ایران پرس - «ماریانا راخوی» نخست وزیر اسپانیا شنبه شب بار دیگر به عنوان رئیس حزب حاکم محافظه کار مردمی که از سال 2011 تاکنون قدرت را در اسپانیا دست دارد، منصوب شد. راخوی 61 ساله در کنگره حزب مردمی توانست با کسب 95 درصد آرا یعنی 2630 رأی از 2645 رای انتخاب شود. راخوی که از سال 2004 ریاست این حزب را به عهده دارد، در این انتخابات رقیبی نداشت.

انتخاب مجدد «راخوی» به رهبری حزب راستگرای محافظه کار مردمی، دومین موفقیت وی پس ازاحراز پست نخست وزیری اسپانیا است. حزب مردم در انتخابات پارلمانی 20 دسامبر2015 اکثریت مطلق کنگره نمایندگان را از دست داد و شمار نمایندگان آن از 186 نفر به 123 نفر کاهش یافت، با این حال در نهایت دولت جدید اسپانیا را تشکیل داد. 

این موفقیتی برای راخوی بود و  موقعیت وی  را در حزب مردمی تثبیت کرد. همین مساله موجب تثبیت موقعیت وی به عنوان تنها نامزد رهبری حزب در انتخابات درون حزبی شد.

اسپانیا از دسامبر 2015 گرفتار بن بست سیاسی بزرگی شده بود و در واقع مساله تشکیل دولت جدید با مانع بزرگی یعنی مخالفت دیگر احزاب با تشکیل دولت از سوی حزب مردمی و رهبر آن ماریانا راخوی مواجه بود. در نهایت با تغییرات در رهبری حزب سوسیالیست و نیز رایزنی های فشرده راخوی با حزب سیودادانوس(شهروندان) زمینه موافقت پارلمان اسپانیا با تشکیل دولت جدید وی در نوامبر 2016فراهم شد.

البته اسپانیا با چالش های سیاسی و اقتصادی بزرگی مواجه است. مهمترین مشکل دولت راخوی، اقتصاد است و وی اعلام کرده که اولویت دولت جدیدش بهبود اوضاع اقتصادی است. به همین دلیل و به رغم مخالفت های گسترده با سیاست های اقتصادی، این سیاست در دولت جدید نیز دنبال شده است.

خوش بینی راخوی و همفکرانش برای خروج از رکود اقتصادی

از دیدگاه نخست وزیر راست گرای اسپانیا و همفکران وی در کابینه، با توجه به برخی آثار مثبت رویکرد اقتصادی کنونی از جمله کاهش بیکاری، ادامه آن در آینده نیز تاثیرات مثبتی بر وضعیت مالی و اقتصادی اسپانیا خواهد داشت و موجب خروج آن از رکود اقتصادی خواهد شد.

با این حال نباید فراموش کرد که اکنون اسپانیا به دلیل عدم رعایت سقف کسری بودجه مصوب اتحادیه اروپا یعنی سه درصد از تولید ناخالص داخلی در معرض فشارهای کمیسیون اروپا قرار دارد. چشم انداز مثبتی نیز در باره تحقق خواسته اتحادیه اروپا برای کاهش میزان کسری بودجه از سوی دولت اسپانیا در سال جاری و حتی سال آینده وجود ندارد.

جدای از چالش های اقتصادی وسیاسی، مسلماً مهمترین مساله داخلی دولت اسپانیا مقابله با جدایی طلبی ایالت کاتالونیا در شمال شرقی اسپانیا است که یک‌پنجم از تولید اقتصادی اسپانیا را به خود اختصاص می‌دهد.

بحران اقتصادی اسپانیا و اعمال سیاست ریاضت اقتصادی و سختی‌های مالی باعث افزایش درخواستهای جدایی طلبانه در کاتالونیا شده است. برغم اینکه پارلمان ایالتی کاتالونیا از استقلال این ایالت حمایت کرده ، اما دولت مرکزی اسپانیا مصمم به برخورد جدی با این مساله است. 114/111

بیشتر بخوانید:

راخوی بار دیگر رئیس حزب حاکم اسپانیا شد

رای مثبت پارلمان اسپانیا به نخست وزیری راخوی

تقلای راخوی برای تشکیل دولت در اسپانیا