ایران پرس- آمریکا از سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش حضور نظامی گسترده ای در عراق داشته است.

به رغم نقش آفرینی مهم سازمان بسیج مردمی عراق "حشد الشعبی" در سرکوب و نابودی داعش در عراق، آمریکا در اقدامی منفعلانه، رئیس یکی از گروه های مهم این سازمان با نام کتائب (گردان های) حزب الله عراق را تحریم کرد.

وزارت خزانه‌ داری آمریکا روز چهارشنبه 26 فوریه از اضافه شدن نام "احمد الحمیداوی" دبیرکل کتائب حزب الله عراق به فهرست افراد تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه خبر داد.

همزمان "ناتان سیلز" معاون وزیر خارجه آمریکا در امور به اصطلاح ضد تروریسم عصر چهارشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد، این کشور "احمد الحمیداوی" دبیرکل کتائب حزب الله عراق را تحریم کرده است.

به گفته سیلز، وزیر خارجه آمریکا، الحمیداوی را بر اساس قانون "سازمان تروریستی خارجی" شناسایی کرده است و کتائب حزب الله را یک گروه نیابتی ایران می داند.

معاون "پمپئو" تحریم الحمداوی را راهی برای پاسخگو کردن آنچه جرایم این گروه نامید، توصیف کرد و مدعی شد که تحریم راه تامین بودجه این گروه را برای تدارک حملات دیگر علیه نیروهای آمریکایی مسدود می سازد.

وی کتائب حزب الله را به انجام حملات علیه پایگاه نظامی ائتلاف به اصطلاح ضد داعش در عراق متهم کرد و مدعی شد این حملات شامل حمله به پایگاه نظامی آمریکا در کرکوک بوده که به کشته شدن یک آمریکایی منجر شده است.

دولت آمریکا کتائب حزب الله را همواره به پیش بردن اهداف ایران در عراق متهم کرده و این در حالی است که این گروه نقش مهمی در مبارزه با داعش و دیگر تروریست های مورد حمایت متحدان آمریکا داشته است.

همزمان با اضافه شدن نام دبیرکل کتائب حزب‌الله عراق به فهرست افراد تحت تحریم اوفک، "دیوید شنکر" دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، این گروه را تهدیدی جدی برای نیروهای آمریکایی مستقر در عراق خواند و از دولت عراق خواست که از منافع آمریکا در آن کشور حفاظت کند.

اقدامات دولت ترامپ به منظور مقابله با حشد الشعبی بر چند محور متمرکز است.

در وهله نخست نیروهای آمریکایی مستقر در عراق بارها پایگاه‌ها و اعضای حشد الشعبی را در نقاط مختلف این کشور به ویژه در مرز سوریه و نیز حوالی بغداد هدف حملات پهپادی قرار داده اند.

از جمله موارد مهم این حملات، به شهادت رساندن "ابومهدی المهندس" معاون حشد الشعبی در حمله پهپادی به کاروان حامل وی و سردار "سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همراهانشان در 3 ژانویه در فرودگاه بغداد بود.

با وجود این حملات اما موقعیت حشد الشعبی در عراق و نزد مردم این کشور روز به روز تقویت شده است.

اکنون آمریکایی ها که از مقابله نظامی با حشد الشعبی درمانده شده‌اند ناچار به سیاست قدیمی و تکراری خود یعنی تحریم روی آورده‌اند و بر این تصورند که با تحریم مقامات بلندپایه گروه‌های تشکیل دهنده حشد الشعبی خواهند توانست در مسیر فعالیت این گروه مردمی مانع به وجود آورند.

در این راستا با توجه به نقش مهم گروه کتائب حزب الله عراق در حشد الشعبی، واشنگتن بر این تصور است که با تحریم "احمد الحمیداوی" دبیرکل این گروه، موجب تضعیف آن خواهد شد. بهانه تکراری دولت ترامپ برای این اقدام، وابسته بودن این گروه به ایران است.

جمهوری اسلامی ایران پس از پیشروی های داعش در عراق در سال 2014، کمک های مستشاری قابل توجهی به نیروهای عراقی از جمله حشدالشعبی کرد و به ویژه سردار شهید سلیمانی در این زمینه نقش ویژه و تعیین کننده ای داشت.

آمریکا که از نفوذ تهران در عراق ناخرسند و همواره در صدد کاهش نفوذ منطقه ای ایران است، تصور می کند که با تحریم گروه های مردمی مانند کتائب حزب الله عراق که به ادعای آن وابسته به ایران است خواهد توانست موقعیت خود را در این کشور تحکیم کند. این در حالی است که پس از ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، پارلمان عراق در مصوبه ای خواستار خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شده است. با این حال دولت ترامپ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.

نویسنده:سيدرضا مير طاهر

138/117

بیشتربخوانید:

آمریکا دبیرکل حزب‌الله عراق را تحریم کرد