تحلیل؛

ایران پرس: شمارش آرای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، کماکان ادامه دارد در شرایطی که در این دوره از انتخابات نیز حضور گسترده و مشارکت مردم نقشی تعیین کننده ایفا کرد.

 

مردم ایران روز جمعه  اول مارس 2024 مانند انتخابات سال های گذشته حضوری گسترده در شعب مختلف رای گیری سراسر کشور داشتند تا بار دیگر اهمیت مشارکت سیاسی و اعتماد به صندوق های رای و منتخبین خود را به جهانیان  اعلام کنند.انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری این دوره نیز ویژگی های خود را داشت که آن را با دوره های قبل متمایز می کرد. 

ورود لیست‌های متنوع  و جریانات سیاسی جدید بویژه در شهرهای بزرگ، از جمله عواملی بود که موجب شد رقابت های انتخاباتی بین کاندیداها با شور و حرارت بیشتری ادامه پیدا کند و استقبال مردم نیز موجب شد رای گیری تا ساعات پایانی روز انتخابات تمدید شود. شمارش کامل آرا هنوز به پایان نرسیده اما ارزیابی های اولیه نشان می دهد که در برخی شهرها انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد. 

انتخابات اول مارس (یازدهم اسفند 1402)  نشاندهنده  خواست میلیون ها ایرانی برای مشارکت سیاسی و اعتماد مردم به صندوق های رای بود. رقم  مشارکت مردم تا حدود  42 درصد ارزیابی می شود و شمار رای دهندگان نیز حدود 25 میلیون نفر تخمین زده شده است. البته با ادامه شمارش آرا قطعا  درصد مشارکت و شمار رای دهندگان نیز بالا خواهد رفت. 

در این دوره از انتخابات رسانه های غربی و برخی شبکه های معاند وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی در خارج از ایران،  با دروغپردازی و سیاهنمایی در برنامه های خود پیش از انتخابات تلاش می کردند تا حضور مردم پای صندوق های رای را کم رنگ نشان دهند.این تبلیغات و اخبار منفی روز انتخابات نیز ادامه پیدا کرد اما حضور گسترده مردم بار دیگر  اهد اف این جریان تبلیغی ضد ایرانی را خنثی کرد.

 روند انتشار اخبار منفی، پس از انتخابات نیز در این رسانه ها ادامه دارد و هدف تبلیغاتی آنها  الغای این گزاره نادرست است که  حضور مردم  پای صندوق های رای کم رنگ بوده است.این در شرایطی است که صدها ساعت گزارش تلویزیونی و هزاران تصویر مختلف از حوزه های مختلف رای گیری  نادرست بودن این تبلیغات را  نشان می دهد.

 انتخابات روز جمعه مانند دیگر انتخابات،  که سال های گذشته در کشور برگزار شد جلوه ای مهم و اساسی داشت که آن حضور قابل توجه و گسترده مردم پای صندوق های رای بود. جریان های سیاسی در کشور نیز با ارائه لیست های انتخاباتی متعدد نقش موثری در جلب نظر مردم برای حضور در حوزه های رای گیری داشتند. 

درصد مشارکت مردم ایران، در شرایطی حدود 42 درصد ارزیابی می شود (با توجه به ادامه روند شمارش آرا)  که رسانه های غربی  بارها و بارها  درباره انتخابات در آمریکا و کشورهای اروپایی با درصد مشارکت بسیار پایین تر هیاهوی تبلیغاتی به راه می اندازند. حضور مردم در این انتخابات  تبلیغات دولت‌های غربی، از جمله آمریکا و رسانه های همسو با آنان  را خنثی کرد و نشان داد مردم ایران در هر انتخاباتی به صندوق رای و مشارکت سیاسی برای تحقق خواسته های خود  رجوع می کنند و تبلیغات رسانه های غربی و معاند نیز خللی در تصمیم آنها ایجاد نخواهد کرد. 

نویسنده: شاه ابراهیم

بیشتر بخوانید:

آخرین نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی

اسامی ۶۰ کاندیدای پیشتاز تهران در انتخابات مجلس اعلام شد

۱۵ نفر از تهران در دور اول به مجلس راه یافتند

اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان