به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سایمون کاوونی» وزیر امور خارجه ایرلند امروز پنجشنبه در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره مناسبات دوجانبه، مسائل منطقه ای و بین المللی از جمله بحران اوکراین و مذاکرات وین گفتگو کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به سفر وزیر خارجه ایرلند به تهران در ماه گذشته و همچنین دیدار طرفین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، ابراز امیدواری کرد همکاری های ایران و ایرلند به نحو تاثیرگذاری افزایش یافته و روابط اقتصادی و تجاری با تهیه یک نقشه راه، بیش از پیش گسترش یابد.
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: جنگ راه حل بحران اوکراین و هیچ بحران دیگری نیست. البته از ریشه بحران و اقدامات ناتو برای گسترش نظامی گری در منطقه به هیچ وجه نباید غافل بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این راستا تجربه حضور خسارت بار ۲۰ ساله آمریکا و ناتو در افغانستان را یادآور شد و تاکید کرد: همچنین در مورد بحران یمن باید جنگ خاتمه یافته و راه حل سیاسی در اولویت اول قرار گیرد.
امیرعبداللهیان افزود: قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره یمن واقعیات این کشور را در نظر نگرفته و کمکی به حل جنگ عیله یمن نخواهد کرد.
وزیر خارجه ایرلند نیز در گفتگوی تلفنی امروز با امیرعبداللهیان تاکید کرد: در خصوص مذاکرات وین، همه طرف ها تمایل به برداشتن قدم نهایی دارند و تلاش بر این است که حداکثر اعتماد و اطمینان برای توافق حاصل شود.
سایمون کاوونی مسئله تضمین های اقتصادی را برای ایران حائز اهمیت خواند و افزود: ما به عنوان تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱، تلاش مضاعفی داشته ایم و ایرلند به نوبه خود می تواند نقش اطمینان بخشی خود را ایفا کند.
وزیر امور خارجه ایرلند درباره قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره یمن نیز گفت: ایرلند از این قطعنامه حمایت نکرد و به دنبال گفتگو در یمن است و معتقدیم که سازمان ملل در کشورهایی که شاهد فاجعه انسانی هستیم باید به روند گفتگوها برای حل و فصل بحران کمک کند.
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایرلند همچنین در این گفتگو بر تداوم رایزنی و مشورت برای پیگیری روند توسعه روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای و بین المللی تاکید کردند. / 114
بیشتر بخوانید:
آمادگی ایران برای گسترش روابط با ایرلند و توافق خوب با غرب
رئیسی در دیدار وزیر خارجه ایرلند: تهران مصمم است روابط با دوبلین را ارتقا دهد