ایران پرس - نتایج انتخابات پارلمانی هلند که با تبلیغات و کش و قوس های زیادی همراه بود، امید راست گرایان افراطی برای مشارکت در قدرت را نقش بر آب کرد.

حزب راست افراطی و ضد اسلامی «آزادی» PVV به رهبری «خیرت ویلدرز» در انتخابات پارلمانی هلند با کسب 19 کرسی از 150 کرسی (قبلا 12 کرسی ) در برابر حزب حاکم «آزادی و دموکراسی» VVD به رهبری «مارک روته» نخست وزیر هلند با 31 کرسی (قبلا 41 کرسی )شکست خورد.

مارک روته نخست وزیر و حزب حاکم «آزادی و دموکراسی»  با 31 کرسی پیروز انتخابات هلند شد

 

میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی روز چهارشنبه هلند 81 درصد اعلام شده است که بی سابقه تلقی می شود.

حزب آزادی به رهبری خیرت ویلدرز  انتظار داشت با توجه به بحران پناهجویان و نیز رخدادهای تروریستی در اروپا که موجب افزایش اسلام هراسی در کشورهای این قاره شده، بتواند با تبلیغات گسترده تعداد کرسی های کنونی خود را در پارلمان هلند به نحو قابل توجهی افزایش دهد.

در واقع امید سران این حزب این بود که با  روی کار آمدن راست گرایان افراطی و افزایش گرایشات واگرایانه در اتحادیه اروپا، پس از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)  به پیروزی قطعی دست  یابد.

روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان یک رئیس جمهوری راست گرا  در آمریکا که آشکارا  از ایده های راست افراطی در اروپا مانند  مهاجر ستیزی، جدایی از اتحادیه اروپا، رو آوردن به اقتصاد ملی و تاکید بر هویت های ملی حمایت می کند، امید به پیروزی حزب «برای آزادی» در هلند  را  افزایش داده بود.

با این حال مارک روته رهبر حزب آزادی و دموکراسی  توانست با شناسایی واقع بینانه وضعیت کنونی و بهره گیری از برخی شعارهای حزب «برای آزادی»، توجه بخشی از مردم هلند را که احتمالا به این حزب با توجه به شعارهای مهاجر ستیزانه آن رای می دادند به خود جلب کند.

روته قول داده بود در انتخابات کاری خواهد کرد تا مانع از ادامه روندی شود که وی «بهار افراطی گرایی اروپایی» نامیده بود.

 در عین حال تنش شدید هلند با ترکیه در روزهای گذشته و ایستادگی «مارک روته» در برابر خواسته های «رجب طیب اردوغان»رئیس جمهوری ترکیه باعث افزایش محبوبیت وی وبه دست آوردن رتبه نخست توسط حزب وی در این انتخابات شد.

بر اساس قوانین هلند، حزبی که بیشترین کرسی پارلمان را تصاحب کند مسئول تشکیل کابینه است.

از قبل اعلام شده بود که هیچ یک از احزاب هلندی علاقه ای به تشکیل دولت ائتلافی با مشارکت حزب آزادی ندارند.انتخابات هلند نه فقط برای هلندی ها بلکه برای کل اروپا به منزله انتخاباتی سرنوشت ساز بود. در واقع سران اروپایی به نوعی چشم انتظار نتایج انتخابات هلند بودند چرا که در صورت پیروزی راستگرایان افراطی در این انتخابات، بعد از برگزیت دومین شوک به اتحادیه اروپا وارد می شد.

خیرت ویلدرز رهبر حزب راست افراطی و ضد اسلامی «آزادی»  در انتخابات پارلمانی هلند با کسب 19 کرسی از 150 کرسی شکست خورد

 

این نتیجه احتمال شکست احزاب راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و انتخابات پارلمانی آلمان را افزایش می دهد.

شاید به همین دلیل بود که نخست وزیر هلند پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی این کشور اعلام کرد که  هلندی ها بعد از برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ) و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به افکار راست افراطی "نه" گفتند.

تاکنون در بین سیاستمداران ارشد اروپایی اعم از مقامات کشورها و مقامات ارشد اتحادیه اروپا این نگرانی جدی وجود داشته که اقبال عمومی به احزاب و جنبش های راست گرای افراطی در اروپا در نهایت منجر به روی کار آمدن سیاستمدارانی در کشورهای اروپایی شود که اساسا اعتقادی به ایده وحدت و همگرایی اروپایی نداشته و در عوض ملی گرایانی افراطی محسوب می شوند.

این  جریان  طرفدار بازگشت به هویت های ملی و استقلال عمل کامل در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی  و نظامی و امنیتی است.

با این حال آنها اکنون می توانند امیدوار باشند که در انتخابات مهم آتی اروپا نتیجه انتخابات پارلمانی هلند یعنی شکست راست گرایان افراطی تکرار شود./113/112

بیشتربخوانید:

شکست حزب افراطی «برای آزادی» در انتخابات هلند

نتایج یک نظرسنجی از پیروزی حزب حاکم در انتخابات پارلمانی هلند حکایت دارد

انتخابات سراسری مجلس هلند در یک نگاه

مارک روته نخست وزیر و حزب حاکم «آزادی و دموکراسی»  با 31 کرسی پیروز انتخابات هلند شد
خیرت ویلدرز رهبر حزب راست افراطی و ضد اسلامی «آزادی»  در انتخابات پارلمانی هلند با کسب 19 کرسی از 150 کرسی شکست خورد