ایران پرس- بیانیه شورای اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های بیشتر ضد دولت میانمار به علت ادامه خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی صادر شد.

در این بیانیه آمده است، با توجه به موارد جدی نقض حقوق بشر در ایالت راخین درغرب میانمار ضد مسلمانان روهینگیا،  شورای اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتری را علیه برخی مقامات ارشد نظامی این کشور اعمال می‌کند.

علاوه بر این در این بیانیه بر لزوم تشکیل یک مکانیزم مستقل برای بررسی جنایات انجام گرفته ضد مسلمانان روهینگیایی تاکید شده است.

در حال حاضر هفت مقام نظامی میانمار در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارند که بر اساس آن دارایی‌های این افراد مسدود می‌شود و آنها اجازه سفر به کشورهای اروپایی را ندارند.

پیشتر نیز کمیته حقیقت یاب سازمان ملل فرمانده ارتش میانمار و پنج تن دیگر از ژنرال‌های ارتش این کشور را به نسل‌کشی و جنایت ضد بشریت متهم کرد و خواستار محاکمه آنان شد.

از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین درغرب میانمار، بیش از شش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفر زخمی و بیش از  یک میلیون  نفر آواره شده‌اند.

از دیدگاه ناظران سیاسی بیانیه شورای اتحادیه اروپا ضد دولت میانمار اگرچه از نظر سیاسی دارای اهمیت است اما برای ممانعت از ادامه جنایات دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا کم اثر محسوب می‌شود.

صندوق کودکان ملل متحد اخیرا در گزارشی ضمن اشاره  به شرایط نامناسب اردوگاه‌های اسکان پناهجویان مسلمان روهینگیا در بنگلادش هشدار داد در چنین وضعیتی کودکان بیش از هر زمانی در معرض بیماری‌های واگیردار هستند.

پیشتر مقامات اتحادیه اروپا از جمله فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی این اتحادیه ضمن بازدید از اردوگاه‌های مسلمانان آواره روهینگیا در بنگلادش بر تلاش این اتحادیه برای کمک به پایان ظلم و جنایات دولت میانمار ضد آنان تاکید کرد اما در عمل نه تنها اتحادیه اروپا اقدامی در این جهت صورت نداد، بلکه به نظر می‌رسد مقامات این اتحادیه صرفا به عنوان ژست انسان‌دوستانه و گرفتن عکس‌های یادگاری هرازچندگاهی به یاد مسلمانان مظلوم روهینگیا می‌افتند.

این در حالی است که آنان انتظار دارند اتحادیه اروپا که خود را یک قطب قدرت در صحنه بین‌المللی می‌داند با اتخاذ راه‌کارهای عملی و اعمال فشار جدی بر دولت و ارتش میانمار به جنایات آنان ضد مسلمانان روهینگیا پایان دهد و در همان حال، دولت میانمار را به اعطای حقوق شهروندی به مسلمانان روهینگیا وادار کند. 

آندره ماجیج، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد معتقد است "ما به شدت در ارتباط با شرایط بشردوستانه در بنگلادش و وضعیت هزاران نفری که نزدیک مرز منتظر ورود هستند نگران هستیم و مرگ آنان را تهدید می‌کند. "

در هر حال با توجه افزایش رقابت‌های غرب با چین در مورد منابع نفتی و زمین‌های حاصلخیز میانمار و استفاده از بنادر راهبردی این کشور که اخیرا هند نیز به آنها افزوده شده است به نظر می‌رسد بیانیه‌های اتحادیه اروپا و بعضا آمریکا درمورد جنایات دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا عمدتا در همین راستا و برای گرفتن امتیازات سیاسی و اقتصادی صورت می‌گیرد.

به همین دلیل بیانیه و هشدارهای اتحادیه اروپا ضد دولت و ارتش میانمار تاکنون هیچ تاثیری در رفتار آنان ضد مسلمانان روهینگیا نداشته است.

نویسنده: مجید وقاری

اتحادیه اروپا از اعزام گروه حقیقت‌یاب به راخین میانمار خبر داد

سازمان‌ ملل: دولت میانمار اجازه دسترسی مؤثر به ایالت «راخین» را نمی‌دهد

تصاویر: وضعیت نابسامان پناهجویان روهینگیایی در ایالت راخین

بازداشت مسلمانان روهینگیا در میانمار

انتقاد « آسه آن » از دولت میانمار در مورد بحران روهینگیا / تحلیل