأکید شده است. 

این موضوع از مطالبات مردم تونس به ویژه در مناطق محروم بود که پیش از انقلاب تونس به دست حکومت به شدت متمرکز در حاشیه قرار گرفته بودند.

در واقع در دوران گذشته، شهرداری‌ها تحت سلطه دولت مرکزی بودند و اکنون مردم تونس امیدوارند با تشکیل شوراها، اوضاع در مناطق مختلف سامان بگیرد، برنامه های عمرانی و توسعه ای اجرا شود و بسیاری از کارهای اداری آسان تر صورت گیرد.

"راشدغنوشی" Rached Ghannouchi رئیس جنبش "النهضه" تونس در این باره گفت: انقلاب تونس با برگزاری انتخابات شوراهای شوراها، طومار گذشته را در هم می پیچد و یکی از مهم ترین اهداف انقلاب یعنی تمرکز زدایی و توزیع قدرت را محقق می سازد تا هر منطقه ای برای توسعه خود برنامه ریزی کند.

مطابق برنامه ریزی صورت گرفته، پس از انتخابات شوراهای شهر، انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در سال 2019 برگزار خواهد شد.

از این رو به نظر می رسد این انتخابات و شروع به کار شوراها می تواند محکی برای احزاب سیاسی و عملکرد آنها در زمان باقی مانده تا انتخابات آینده این کشور نیز باشد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

137/110

بیشتر بخوانید:

مشارکت 33 درصدی مردم تونس در انتخابات شهرداری های این کشور/ حزب النهضه پیشتاز است

برگزاری نخستین انتخابات شوراهای تونس پس از برکناری دیکتاتور/ تحلیل