به گزارش ایران پرس، «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با انتقاد از رویکرد کاخ سفید درمورد قتل روزنامه نگار منتقد سعودی گفت، تغییر پی در پی موضع مقامات عربستان درمورد قتل «جمال خاشقجی» پذیرفتنی نیست.
«باب منندز» سناتور دموکرات هم گفت، رژیم سعودی باید پاسخگوی قتل خاشقجی باشد.
«تیم کین» سناتور دموکرات آمریکایی، نیز گفت، توضیح عربستان سعودی درباره کشته شدن جمال خاشقجی توهین به شمار می رود و این وحشی گری باید متوقف شود.
«رند پال»، سناتور جمهوریخواه آمریکایی هم با توجه به اعتراف عربستان از دولت ترامپ خواست فروش تسلیحات نظامی را به این کشور متوقف کند.
«آدام شیف»، نائب رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا، نیز همسو با دیگر نمایندگان کنگره گفت: نمیتوان به خبر کشته شدن جمال خاشقجی به دلیل مشاجره لفظی اعتماد کرد.
«سناتور کریس مورفی» هم در حساب توییتر خود نوشت: عربستان سعودی به مدت دو هفته به همه جهان دروغ گفت و به ما میگفت که جمال زنده است درحالی که در تمام این مدت آنها میدانستند که او مرده است. اعتراف جدید آنها نامعقول است.
«الیزابت وارن»، سناتور دموکرات آمریکایی، در این خصوص گفت: سرنوشت خاشقجی یک حمله به دموکراسی در سراسر جهان بود. نه تنها آمریکا بلکه کل جهان باید به آن واکنش نشان دهند.
عربستان در حالی کشته شدن خاشقجی در کنسولگری خود در ترکیه را تایید می کند، که پیشتر مقام های سعودی منکر جان باختن این روزنامه نگار در مرکز دیپلماتیک خود در استانبول شده بودند.
دست و پا زدن ملک سلمان برای برائت جستن از قتل خاشقجی
در همین حال؛ همزمان «ملک سلمان»، شاه عربستان جمعهشب دستور تشکیل کمیته وزارتی به ریاست ولیعهد را برای بازبینی در ساختار دستگاه اطلاعات عمومی این کشور صادر کرد.
به دنبال این دستور؛ «احمد العسیری» معاون دستگاه اطلاعات عمومی عربستان و «سعود القحطانی» مشاور دیوان پادشاهی سعودی از سوی «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان از سمتهایشان برکنار شدند.
پادشاه سعودی همچنین سرتیپ «محمد مریح» معاون اطلاعاتی، سرتیپ «عبدالله بن خلیفه الشایع» معاون امور انسانی و سرتیپ «رشاد المحمادی» مدیر اداره اطلاعات عمومی و حفاظت در دستگاه اطلاعات عمومی عربستان را از سمتهایشان برکنار کرد.
روزنامه واشنگتن پست چهارشنبه شب در گزارشی اعلام کرده بود، واشنگتن و ریاض تلاش می کنند قتل «خاشقجی» را به گونه ای تفسیر کنند که نقش «بن سلمان» در آن انکار شود.
خاشقجی سه شنبه 10 مهر پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد.
رسانه ها چند روز بعد گزارش دادند «خاشقجی» در داخل کنسولگری عربستان به قتل رسیده و جسدش به خارج از کنسولگری منتقل شده است.
نام «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد رژیم سعودی در فهرست افراد بازداشتی و تحت تعقیب رژیم سعودی قرار داشت. وی از بیم دستگیر شدن در خارج از عربستان زندگی می کرد.
روزنامه بریتانیایی گاردین سه شنبه 9 اکتبر در گزارشی اعلام کرد روند تحولات عربستان در سال های اخیر از یک الگوی واضح پیروی می کند؛ از زمانی که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان شده است، ریاض هرگونه مخالفتی را صرفنظر از آنکه از سوی چه کسی باشد به طرز وحشیانه سرکوب می کند.
133/118
بیشتر بخوانید:
تجمع مقابل کاخسفید در محکومیت قتل خاشقجی
واکنشها به روایت ریاض از قتل خاشقجی؛ ابراز تاسف گوترش، تشکیک نمایندگان کنگره آمریکا، استقبال کاخ سفید
عربستان سرانجام به قتل خاشقجی اعتراف کرد