تحلیل:

ایران پرس: از زمان آغاز دور جدید درگیری ها بین رژیم صهیونیستی و گروه های مقاومت فلسطینی با عملیات طوفان الاقصی و واکنش شدید صهیونیست ها به این اقدام، ایالات متحده به عنوان متحد استراژیک اسرائیل، گستره ای از حمایت های سیاسی، دیپلماتیک و نظامی را از تل آویو انجام داده است.

اکنون واشنگتن گام های جدیدی در این راستا برداشته است. آمریکا فشار بر کشورهای اروپایی برای گسترش و تقویت تحریم های خود علیه حماس را افزایش داده است.

این فشار همزمان با تلاش واشنگتن برای سرکوب مالی شدیدتر حماس اعمال می شود.

«والی ادیمو» معاون وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد: "واشنگتن خواهان تشکیل «ائتلافی» با کشورهای همفکر است، زیرا قصد دارد مانع دور زدن تحریم ها از سوی حماس شود."

وی درباره همکاری آمریکا با دیگر کشورهای اروپایی و حوزه های قضایی برای اختلال در تلاش حماس برای دور زدن تحریم ها ابراز امیدواری کرد.

این مذاکرات درحالی انجام می شود که آمریکا دومین دور از تحریم های خود را علیه مقامات و شبکه های مالی مرتبط با حماس اعمال کرده است. اقدامات جدید دارایی های سبد سرمایه گذاری مخفی حماس و افرادی را هدف قرار می دهد که به این گروه برای دور زدن تحریم ها کمک کرده اند.

واشنگتن در سال ۱۹۹۷ حماس را یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرد. به تازگی اتحادیه اروپا و بریتانیا نیز این گروه را در فهرست گروه های تروریستی قرار دادند. اما متحدان آمریکا تاکنون به اندازه واشنگتن در تحریم سران حماس پیش نرفته اند.

ازسوی دیگر مجلس نمایندگان آمریکا در نظر دارد بودجه کمک نظامی اضطراری به رژیم صهیونیستی را از بودجه کمک به اوکراین و امنیت مرزی ایالات متحده جدا کند. 

«مایکل مک‌کال» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اظهار داشت: "ما می‌خواهیم این کار را انجام دهیم زیرا نیاز اسرائیل به این کمک‌ها فوری است."

حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی با اعمال تحریم علیه حماس

لایحه‌ای که جمهوریخواهان در این باره تدوین کرده‌اند قرار است که هفته جاری در صحن مجلس نمایندگان بررسی شود. این لایحه در صورتی که تصویب شود ۱۴.۳ میلیارد دلار کمک به رژیم صهیونیستی سرازیر خواهد کرد و عرضه تجهیزات از انبارهای تسلیحات آمریکا به این رژیم را فراهم می‌کند.

بدین ترتیب آمریکا در راستای حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی نه فقط به تدارک انواع مهمات و تسلیحات مانند خودروهای زرهی برای استفاده از آنها در حمله نیروهای ارتش صهیونیستی در حمله به غزه پرداخته بلکه اکنون تلاش می کند تا با تحریم های هرچه بیشتر حماس موجب تضعیف این گروه مقاومت فلسطینی شود.

در عین حال با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان و رویکرد آنها در باره لزوم حمایت هر چه بیشتر از رژیم صهیونیستی، اکنون آنها با جدا کردن کمک مالی به این رژیم از بقیه بسته کمک اضطراری بایدن در صدد ارسال هر چه سریع تر آن برای اسرائیل هستند. 

«کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه با اشاره به اینکه واشنگتن قصد اعزام نیروی رزمی به اسرائیل یا غزه را ندارد گفت : "آمریکا به اسرائیل نمی‌گوید که چه اقدامی انجام دهد اما توصیه، تجهیزات و حمایت دیپلماتیک خود را در اختیار این رژیم قرار می‌دهد."

به رغم رویکرد حمایت گرایانه دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل و هم سویی با آن در زمینه مخالفت با هر گونه آتش بس در جنگ غزه اما واقعیات جدید یعنی مقاومت جانانه نیروهای حماس در برابر حملات زمینی محدود نیروهای رژیم صهیونیستی موجب شده تا واشنگتن موضع قبلی خود را تغییر دهد.

به نظر می رسد ضربات سخت مقاومت به اشغالگران باعث عقب نشینی آمریکا از مواضع پیشین شده است. 

در این راستا «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگو با شبکه «سی بی اس» عنوان کرد: "از آتش‌بس موقت در غزه به منظور آزادی افراد اسیر در این منطقه حمایت می‌کنیم."

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که قبل از آن، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد: "واشنگتن از هرگونه عملیات و حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه تمام قد حمایت می‌کند و هیچ محدودیت و خطوط قرمزی برای این رژیم قایل نیست."

قطعاً درگیری‌های مرزی در اطراف غزه و ضربات سختی که مقاومت به ارتش رژیم صهیونیستی وارد کرد و اذعان اشغالگران به سخت و پیچیده بودن حمله زمینی به غزه در عقب‌نشینی نسبی  دولت بایدن از موضع خود بی‌تاثیر نبوده است. به نظر می رسد با گذر زمان و ناکامی های بیشتر ارتش رژیم صهیونیستی در نیل به اهداف مد نظرش در نوار غزه، واشنگتن ناچار به تغییر مواضع قبلی خود در باره جنگ غزه خواهد شد.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117