معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و معاون وزیر دارایی جمهوری چک، موافقت‌نامه حمایت از سرمایه گذاری متقابل میان دو کشور را امضا کردند.

به گزارش ایران پرس، «مسعود کرباسیان» وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان روز دوشنبه در حاشیه امضای این موافقت‌نامه در تهران به خبرنگاران گفت: امضای این موافقتنامه زمینه حمایت و تشویق سرمایه گذاری بخصوص سرمایه گذاران بخش خصوصی میان دو کشور را فراهم می کند و فعالان اقتصادی دو کشور می توانند در چارچوب آن همکاری های دوجانبه را گسترش دهند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در سفر هیات اقتصادی جمهوری چک به تهران، مقدمات کمیسیون مشترک دو کشور که قرار است در اوایل سال آینده میلادی در تهران برگزار شود، فراهم شد.

وی همچنین گفت: همکاری های ایران و جمهوری چک از جمله روابط بانکی و کارگزاری میان دو کشور باید بیش از پیش گسترش یابد. 

«اندره لاندا» Andrew Landa معاون وزیر دارایی جمهوری چک نیز با ابراز خشنودی از امضای این موافقتنامه، گفت: با امضای این موافقتنامه دو کشور از سرمایه گذاری متقابل در کشورهای یکدیگر حمایت خواهند کرد.

ظرفیت‌های همکاری ایران و جمهوری چک

جمهوری چک ظرفیت‌های زیادی برای همکاری با ایران در بخش‌های مختلف از جمله صنایع دارد.

حدود دو ماه پیش وزیر صنعت جمهوری چک در دیدار با نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به صادرات فولاد کشورمان به جمهوری چک گفت: ایران در زمینه تولید فولاد جایگاه ویژه ای دارد و جمهوری چک می‌تواند فناوری‌های نوین فولادسازی را به ایران عرضه کند.

ادوارد موریچکی افزود: ساخت ماشین‌آلات بخش‌های فولاد، نساجی و نفتی از محورهای مهم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چک است.

استفانک چومبا سفیر جمهوری چک در ایران نیز در این دیدار گفت: کشور جمهوری چک مانند سایر کشورهای اروپایی به توافق‌نامه ایران با کشورهای ۱+۵ پایبند است و روابط اقتصادی نزدیک خود را با ایران حفظ می‌کند.

وی با اشاره به توانمندی صنایع جمهوری چک در بخش حمل‌ونقل شهری شامل قطار، اتوبوس و کامیونت‌های حمل بار و ساخت هواپیمای کوچک و متوسط خواستار همکاری نزدیک  این دو کشور در این بخش ها شد.

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان صنایع فولاد، سنگ و گردشگری را  به‌عنوان سه محور همکاری استان اصفهان و جمهوری چک بیان کرد و گفت: شرکت‌های چک با همکاری شرکت‌های استان اصفهان سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های مزیت دار استان را دنبال می کنند.

مصطفی رناسی، گردشگری را یکی از زمینه‌های مشترک اصفهان و چک برشمرد و گفت: سرمایه‌گذاران چک می‌توانند در زیرساخت‌های گردشگری استان اصفهان نقش فعالی را ایفا کنند.

وی خواستار تبادل سنگ‌های تزیینی استان اصفهان و ماشین‌آلات و تکنولوژی صنایع نوین جمهوری چک شد و گفت: استان اصفهان دارای بزرگ‌ترین واحدهای فرآوری و منابع  عمده سنگ است.

133/110