ایران پرس - بیانیه ضعیف نشست «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در سنگاپور سبب شد تا ادامه فرایند خلع سلاح کشور آسیایی به دست دیپلمات های دو کشور بیفتد.

«مارکارنا ویدال لی» درمطلبی در پایگاه خبری روزنامه ال پائیس نوشت؛نشست سنگاپور که به سبب دیدار رئیس جمهوری آمریکا با عالی ترین مقام کره شمالی، نشستی تاریخی به حساب می آمد، به اتمام رسید.

سران آمریکا و کره شمالی با یکدیگر دست دادند، مذاکره کردند و پس از تقریبا 4 ساعت بیانیه مشترکی را با صدای بلند بیان کردند؛ اما این بیانیه به جزئیات دیدار آن ها نپرداخته بود.

البته آن طور که از رفتار آنها برمی آمد، هر دو از پایان این جلسه راضی بودند و به اهدافی که به صورت شخصی دنبال می کردند، رسیدند.

به این ترتیب پس از مذاکره سنگاپور، ادامه روند مذاکرات به دست متخصصان و دیپلمات های دو کشور می افتد تا شاید روزی بتوانند کره شمالی را از سلاح هسته ای خالی کنند.

بیانیه ای که در سنگاپور منتشر شد، چیزی نبود که کارشناسان و رسانه های بین المللی انتظارش را داشته باشند.

در این بیانیه جزئیات موضوع دیدار دو طرف گنجانده نشده بود؛ به طور کلی می توان گفت که ادامه روند بررسی برخی از مسائل و جزئیات توافق وارد فرایند طولانی مذاکره «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و مقامات دستگاه دیپلماسی کره شمالی شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا روز چهارشنبه به سئول، پایتخت کره جنوبی سفر می کند تا با «مون جائه این»، رئیس جمهوری این کشور اولین دیدار پس از نشست سنگاپور را برگزار کند.

ترامپ تاکید کرده است که هدف نهایی انهدام هسته ای کامل، به صورت غیر قابل بازگشت و مورد اعتماد است و تحریم هایی هم که بر کره شمالی اعمال شده است، تا زمانی که این کشور سلاح هایش را از بین نبرده، پا بر جا باقی می ماند.

اما لغو این تحریم ها خود موضوعی دیگر است و در دستان ترامپ نیست.

نقش چین در ادامه روند مذاکرات پیونگ یانگ و واشنگتن

بیش از همه چین در این زمینه تصمیم گیرنده است، کشوری که سایه اش در این جلسه بیش از هر کشور دیگری دیده می شد: رسیدن به سنگاپور و ترک آنجا با هواپیمایی چینی که به صورت نمادین انجام گرفت، خود گویای نقش و حضور چین در جلسه سنگاپور بود.

بنابراین پکن، با توجه به جنگ اقتصادی که آمریکا در عرصه بین الملل و به ویژه با چین به راه انداخته است، موافق با سخت کردن وضعیت کره شمالی نیست.

پس از نشست کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، نشست مطبوعاتی نیز برگزار شد که در این جلسه، تنها ترامپ شرکت کرد؛ کیم ترجیح داد تا با پایان مذاکره با ترامپ به پیونگ یانگ باز گردد.

در این نشست، ترامپ پیرامون آن که چرا در بیانیه به جزئیات بحث برانگیز پرداخته نشده است، اعلام کرد که «زمان کافی در اختیارمان نبود.»

بنابراین رئیس جمهوری آمریکا خودش به تنهایی از این جزئیات سخن گفت و ابعاد دیگری از مذاکره اش را با کیم مشخص کرد.

تلاش ترامپ برای جلب رضایت کیم

وی اعلام کرد که رزمایش هایی که آمریکا با کره جنوبی به صورت مشترک انجام می داد، به اتمام خواهد رسید.

