به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، سازمان جاسوسی موساد، عربستان و امارات و برخی از متحدان عربی رژیم صهیونیستی درصدد به قدرت رساندن «صلاح عبدالله القوش» رئیس دستگاه اطلاعاتی سودان بعد از سرنگونی دولت «عمر البشیر» رئیس جمهوری این کشور آفریقایی هستند.
بر اساس این گزارش القوش، در حاشیه نشست امنیتی مونیخ دیدار محرمانهای با «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی موساد داشته که با هماهنگی مصر و تحت حمایت عربستان سعودی و امارات برگزار شده است.
سعودیها و اماراتیها، القوش را «مهره خودشان» میبینند و به همین دلیل میخواهند به او برای به قدرت رسیدن کمک کنند.
این درحالی است که سازمان امنیت و اطلاعات ملی سودان، خبرهای منتشر شده درباره دیدار رئیس این سازمان با رئیس موساد را در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ تکذیب کرده است.
اعتراضات مردمی در سودان، علیه سیاستهای عمرالبشیر رئیس جمهوری سودان ادامه دارد و معترضان خواستار کناره گیری البشیر از قدرت هستند.
اعتراضات مردمی در سودان از 19 دسامبر 2018 به بهانه افزایش قیمت نان، سوخت و همچنین شرایط وخیم اقتصادی در این کشور آغاز شد و احزاب سیاسی سودان نیز خواسته هایی چون آزادی های مدنی، عدم سرکوب مخالفان، آزادی زندانیان سیاسی همچنین توقف طرح اصلاح قانون اساسی این کشور را به مطالبات معترضان افزودند.
«محمد یوسف» سخنگوی انجمن شاغلان سودان (سازمان دهنده اصلی تظاهرات ماه های اخیر در این کشور) هر گونه مذاکره با عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان را رد و تاکید کرد: «رژیم البشیر باید سرنگون شود، هدف ما این است.»
چالش های سیاسی و اقتصادی سودان
این شرایط در حالی است که سودان مدتهاست با چالش های جدی در زمینه های سیاسی و اقتصادی رو به رو است؛ از این رو عمر البشیر طی سال های اخیر با اتخاذ سیاست های نادرستی چون چرخش به سوی کشورهای غربی تلاش کرده تا با جلب کمک های مالی، موقعیت خود را حفظ کند.
در این راستا البشیر از سال 2015 سیاست های خود را تغییر داد و به امید دریافت کمک های مالی تلاش های بسیاری را برای نزدیکی به واشنگتن و ریاض آغاز کرد، اما این سیاست ها نه تنها کارساز نبود بلکه انتقادات بسیاری را متوجه البشر کرد.
بسیاری از شهروندان سودانی از تلاش البشیر برای نزدیکی به کشورهای بیگانه، حضور سودان در جنگ یمن و توجه نکردن به ظرفیت های داخلی این کشور ناراضی هستند و معتقدند چنین سیاست هایی راه را برای مداخله بیشتر کشورهای بیگانه در سودان فراهم می آورد.
135/116
بیشتر بخوانید :
کناره گیری "عمر البشیر" از مسئولیت حزبی
سودان و تلاشهای «عمر البشیر» برای حفظ قدرت/ تحلیل
تغییرات گسترده در سودان در سایه بحران سیاسی/ تحلیل
اعلام حالت فوق العاده و تشکیل دولت انتقالی در سودان/ کناره گیری «البشیر» از حزب حاکم