دفتر مطبوعاتی اداره هماهنگی امور انساندوستانه سازمان ملل متحد(اوچا) OCHA در گزارشی از افزایش شمار آوارگان داخلی افغانستان در سال 2018 ناشی از ادامه جنگ و درگیری در این کشور ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، دفتر مطبوعاتی اداره هماهنگی امور انسان دوستانه سازمان ملل «اوچا» در گزارشی اعلام کرد، از آغاز سال 2018 تا هفته اول اکتبر به دلیل جنگ و ناامنی 249 هزار و 200 نفر از مردم افغانستان، خانه های خود را ترک کردند.

جنگ و خشکسالی در افغانستان

منابع افغان شمار آوارگان داخلی افغانستان به دلیل جنگ و خشکسالی در این کشور را حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر اعلام کردند.

براساس این گزارش، به‌تازگی بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ تن از نقاط مختلف ولایت ارزگان به مرکز این ولایت کوچ کرده‌اند.

در گزارش دیگری در مورد ولایت غزنی نیز آمده است که اخیرا ۱۴ هزار تُن، از سوی برنامه غذایی جهان مواد خوراکی توزیع شده در حالی که شمار نیازمندان به مواد خوراکی در این ولایت به ۳۳ هزار تن می‌رسد.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل در این گزارش اعلام کرد، اداره‌ امور مهاجرین سازمان ملل و دیگر موسسات امداد‌رسان، حدود ۴۰۰ خانواده را در غزنی تحت پوشش کمک‌های غیر‌غذایی قرار داده‌اند.

پیش از این نیز «توبی لنزر» Toby Lanzer نماینده سازمان ملل در امور هماهنگی‌  بشردوستانه برای افغانستان در کنفرانس خبری در مقر این سازمان در نیویورک از وخامت اوضاع انسانی افغانستان به دلیل جنگ و خشکسالی گسترده ابراز نگرانی  کرده بود.

نماینده ویژه سازمان ملل گفته بود، بیش از ۵.۵ میلیون نفر از مردم افغانستان نیازمند دریافت کمک‌های اضطراری هستند.

حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان و تشدید جنگ و کشتار غیرنظامیان افغان

نمایندگان مجلس ملی افغانستان هم روز چهارشنبه تاکید کردند، حضور 17 ساله نظامیان آمریکایی در کشورشان جز تشدید جنگ و کشتار غیرنظامیان افغان دستاورد دیگری نداشته است از اینرو هرچه سریعتر باید افغانستان را ترک کنند.

نمایندگان مجلس ملی افغانستان گفتند، نظامیان خارجی به سرکردگی آمریکا در افغانستان بزرگترین عامل ادامه بحران، جنگ، ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور هستند.

در شرایطی که  برخی از کشورهای غربی  از جمله آلمان، آوارگان افغان را اخراج می کنند، کشورهای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان از مهاجران حمایت می کنند همچنانکه سفیر افغانستان در تهران، اخیرا گفت: ایران با توجه به ظرفیت‌های موجود و ویژگی‌های منحصر به‌فردی که دارد از دیرباز مورد توجه مهاجران افغان بوده است.

اعطای تابعیت پاکستانی 

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان نیز اخیرا در سفر به شهر کراچی این کشور اعلام کرده بود، برای حل مشکل تابعیتی مهاجران افغان ساکن پاکستان تصمیم دارد به تمام افغانستانیهایی که در خاک پاکستان متولد شدهاند تابعیت پاکستانی اعطا کند و از این به بعد آنها مشکلی برای دریافت کارت ملی پاکستانی نخواهند داشت.

گسترش دامنه جنگ و به تبع آن ایجاد ناامنی در افغانستان در حالی است که کمتر از 10 روز دیگر به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی نمانده است و ادامه این روند ممکن است به سلامت  انتخابات نیز خدشه وارد کند. ازحدود چهار دهه پیش با اشغال افغانستان از سوی نیروهای شوروی و همچنین اشغال نظامیان آمریکایی از سال 2011، میلیون ها نفر از افغانستان آواره شده اند.

هم اکنون بیش از 19 هزار نظامی خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم در قالب نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان حضور دارند که از این تعداد بیش از 16 هزار نظامی آمریکایی هستند.

به اعتقاد اکثریت مردم و مسئولان افغانستان، حضور نظامی آمریکا از سال 2001 درافغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم به همراه سایر کشورهای عضو ناتو، تاکنون هیچ دستاوردی جز کشتارهزاران غیرنظامی وتخریب زیرساخت های افغانستان نداشته است.

135/112

بیشتر بخوانید :

به علت جنگ و ناامنی ها، آواره شدن صدهزار افغان دیگر - ایران پرس

نقش آمریکا در گسترش جنگ و ادامه ناامنی در افغانستان - ایران پرس

حضور امریکا در افغانستان عامل اصلی گسترش جنگ است - ایران پرس

شکست حملات طالبان در ولایت غزنی افغانستان 

حولات غزنی؛ از دفع حمله طالبان تا کشتار غیرنظامیان+ ویدئو - Pars ...