ترامپ خاطر نشان کرد، با اینکه این رزمایش ها خطری ندارند، اما «تحریک بر انگیز» هستند. اگر خود کیم نشست مطبوعاتی ترامپ را به طور مستقیم می دید، بدون شک با شنیدن سخنان رئیس جمهوری آمریکا می خندید؛ این ها همان مواردی است که کیم بر آن ها پافشاری می کرد.

به نظر می رسد، نیروهای نظامی و سربازان آمریکایی، با بیانیه ترامپ، دچار سردرگمی شده باشند.

پس از انتشار سخنان ترامپ، در بیانیه ای از سوی نیروهای نظامی آمریکایی، گفته شد که در حال حاضر نیروهای نظامی این کشور در کره جنوبی به تعداد تقریبی 30 هزار سرباز می رسد.

در این بیانیه همچنین آمده است که «هیچ دستورالعملی» پیرامون لغو رزمایش به آنها ابلاغ نشده است و بنا بر وظیفه، مطابق با برنامه پیش خواهند رفت.

سئول گفته است، باید بررسی شود که ترامپ دقیقا از اشاره به این موضوع چه منظوری داشته است؛ پیش تر و در زمانی که دونالد ترامپ مذاکره با کیم جونگ اون در سنگاپور را لغو کرد نیز کره جنوبی همین موضع را اتخاذ کرد.

به طور خلاصه بالاترین ارزشی را که می توان برای مذاکره سنگاپور متصورشد، به پای میز آمدنِ رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی بود. چرا که این دو، سال گذشته و با بالا گرفتن بحران هسته ای، به یکدیگر مستقیما توهین کرده بودند؛ بنابراین به نوعی اتفاق تاریخی مهم همین مذاکره ی رو در روی ترامپ با کیم بود.

ترامپ در سخنانش جلسه با کیم را با لغاتی بسیار مهم توصیف کرد. او گفت که «روابطمان را به طور ویژه ای توسعه داده ایم.»

رئیس جمهوری آمریکا در نشست مطبوعاتی، در حالی که در پاره ای از مواقع سخنانش گیج کننده بود، تاکید کرد که «از اتفاقی که امروز (سه شنبه) رخ داد بسیار مفتخر هستیم.» با این جلسه «فرصتی بی نظیر برای کره شمالی ایجاد خواهد شد و عصری جدید از رفاه» در این کشور شکل خواهد گرفت.

کیم جونگ اون که کمتر مقابل دوربین های رسانه ها حاضر می شود، در توضیح جلسه سنگاپور تنها به این نکته اشاره کرد که «توافق نامه ای تاریخی را امضا خواهیم کرد. جهان یک تغییر فوق العاده را شاهد خواهد بود.»

پس از انجام مذاکره 45 دقیقه ای پشت درب های بسته به همراه دو مترجم؛ یک ساعت و نیم مذاکره رسمی به همراه تیم های شان، و یک ناهار تقریبا یک ساعته که از غذاهای آمریکایی و پیش غذای آسیایی تشکیل شده بود، بررسی دقیق و توام با جزئیاتِ موضوع خلع سلاح هسته ای به دیگران سپرده شد.

لازم به ذکر است که در این نشست، مایک پمپئو وزیر امورخارجه، «جان کلی» رئیس کارکنان کاخ سفید و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا ترامپ را همراهی می کردند.

از سوی دیگر در تیم مذاکره کننده کره شمالی «کیم یو جونگ»، خواهر رهبر کره شمالی، «کیم یونگ چول»، فردی که در سفر به واشنگتن در کاخ سفید با ترامپ و پمپئو دیدار کرد، حضور داشتند.

همچنین «کیم چانگ سون»، رئیس کابینه رهبر کره شمالی و «چو سون هوی» از دیگر افراد حاضر در تیم کره شمالی بودند.

مترجم: محمد استادولی

116

بیشتر بخوانید:

رهبران آمریکا و کره‌شمالی دیدار کردند؛ خوش‌بینی «ترامپ»، امیدواری «کیم» + ویدئو

دیدار مجدد رهبران کره‌شمالی و چین؛ شرط «کیم» برای خلع سلاح پیونگ‌یانگ