در همین راستا، روز سه شنبه به جان آندریاس هولشتاین Andreas Holstein، شهردار شهر کوچک آلتنا Altena در غرب آلمان سوء قصد شد که وی به خاطر افکار لیبرال درباره مهاجران و پناهجویان مشهور است.
هم چنین طرفداران احزاب افراطی در لهستان به یک مرکز فرهنگی اسلامی در ورشو، پایتخت این کشور حمله کردند.
رهبران این مرکز مطمئن هستند که این حمله «نژادی» بوده است.
به نظر میرسد که اقدامات خشونتآمیز راستگرایان افراطی در اروپا بار دیگر در حال افزایش است.
افراطیان اروپایی، در حال افول یا ظهور؟
در واقع برخی کامیابیهای سیاسی راستگرایان افراطی از جمله راهیابی حزب «آلترناتیوی برای آلمان»، روی کار آمدن «آندری بابیش»، رهبر حزب پوپولیست «آنو» به عنوان نخستوزیر در جمهوری چک و موفقیت حزب مهاجرستیز «آزادی» در انتخابات پارلمانی اتریش نشان میهد که راستگرایی افراطی بعد از برخی ناکامیها که تحلیلگران آن را نشانه افول این جنبش در اروپا دانستند، بار دیگر در حال ظهور مجدد است.
«کیتی او. دانل Katy O'Donnell »، کارشناس سیاسی آمریکایی با اشاره به نتیجه انتخابات پارلمانی جمهوری چک میگوید: مردم جمهوری چک به فردی به عنوان نخستوزیر آینده این کشور رأی دادند که همواره به اتحادیه اروپا به دیده تحقیر نگریسته و همواره مخالفت خود را با پذیرش مهاجران و پناهجویان اعلام کرده است.
افزایش حضور و تبلیغات جنبشها، جریانها و احزاب راست افراطی، موجب تشویق افزایش اقدامات خشونتآمیز از سوی اعضا و هواداران آنها علیه دو هدف این جریان یعنی مهاجران و پناهجویان و نیز مراکز اسلامی و مسلمانان شده است.
اکنون یکی از مهمترین چالشهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بعد سیاسی و اجتماعی که نگرانی و هشدار آشکار مقامات ارشد این اتحادیه را موجب شده، رشد فزاینده احزاب و جنبشهای راست افراطی در جوامع اروپایی، راهیابی این احزاب به پارلمانهای اروپایی و نیز ظهور سیاستمداران پوپولیست در رأس این احزاب است.
این نگرانی در بین سیاستمداران ارشد اروپایی اعم از مقامات کشورها و مقامات ارشد اتحادیه اروپا وجود دارد که روی کار آمدن سیاستمدارانی با رویکرد ملیگرایی افراطی در کشورهای عضو اتحادیه سبب تضعیف ایده وحدت و همگرایی اروپایی شده و بازگشت به هویتهای ملی و استقلال عمل کامل در همه عرصهها را تقویت کند.
هدف افراطیون اروپایی: پناهجویان و مسلمانان
«یوآخیم گواک Joachim Gauck»، رئیسجمهوری سابق آلمان در اواسط ژوئن 2016 در همین خصوص اظهار داشت که ملیگرایی افراطی میتواند به عنوان یکی از موانع گسترش همگرایی در اروپا مطرح شود.
وضعیت نامساعد اقتصادی و اجتماعی این کشورها و رشد تفکرات نژادگرایانه از جمله دلایل بروز این پدیده محسوب میشوند.
در افکار عمومی اروپایی تمایل آشکاری برای بازنگری در ایدههای مبتنی بر همگرایی بوجود آمده که شالوده نظری تشکیل اتحادیه اروپا را فراهم ساخته است.
از سوی دیگر، این جریانهای راستگرای افراطی نقطه تمرکز خود را مقابله با پناهجویان و مهاجران و اسلام و مسلمانان قرار داده اند.
در برهه کنونی، محور اصلی تبلیغات احزاب و جنبشهای راستافراطی در اروپا، مانور دادن درباره مسائلی مانند مساله مهاجران و پناهجویان است که جزو دغدغههای عمومی مردم اروپا شمرده میشوند.
به طور کلی، اقدامات خشونتآمیز از سوی راستگرایان افراطی به مثابه زنگ خطری برای دولتها ومردم اروپا است تا هر چه زودتر تدابیری جدی به منظور جلوگیری از گسترش این پدیده اتخاذ کنند.134/111
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
تغییر بزرگ در اروپا با روی کار آمدن افراطی ها/ تولد دوباره ناسیونالیسم در اروپا
هشدار در مورد تهدید ده ها هزار عنصر افراطی در اروپا
سوء استفادۀ احزاب افراطی اروپا از حملات تروریستی