رژیم صهونیستی نوار غزه را با انواع راهها تحت محاصره قرار داده است، محاصره زمینی، دریایی و هوایی که هر یک سهم عمده ای در گرفتن جان فلسطینیان ساکن غزه دارد، سهم ثابت از آن منطقه حائل مرزی و فشار اقتصادی و سهم موسمی آن متعلق به فصل ماهیگیری است.

به گزارش ایران پرس به نقل از القدس العربی گزارش، در یک طرف دیوار مرزی امنیتی صدها جوان خشمگین در تظاهرات اعتراضی سنگ اندازی کرده و لاستیک ها را آتش می زنند، آنها زندانیان دیوار امنیتی هستند.

آن سوی دیگر دیوار مرزی، برج مراقبت بلندی که سربازان رژیم صهونیستی در آن نگهبانی می دهند قرار دارد، تظاهر کنندگان مسلح نیستند، سنگ هایشان هم خطری برای سربازان فرو رفته در سنگر برج ندارد اما طبق نظر فرماندهی برج، تظاهرات ممنوع است.

یکی از تظاهر کنندگان در دوربین تک تیرانداز داخل برج رؤیت می شود و بعد صدای شلیک. گلوله مستقیم به سر«عائد خمیس جمعه» 35 ساله اصابت کرده و فورا جان می دهد.

شلیک ها بیشتر می شود و 6 نفر دیگر نیز مجروح می شوند.

این اتفاقی است که چند هفته اخیر نزدیک حصار امنیتی مرز نوار غزه افتاده که امتداد آن به شرق اردوگاه «جبالیا» می رسد.

مقدمه فوق مقاله یک فلسطینی نیست بلکه سخنرانی یک اسرائیلی است که لب به اعتراف واقعیت ها می گشاید، همانطور که از تیتر مقاله اش مشخص است:

"محاصره غزه، تجاوز و کشتار همزمان اسرائیل"

سخنران مطلب دکتر «عیدان لانداو» ضمن اشاره طعنه آمیز نسبت به اینکه مطالب ذکر شده جزو اتفاقات روزمره و خبرهای بی اهمیت رسانه های اسرائیل است، از علت و انگیزه این جنایت و مظنون آن سوال می کند.

وی خاطر نشان می کند که ارتش اسرائیل به شکل روزمره و همیشگی وارد خاک غزه شده و به بهانه «هموار سازی» اراضی دیوار حائل در داخل بخش غزه مرتبا این کار را تکرار می کند.

لانداو با اشاره به شرح کامل عملیات هدف گیری و کشتن بی دلیل جوانان فلسطینی می گوید:

"28 فلسطینی تظاهر کننده غیر مسلح نزدیک دیوار امنیتی طی سال های 2015 و 2016 توسط ارتش اسرائیل به قتل رسیده و صدها نفر دیگر نیز مجروح شده اند. ضمن اینکه این آمارها در رسانه های اسرائیل به هیچ وجه بازتاب نمی یابد زیرا آنها با این اخبار خو گرفته و انرا مساله طبیعی می دانند."

منطقه مرگ

منطقه ای که اسرائیل آنرا در سال 2005 در بخش فلسطینی، دیوار امنیتی حائل نامیده، منطقه مرگ فلسطینی ها است که هیچ راه فرار و تخلیه درونی بهتری برای اسرائیل وجود ندارد که بخواهد نسبت به نوار غزه از خود سلب مسئولیت کند.

وی در ادامه می گوید، ارتش اسرائیل همواره تلاش می کند منطقه حائل را در هاله ای از ابهام نگه دارد.

در حالی که منطقه حائل عرضی بین 100 تا 300 متر دارد، فلسطینی ها هیچ امکاناتی ندارند تا از منتهی الیه این منطقه اطلاعات پیدا کنند و یا اینکه متوجه شوند فرمانده منطقه حائل در کدام بخش ظاهر شده و آنها را می تواند از برج مراقبت زیر نظر بگیرد.

طبق ارزیابی سازمان ملل، این منطقه 17 درصد مساحت کل نوار غزه و 35 درصد اراضی زراعی نوار غزه را اشغال کرده است. با این توصیف منطقه حائل نه تنها عامل کشته شدن فلسطینی ها می شود بلکه علاوه بر آن عامل معضل اقتصادی و آوارگی و بی خانمانی ساکنان آن بخش نیز شده است.

به این ترتیب مهاجرت اجباری ساکنان فلسطینی آن منطقه به سمت بخش های دیگر غزه که جزو پرجمعیت ترین نقاط جهان محسوب می شود بر معضل جمعیتی نوار غزه می افزاید، کما اینکه اسرائیل از بکارگیری هیچ وسیله قلع و قمع و نابودی منابع معیشتی کشاورزان نوار غزه دریغ نمی کند.     

لانداو اشاره می کند، اسرائیل در سال 2015 اقدام به سمپاشی اراضی زراعتی غزه تا دویست متری دیوار امنیتی نمود در حالیکه اعلام کرده بود فقط تا صد متری آن سمپاشی خواهد شد.

سموم آفت کش منجر به نابودی و اتلاف محصولات تا مساحت 700 متری دیوار امنیتی شد به این ترتیب مساحت تحمیلی زیادی از سوی اسرائیل عملا نابود و غیر قابل کشت گردید.

