رادیو بینالمللی فرانسه گزارش داد: یکشنبه، 19 ماه اوت روز جهانی کمکهای بشردوستانه اعلام شده است. "ما سیبل نشانهگیری نیستیم" شعار روز جهانی کمکهای بشردوستانه در سال جاری است. اما غیرنظامیان و همچنین فعالان حقوق بشر در میدان عمل، مشمول این شعار نمیشوند.
غیرنظامیان و فعالان حقوق بشر در کشورهای مختلف از جمله جمهوری آفریقای مرکزی بیش از پیش مورد حمله قرار میگیرند.
از ابتدای سال جاری تاکنون شش تن از فعالان حقوق بشر در این کشور جان باختهاند. بشردوستان از ابتدای سال جاری از وقوع 200 مورد حمله خبر دادهاند.
فعالان حقوق بشر در جمهوری آفریقای مرکزی بیشتر از قبل مورد حمله قرار میگیرند و این مسئله از سوی دفتر هماهنگی سازمان ملل در بانگی پایتخت این کشور تایید شده است.
«نجات رشدی» از دفتر هماهنگی سازمان ملل در این خصوص گفت: "این بشردوستان برای نجات جانها به اینجا آمدهاند، اما جان شان را از دست میدهند... در ماه ژانویه 205 حمله ازجمله 103 مورد سرقت رخ داده است. آنها کمکهای بشردوستانه را میدزدند، اما در حقیقت این مردم هستند که از سوی مهاجمان ربوده میشوند. چرا که وقتی انبارهای متعلق به فعالان حقوق بشر از غذا خالی شود، در اصل این مردم هستند که تباه میشوند."
شمار زیادی از سازمانهای غیردولتی در ماههای اخیر هدف حملاتی قرار گرفتهاند.
سازمان صلیب سرخ جهانی بارها مورد سرقت قرار گرفته است. این حوادث کار فعالان حقوق بشر در سازمانهای غیردولتی را دشوار کرده است. اما از نظر فرانسواز لامبر (1) هماهنگ کننده روابط عمومی صلیب سرخ جهانی در بانگی، "به هیچ وجه بحث قطع فعالیتها مطرح نیست."
وی گفت: "ما برای برقراری گفت و گو مکانیسمی ایجاد کردهایم. ما از امکاناتی برخورداریم. وقتی راهها خطرناک میشوند، ما میتوانیم این راهها را دور بزنیم، میتوانیم اولویتبندیهای مان درخصوص مناطق مختلف را تغییر دهیم.
ما به کار ادامه میدهیم، حتی اگر گاهی ناگزیر شویم از تلاشها و فعالیتهایمان بکاهیم. اما مجددا فعالیتهایمان را از سر میگیریم. به هر ترتیب ما به حضورمان در این منطقه ادامه میدهیم و با هدف جلب توجه سایرین به مسائل، گفت و گوها با فعالان بانفوذ، چه مسلح و چه غیرنظامی را جدیتر دنبال میکنیم."
ناامنیها در جمهوری آفریقای مرکزی تامین کنندگان نیازهای مالی این کشور را دلسرد میکند. درخصوص تامین نیازهای جمهوری آفریقای مرکزی نیز باید خاطرنشان کرد تاکنون 28 درصد از کل نیازهای مردم در سال 2018 تامین شده است.
ژوزف انگانچی (2) رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در جمهوری آفریقای مرکزی در پیامی توییتری این ارقام را منتشر کرد: 29 کشته از سال 2014؛ 205 حمله و شش کشته از فعالان حقوق بشر در سال 2018 ثبت شده است.
مترجم: علیرضا فراهانی
1- Françoise Lambert
2- Joseph Inganji
بیشتر بخوانید:
حمله به کاروان نیروهای صلح بان سازمان ملل در آفریقای مرکزی
کشته شدن 6 فعال سازمان ملل در آفریقای مرکزی
اختلاس بودجه صلیب سرخ در آفریقا