تحلیل:

ایران پرس: «لؤلؤه الخاطر» وزیر همکاری بین‌المللی قطر با ابراز تأسف از تداوم جنگ در نوار غزه گفت: اسرائیل در هدف قرار دادن خبرنگاران و کشتن آنها رکورد زده است.

پنجمین ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه رو به پایان است. این جنگ به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه منجر شد و خبرنگاران هم از جمله اقشاری هستند که هدف خشونت هدفمند رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. رژیم اشغالگر قدس در طول پنج ماه گذشته در حمله به غزه ۱۲۷ خبرنگار را به شهادت رسانده است. 

آمارها گویای این است که رژیم صهیونیستی تقریباً هر روز یک خبرنگار فلسطینی را شهید کرده است. هدف ‌گیری خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌های خبری از سوی اسرائیل از همان روزهای نخست تهاجم ارتش اسرائیل به غزه خودنمایی کرد.

طبق گزارش سازمان‌های جهانی دریک ماه نخست حمله رژیم صهیونیستی علیه غزه، دستکم ۳۹ روزنامه نگار کشته شدند که این تعداد بیش از دو برابر تعداد تلفات در یک سال و نیم جنگ روسیه و اوکراین بود و به همین دلیل این مدت به عنوان «مرگبارترین ماه برای روزنامه نگاران» در سال ۲۰۲۳ میلادی نام گرفته است.

کمیته حفاظت از روزنامه نگاران هم گزارش داد: "تعداد خبرنگاران کشته شده در ماه اول جنگ اسرائیل و غزه از زمان شروع به کار این کمیته در سال ۱۹۹۲، بیش از هر درگیری دیگری در ماه اول جنگ بوده است."

«آنتونی بلانگر» دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در این زمینه به یک رسانه بین‌المللی گفت: "می توانم بگویم در یک جنگ کلاسیک مانند سوریه، عراق و یوگسلاوی سابق، شاهد این نوع کشتار خبرنگاران مانند آنچه در غزه رخ داده، نبوده‌ایم."

معیارهای دوگانه غرب در مقابل وقوع جنایت جنگی در نوار غزه

جنایت علیه خبرنگاران در حالی است که طبق قوانین بین المللی بشردوستانه، هدف قرار دادن عمدی روزنامه نگاران و غیرنظامیان، جنایت جنگی تلقی می شود و باید به خبرنگاران اجازه داده شود که از آزادی و حمایت برای انجام کار خود بدون دخالت ناروا در هر درگیری برخوردار باشند.

موضوع و نکته دیگر این است که جامعه جهانی نه تنها همچنان در برابر کشتارهای اشغالگر صهیونیست در غزه سکوت اختیار کرده است و اشغالگران همچنان به جنایت‌ها و کشتار جمعی مردم ادامه می دهند، بلکه حتی به کشته شدن خبرنگارانی که هیچ نقشی در جنگ ندارند و صرفا اخبار و تصاویر جنگ را پوشش می دهند هم واکنش جدی نداشته است. 

 در همین راستا، «لؤلؤه الخاطر» وزیر همکاری بین‌المللی قطر حمله اسرائیل به غزه را «قتل عام کودکان» خواند و تصریح کرد: "جنگ غزه معیارهای دوگانه غرب را برای تمام جهان آشکار کرد." وزیر همکاری بین‌المللی قطر اضافه کرد: "ارتش اسرائیل همه قوانین حقوق بشری کنوانسیون‌ها و منشورهای سازمان ملل متحد را نقض کرده است."

علت اصلی شدت جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران ممانعت از پوشش خبرهای مربوط به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه است.

رژیم صهیونیستی با ایجاد رعب و وحشت علیه خبرنگاران تلاش کرد مانع پوشش تحولات جنگ شود، اما در این زمینه موفق نبوده است و خبرنگاران اغلب تحولات جنگ را پوشش دادند. همین اقدام خبرنگاران سبب رسوایی رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهانی شده است.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117