وی در ادامه توضیحات به بیان حقایق بیشتری پرداخت از جمله اینکه هواپیماهای اسرائیل در ماه فوریه گذشته اقدام به سمپاشی و نابودی 400 هزار متر مربع از زمین های زراعتی داخل غزه نمود که با دیوار امنیتی فاصله 250 متری دارد، دو ماه بعد نیز این عمل را تکرار کرد که نشان از تشدید سیاست تجاوز اسرائیل دارد.

بنا به اذعان رسانه های اسرائیل، این بهانه مانند توجیه رسمی شلیک به مظنون می باشد که فرد بیگناه بی هیچ دلیلی کشته می شود، این در حالی است که محصولات اسفناج با ارتفاع 20 سانتی متری به همین بهانه تخریب و نابود شدند.

وی در ادامه اسرائیل را مسئول کاهش شدید تولیدات زراعتی غزه خوانده و تأکید کرد اسرائیل هیچ حقی در تجاوز و پیشروی در منطقه و اراضی فلسطینیان ندارد در غیر اینصورت باید برای حماس نیز چنین حقی را قائل باشد که وارد مناطق اشغالی و اجرای برنامه های خود باشد. وی خاطر نشان کرد پیشروی ارتش اسرائیل در داخل خاک غزه اقدامی متجاوزانه است نه دفاعی ، همچنین کشتن تظاهر کنندگان توسط تک تیراندازها یک عمل کاملا تروریستی محسوب می شود.

دشمن پنداشتن ماهیگیران

لانداو در ادامه سخنانش با اشاره به محاصره دریایی غزه گفت این موضوع نیز سهم موسمی گرفتن جان فلسطینی ها را دارد.

یک ماه و اندی پیش یک کشتی اسرائیلی قایق ماهیگیران را که از منطقه اعلام شده حق صید عبور کرده بودند زیر آتش گرفت و منجر به کشته شدن محمد ماجد بکر 23 ساله اهل اردوگاه الشاطئ گردید، او دومین ماهیگیری بود که در سال جاری به ضرب گلوله ارتش اسرائیل کشته می شود.

در ماه ژانویه گذشته ناو اسرائیل، قایق «محمد الهسی» 33 ساله را به زیر خود فرو برد و سرنشین قایق در آبها ناپدید شد. طبق آمارهای اعلام نشده اسرائیل، ارتش اشغالگر از سال 2007 تاکنون باعث مرگ شش ماهیگیر و مجروح شدن صدها نفر در آبهای غزه شده است، این در حالی است که تنها در سال 2016 گشتی های اسرائیل بیش از 133 بار قایق ها و لنج های ماهیگیران فصلی را هدف آتش توپخانه یا مسلسل قرار دادند.

این حالت بسیار پیش می آید که ماهیگیران فلسطینی با دست خالی و بدون هیچ سلاحی، صرفا برای برطرف کردن نیاز معیشتی و فشار زندگی از مرز آبی تعیین شده گذشته و خطر ورود به منطقه مجهز به انواع سلاح های جنگی و کشته شدن را به جان می خرند.

طبق توافق نامه اوسلو مرز حق صید تعیین شده از طرف اسرائیل 20 مایل از ساحل غزه در نظر گرفته شده اما عملا اسرائیل اجازه رسیدن ماهیگیران به آن حد را نمی دهند.

جنگ اقتصادی

منازعه فلسطین و اسرائیل علیرغم سرپوش امنیتی همواره جنبه اقتصادی نیز داشته است، شاهد این مدعا نیز قایق های ماهیگیران است که همیشه توقیف گشته و هرگز به صاحبانش بازنگشته است.

خسارت های مالی این موضوع در سال گذشته میلادی حدود نیم میلیون دلار تخمین زده شده است.

دیدگاه اسرائیل نابودی و تعطیلی ماهیگیری غزه و معادن سنگ کرانه باختری است.

در غزه که به صورت عملی موفق به نابودی صید دریایی شده زیرا تعداد ماهیگیران از ده هزار نفر در سال 2002 به دوهزار نفر درسال کنونی رسیده و همگی زیر خط فقر بسر می برند.

واقعیت دور از انتظار: مذاکره با حماس

لانداو با تاکید بر اینکه محاصره غزه از سوی اسرائیل با اهداف دفاعی نبوده بلکه به منظور تجاوزگری و اقدام جنگی است می گوید، سربازان اسرائیلی مردم غزه را به چشم انسان نمی نگرند بلکه آنها را تهدید وجودی می پندارند.

این استاد دانشگاه با متهم کردن رسانه های اسرائیلی در محو و نابودی حقایق غزه و مخفی نگه داشتن ظلم اسرائیل، اقدام آنها را همکاری با جنایتکاران به نام امنیت دانسته و می گوید که وی مجبور به ارائه راه حل نیست زیرا ظلم نکردن کفایت می کند اما با این حال دستیابی به راه حل واقعی با همکاری حماس را ضروری دیده و آنرا امر شدنی می بیند.

وی در پایان نسبت به انعکاس و بازتاب اوضاع و حقایق مردم تحت فشار گرسنگی که تلاش می کنند بر معضل دیوار حائل غلبه کنند تأکید می ورزد و می گوید این افراد چیزی برای از دست دادن برایشان باقی نمانده جز یک زندگی توأم با ناامیدی، فقر و ظلم.

116/111

بیشتر بخوانید:

نصرالله : اسرائیل با ساخت دیوار اطراف خود به شکست پروژه «اسرائیل بزرگ» اعتراف کرد

تشدید بحران خاموشی در نوار غزه + ویدئو

ادامه محاصره و جلوگیری از ورود مصالح ساختمانی به نوار غزه