رسانه‌های لیبیایی اعلام کردند، در پی درگیری‌های یک هفته گذشته در طرابلس، شماری از دیپلمات‌های خارجی، این شهر را ترک کرده اند.

به گزارش ایران پرس، رسانه‌های لیبیایی پنجشنبه شب اعلام کردند: سفیران پاکستان و مجارستان، همراه با شماری از دیپلمات های دو کشور از طریق گذرگاه «راس جدیر» خاک لیبی را ترک کرده و خود را به تونس رساندند.

همچنین شماری از شهروندان کشورهای اروپایی و کارکنان هیات پشتیبانی سازمان ملل در لیبی هم طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه خاک لیبی را ترک کردند.

در همین حال؛ کاردار فیلیپین و چند نفر از دیپلمات های این کشور نیز روز سه شنبه به تونس رفتند.

طرابلس، پایتخت لیبی از روز یکشنبه 26 اوت صحنه درگیری میان گروه های مسلح است.

لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت «معمر قذافی» منجر شد، با مداخله امریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است. ­

از سه سال پیش لیبی بر اثر اختلافات میان احزاب و گروه‌ها، دارای دو پارلمان؛ (پارلمان طبرق در شرق و پارلمان طرابلس، پایتخت لیبی) و دو ارتش است.

پارلمان طبرق مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی حفتر بوده و دولت وفاق ملی فائز سراج که مورد حمایت غرب و آمریکا است، در شهر طرابلس مستقر است.

این درگیری ها که در دوره پس از "معمر قذافی" (دیکتاتور معدوم لیبی) کلید خورده، خطرناک است و حکایت از احتمال تجزیه لیبی به ایالت های کوچک قبیله ای در شرق، غرب و جنوب دارد.

کار در لیبی به جایی رسیده است که سران قبایل و سیاستمداران لیبیایی در منطقه برقه حکومت فدرالی و یکی از نزدیکان «ملک ادریس السنوسی» را به عنوان رییس شورای عالی این منطقه اعلام کرده اند.

در سال 2012 درپی حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی چند نفر از کارکنان ازجمله «کریستوفر استیفنز» سفیر آمریکا، در لیبی  کشته شدند.

141/116

بیشتر بخوانید:

المیادین: خطر تجزیه در کمین لیبی

گزارش: انتقاد دولت ایتالیا از سیاست‌های فرانسه در قبال لیبی

توافق گروه های مسلح لیبیایی برای برقراری آتش بس در طرابلس