به گزارش ایران پرس، بحرین از 14 فوریه 2011 تا کنون شاهد تقابل آل خلیفه با مردم است. بر اثر رویکرد امنیتی آل خلیفه، بیش از 5 هزار نفر از فعالان، رهبران سیاسی و مذهبی و مردم عادی بحرین در زندان های آل خلیفه به سر می برند. این وضعیت علاوه بر اینکه سبب افزایش اعتراض های مردمی در داخل بحرین شده، شدت گرفتن انتقادهای خارجی از آل خلیفه را نیز در پی داشته است.
در همین راستا، سازمان حقوق بشری «اینمایندز» در بریتانیا روز گذشته (جمعه) با برگزاری تجمعی در لندن، پایتخت بریتانیا، خواستار آزادی زندانیان سیاسی در بحرین از جمله آزادی «حسن المشیمع»، رهبر جنبش حق شده است که از سال 2011 در زندان به سر می برد.
به گفته علی المشیمع، پدرش که 70 سال دارد، از مراقبت های بهداشتی ویژه محروم شده و با مرگ تدریجی مواجه است. علی المشیمع برای حمایت از پدرش در لندن دست به اعتصاب غذا زد و تجمع کنندگان روز گذشته از وی حمایت کردند.
موسسه دموکراسی و حقوق بشر «الخلیج» در لندن نیز در ماه گذشته میلادی با اشاره به اینکه شکنجه زندانیان بحرینی در سازمانهای بینالمللی ثبت شده، بر مداخله فوری جامعه جهانی برای توقف نقض گسترده حقوق بشر در زندان های رژیم آل خلیفه تاکید کرد. این موسسه حقوق بشری همچنین بروز بیماری های مزمن بین زندانیان در پی شکنجه برنامه ریزی شده در زندانهای بحرین را از دیگر موارد آشکار نقض حقوق بشر در این کشور خواند و درباره تباهی آینده ده ها دانشجو به دلیل صدور حکم زندانی های طولانی مدت و بی دلیل رژیم آل خلیفه ابراز تاسف کرد.
پایگاه اینترنتی لوبلاگ نیز اواخر ژوئیه گذشته در گزارشی به نقل از دیده بان حقوق بشر نوشت رژیم آل خلیفه از سال 2012 تا کنون، حق شهروندی 738 نفر را لغو کرده که 232 نفر در سال 2018 در فرایندی که حمایت های حقوقی کافی را ندارد، لغو تابعیت شده اند.
در همین حال، انتقاد از بریتانیا در نهادهای بین المللی یا اروپایی نیز به دلیل حمایت از آل خلیفه یا نادیده گرفتن جنایت های این رژیم روند صعودی دارد. سازمان حقوق بشری «اینمایندز» در تجمع روز گذشته در لندن از دولت بریتانیا نیز به سبب حمایت از رژیم آل خلیفه و همدستی با آن انتقاد کرد. سازمان مبارزه با تجارت اسلحه نیز اواسط ژوئیه گذشته در گزارشی دولت بریتانیا را متهم کرد در ازای امضای قراردادهای فروش سلاح به بحرین، نقض حقوق بشر در این کشور را نادیده می گیرد.
دولت بحرین در سایه حمایت قدرت هایی نظیر بریتانیا نه تنها به روند صعودی انتقادهای داخلی و خارجی درباره نقض حقوق بشر بی اعتنا است بلکه در سایه این حمایت ها نقض حقوق بشر را شدت بخشیده است.
117/112
بیشتر بخوانید:
تظاهرات مردم بحرین به بیتوجهی رژیم آلخلیفه به وضعیت درمانی زندانیان
تظاهرکنندگان بحرینی خواستار آزادی رئیس شورای علما شدند
وخامت وضع جسمانی دبیرکل جنبش حق بحرین
بازداشت 40 شهروند و یورش به 70 منزل طی یک ماه در بحرین